A Kritikairoda
Kritikák

Mary Poppins visszatér

2018.12.20. 22:58, Bogár Bence
Újra itt a csoda.

A helyszín London, a Nagy gazdasági világválság idején, a ’30-as években. Már több mint 20 esztendő eltelt, mióta a varázslatos dada segített a gyerekeknek. Akik most már felnőttek, s azt hiszik, hogy a boldog gyerekkoruk talán igaz sem volt. Michael Banks (Ben Whishaw) és Jane Banks (Emily Mortimer), azonban sokkal nagyobb gondokkal kerül szembe. A férfi ugyanis elveszítheti a házát, ha nem fizeti ki időre a hitelt, amit a banktól kapott. Három gyerek édesapjaként ezt mindenképpen el akarja kerülni. Ezen vészterhes időkben tér vissza a csodálatos Mary Poppins (Emily Blunt), hogy újra boldogságot hozzon a kicsik és a nagyok életébe egyaránt.

Az első Mary Poppins 1964-ben jött ki, s hamar klasszikussá vált, nem is véletlenül. Egy végtelenül szeretető és varázslatos alkotásról van szó, melyet ma is ugyanolyan nagy élmény megnézni, mint újkorában. Azóta sokszor felmerült már a folytatás lehetősége, mégis 54 évet kellett várnunk nekünk, nézőknek, hogy Mary Poppins visszatérjen a vásznakra, hogy másodszor is elvarázsoljon bennünket.

Ugyanis egy kifejezetten jó alkotásról van szó, ami egyben egy nagyon szuper folytatás is. Persze nem ez a story fogja feltalálni a spanyolviaszt, azonban nem is ez a célja. Hanem az, hogy egy kedves, örökérvényű, szívmelengető történetet adjon át a nézőknek, így az ünnepek előtt. Szóval mindenképp úgy gondolom, hogy volt értelme a filmet elkészíteni.

Sőt, mi több, egy nagyon is méltó folytatásról van szó. Ha az elsőt kedvelted, akkor garantálom, hogy ebben sem fogsz csalódni, hisz abszolút az eredeti klasszikus szellemiségében készítették el. Látszik, hogy nagy alázattal és szeretettel viseltettek az első rész iránt, tisztelettel és lelkesedéssel készítve el a folytatást.

Ez a történet ugyanis továbbra is nagyon bájos és szerethető. Persze úgy írták azért, hogy a kisebbek is nyugodtan élvezhessék, hisz az új Mary Poppins mindegyik korosztályt sikeresen szólítja meg, ahogy tette ezt az előd is sok évvel ezelőtt. Hamarosan itt a díjszezon, s biztos vagyok benne, hogy a készítők nem fogják elismerés nélkül elhagyni az Oscar-gálát. Legalábbis nagyon csodálkoznék, ha így lenne.

Musical (is) a film műfaja, azonban nem is kicsit volt az elején számomra fura, hogy az összes dalt  magyarul hallhatjuk felcsendülni. Én ilyen esetekben jobban megszoktam az eredeti hangot, azonban inkább csak kezdetben volt ez különös dolog számomra. Viszont az tény és való, hogy mindegyik dal remekül és ízlésesen van magyarra fordítva, ezért is jár az elismerés.

Remekül jelenítik meg a vásznon az adott korszakot, de tényleg. A díszletek és a jelmezek is kiválóan lettek megalkotva, elképesztően igényesek, nagyon jól mutatnak. Az első részben a kedvencem az volt, mikor a szereplők átkerültek a rajzfilmes világba. Szerencsére ilyen van most is, mi több tényleg nagyon profin sikerült, számomra az egész csúcspontja volt.

Emily Blunt az egyik kedvenc színésznőm, eddig sem volt titok, hogy ő nagyon ügyes és tehetséges. Szerintem itteni alakítása egész eddigi karrierjének a legjobbja, egyszerűen zseniális volt. Úgy vélem, hogy nagyon komoly esélyekkel indul jövőre az Oscaron is, én szurkolok neki. Colin Firth szó szerint lubickol a gonosz bankigazgató szerepében, ahogy Meryl Streep rövid jelenése is stílusos volt.

Összegezve, az új Mary Poppins az elődje kedvelőinek több mint ajánlott kategória. Egy nagyon szép és kedves történet, remek humorral. Helyén van ráadásul a szíve is, pluszban a látványra sem lehet panasz. Emily Blunt pedig könnyen lehet, hogy itteni alakításért megkapja az Oscart. Nem érdemes tehát eme mozit kihagyni, remek hangolódás az ünnepekre eme csodaszép és kedves kis filmecske. Az animációs „világban” játszódó rész pedig egyenesen telitalálat!

 

Értékelés:80%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...