A Kritikairoda
Kritikák

Liam Neeson 10 legjobb alakítása

2018.11.23. 16:30, Bogár Bence
Az igazi rettenthetetlen.

Liam Neeson egyike azon színészeknek, akiknek egyaránt jól állnak az akciódúsabb és a drámaibb erejű szerepek is. Éppen ezért is tartom őt az egyik kedvencemnek, hisz pályafutása során sokféle filmben láthatta a nagyérdemű fő vagy éppen mellékszereplőként. Most, hogy már hazánk vásznaira is megérkezett az igazi sztárparádét kínáló, a külföldi ítészek által szinte az egekig éljenzett Nyughatatlan özvegyek, (kritikám róla holnap várható) összegyűjtöttem Neeson eddigi tíz legjobb alakítását. Lássuk hát!

 

10.) Sírok között (2014)

A film egy nagyon izgalmas és fordulatos, csontig hatoló atmoszférával rendelkező bűnügyi thriller. Habár megosztó kritikákat kapott, személy szerint nagyra értékelem mind a filmet, mind a színész itteni játékát. Jöhetne még pár Matt Sculder-film vele!

 

9.) Star Wars: Baljós árnyak (1999)

A Darth Vader tulajdonképpeni eredettörténetét bemutatni hivatott trilógiával sokan máig nincsenek kibékülve. Szerintem sem mérhető az eredetiekhez, azonban az első rész még mindenképp rendben volt. Főleg, hogy abban Neeson is szerepet kapott.

 

8.) Elrabolva (2008)

A színész egyik első igazán akcióközpontú szerepe az első Elrabolva volt. A folytatások sajnos nem érnek fel az elsőhöz, ami egy pofásan összerakott, egyszerű, de mégis izgalmas mozi volt. Liam igazán badass volt eme szerepében. Ja, és hány mém is készült már a telefonos jelenet alapján?

 

7.) Seraphim Falls- A múlt szökevénye (2006)

A címével ellentétben inkább egy western környezetben játszódó drámáról van szó, ráadásul elég lassan is építkezik. Viszont így bőven hagy időt a karakterépítésre is legalább. Liam Neeson mellett Pierce Brosnan is egyik legjobb alakítását nyújtotta itt.

 

6.) Fehér pokol (2011)

A Fehér pokol egy meglehetősen kemény és realisztikus thriller. Nem az akcióra, sokkal inkább a hangulatra helyezik a hangsúlyt. Neeson elől pedig senki nem veheti el a rivaldafényt, nagyon profi és összetett alakítást láthattunk tőle.

 

5.) A gyanú árnyéka (1996)

Nem a színész legismertebb filmje, pedig Meryl Streep és Edward Furlong is szerepet kapott benne. Egyébként teljesen jó drámáról van szó, ami korrekt fordulatokat is tartogat a nézőknek. Színészünk itt is ékesen bizonyította, hogy a szolidabb szerepek is fekszenek neki.

 

4.) Rob Roy (1995)

Az 1700-as évek Skóciájában játszódó történet egyszerre nem szokványos bosszúfilm, valamint nem utolsósorban egy igencsak erős dráma is egyben. A történelmi miliő remekül van ábrázolva, valamint Neeson is igazán epikus alakítást nyújtott itt.

 

3.) Michael Collins (1996)

Liam egy ír férfit alakít, aki egy felkelés élére áll az angolokkal szemben, 1916-ban. A Michael Collins egy igényesen elkészített életrajzi film, tényleg látszik rajta a törődés. Ahogy az is, hogy színészünk rendkívül kiválóan keltette életre a mozi címszereplőjét.

 

2.) Némaság (2016)

Martin Scorsese nem tud rossz alkotást rendezni, a Némaság is egy mestermunka. Adam Driver és Andrew Garfield mellett Neeson is rendkívül nagyot játszik. Tényleg nagy elismerés jár nekik, hisz láthatóan a legjobb formájukat vették elő a filmben.

 

1.) Schindler listája (1993)

Mily érdekes, hogy Spielberg egyik legjobb alkotását csak úgy engedték leforgatni, ha ugyanabban az évben elkészíti a Jurassic Parkot is. Végül mindkettővel csodát tett aztán. Eme alkotás életművének egyik legkiválóbb darabja, Liam Neeson alakításáról pedig látható, hogy minden kétségét kizáróan kiváló.

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is, ha tetszett a toplista!

Hamarosan érkezik a következő toplista is majd!

Hamarosan pedig a Nyughatatlan özvegyekről is leírom a véleményemet, tartsatok velem továbbra is!

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!