A Kritikairoda
Kritikák

The Christmas Chronicles

2018.11.29. 22:01, Bogár Bence
Csak Kurt Russell mentheti meg a Karácsonyt!

Szenteste van. Kate (Darby Camp) és Teddy (Judah Lewis) családjában azonban még mindig beárnyékolja az ünnepet a családfő túlságosan korai halála. A két testvér viszonya már közel sem olyan jó, mint régen volt. Azonban váratlan események sorozata után úgy döntenek, hogy mindenképpen videóra veszik, hogy a Télapó (Kurt Russell) tényleg létezik. A tesókra nem egy szokásos karácsony vár ebben az évben.

Alapvetően a Netflix gondozásában készült The Christmas Chronicles egy családi film. Valóban nem tekinthető egy pszichológiai műnek, azonban egy kis komorságra még így is futotta a cselekmény során. Persze arra azért bőven figyeltek, hogy a mozi a legtöbbek számára fogyasztható legyen, tehát nyugodtan be lehet sorolni az olyan karácsonyi filmek közé, amik az egész család számára fogyasztható. Ja, és ha már Netflix, érdemes megjegyezni egy apróbb érdekességet: az egyik jelenet során a Stranger Things című zseniális sorozatot nézik. (Az önreklám is reklám. :D )

A film története, cselekménye tényleg nem találja fel a spanyolviaszt, azonban ennek ellenére is egy csuda mód élvezetes, szívvel-lélekkel elkészített kaland kerekedett ki belőle. Így, hogy már nemsokára tényleg decemberre fordul a naptár, eme mozgókép tökéletes lehet arra, hogy meghozza a kedvet a kicsik és a nagyok számára egyaránt.

Egyébként semmivel sem giccsesebb a film annál, mint amennyire annak kell lennie. Mert a legtöbb karácsonyos film az, valljuk be ezt nyugodtan. A The Christmas Chronicles viszont abszolút a szerethető kategória, amit szerintem az idősebb nézők is kedvelni fognak, ha érdekli őket a téma. Mert alapvetően szerencsére tényleg nem lett egy nyáltenger, sőt még mondanivalója is van a filmnek.

Egyébiránt, az operatőri munka is teljesen jó, valamint a rendezésre sem lehet komolyabb panaszom. Az pedig külön tetszett, hogy nem igazán egy sablonos Mikulást alkottak itt meg, sőt még egy kicsit szembe is megy azzal, amit a legtöbben gondolnak az öreg ajándékosztogatóról. Persze szó sincs szentségtörésről, sőt, ez még adott egy kis extra eredetiséget, ami kellett is a pár apróbb, még bőven elnézhető klisé mellett.

Szóval én azt mondom, hogy így, mikor már nincs annyira messze a Karácsony, bőven érdemes lehet megnézni, hisz a lelkesedés tényleg látszik rajta. Az tényleg nem egy utolsó szempont, hogy nem csak összedobták az egészet, hanem szemmel látható a törődés. A látványvilág is kifejezetten korrekt lett, nekem legalábbis tényleg bejött.

A producer egyébként az a Chris Columbus volt, aki olyan klasszikus családi mozikat vezényelt le rendezőként, mint a Reszkessetek, betörők, vagy éppen az első két Harry Potter. Tehát már ezek alapján is látszik, hogy a film elég jó kezekben volt. Legalább már a Netflixnek is van egy jó Karácsonyos alkotása. A streamingszolgáltató idei filmes felhozatala változó, egymást érték náluk a remek és a borzalmas művek is. (Alfonso Cuaron Romája viszont még hátravan, amiért odáig volt a sajtó. Már alig várom!)

A The Christmas Chronicles sokkal kevésbé lenne működőképes film egy zseniális Kurt Russell nélkül. A színész viszont szemmel láthatóan lubickolt a szerepében, amit nemcsak hogy élettel töltött meg, de még a saját egyedi stílusát is hozzá tudta adni. Azért azt mégsem mondhatja el magáról minden kollégája, hogy ilyen lehengerlő módon eljátszotta a Télapót.

Összegezve, a családi mozik kedvelőinek nagyon is ideális program lehet ez a mű. Tényleg nem vádolható nagyon sok eredetiséggel, viszont legalább egy maximálisan szórakoztató és élvezetes mozgókép, amit a műfaj kedvelői minden bizonnyal fognak kedvelni. Hisz tényleg aranyos kis mozi, amiben ráadásul Kurt Russell tényleg remekül, lehengerlően játszik. Ha azt hitted, idén már nem készül egy menő Karácsonyi film sem, akkor nyugodtan adj egy esélyt a The Christmas Chroniclesnek, hisz több mint tisztességgel elkészített, szórakoztató és kedves alkotás.

 

Értékelés:75%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...