A Kritikairoda
Kritikák

Legendás állatok- Grindelwald bűntettei

2018.11.17. 21:43, Bogár Bence
Visszavár a varázsvilág!

A varázsvilág rettegett alakja, Gellert Grindelwald (Johnny Depp) megszökik a börtönből. Természetesen ezek után nem is tétlenkedik sokáig, hanem híveket kezd toborozni, hogy elérhesse a célját. A Roxfortban tanító Albus Dumbledore (Jude Law) nem szállhat szembe volt barátjával, ezért felkeresi a legendás lények szakértőjét, s egykori tanítványát, Göthe Salamandert (Eddie Redmayne). Egy fontos feladattal bízza meg, az úti cél pedig nem más, mint Párizs.

Anno a Legendás állatok első része két évvel ezelőtt jött ki. Nekem nagyon tetszett, mind a mai napig nagyon remek filmnek tartom, kifejezetten elégedett voltam vele. Túl sok kockázatot nem vállalt, látszott rajta a bevezető jelleg, de egyébiránt egy pofás, rendkívül szórakoztató alkotás volt, tele varázslatosnál varázslatosabb lényekkel. Szerintem a Grindelwald bűntettei kicsit gyengébb, mint az első felvonás. De tudjátok, mit mondok? Még így is csoda jó volt!

Az előző epizód fő helyszíne New York volt, ezúttal pedig Párizs (varázs)világát ismerhetjük meg jobban. Valamikor az 1920-as években játszódik a film cselekménye. A látvány szemkápráztatóan szép lett. Nem csak a francia főváros miatt, hanem mert láthatunk majd pár remekül festő varázslényt, sőt a párbaj-jelenetek is remekül lettek megalkotva.

Sőt, ami azt illeti, a Grindelwald bűntettei valamivel komolyabb hangvételt üt meg, mint az első felvonás. Nyilván azért is, mert itt már jobban a reflektorfény közelébe kerül a címszereplő karaktere is, aki kifejezetten jól árnyalt lett. Teljesen más célok, elvek vezérlik, mint később Voldemortot. Nem mondható, hogy egy pozitív figura volna, viszont a céljai ennek ellenére is érthetőek. Nem a tömegmészárlás vezérli, hanem sokkal összetettebb dolgok.

A fiatal Dumbledore professzort is jó látni a vászon. Ő már akkor is az a különc, de végtelenül kedves figura volt, akit a HP-filmekben megszerettünk. A nosztalgia érzetét tovább erősítik a Roxfortban játszódó jelenetek, amik tökéletesen lettek megalkotva. Habár eme spin-off széria másmilyen stílusú, mint az eredeti 7+1 alkotás, azonban ennek ellenére bőven illeszkedik ebbe az univerzumba.

Sok a kikacsintás, karakter, esemény azon emberkék számára, akik hozzám hasonlóan az átlagnál jobban ismerik eme varázsvilágot. Én az eredeti filmeket is többször láttám, valamint a 7 részes regénysorozatot is többször olvastam el annál, mint amennyit be mernék vallani. (Na jó… annyiszor, ahány részes!) Aki behatóbban ismeri eme világot, nyilván előnyben lesz. Számomra végig érthető volt a cselekmény, de aki szinte nem emlékszik semmire, ami HP-világ, az egy csöppet talán bajban lesz majd.

A cselekmény rengeteg akar markolni. A legtöbb ígéretet teljesítik is, ami azt illeti szerencsére. Így is van a filmben pár történetszál, s bizony kell figyelni ahhoz, hogy képben legyünk. De megéri, hisz a story tényleg varázslatos lett, valamint látszik rajta, hogy oda is figyeltek rá és szeretettel készítették el. A forgatókönyvet az eredeti regények írója, J.K. Rowling körmölte. Látszik, hogy tele van ötletekkel, hisz a tartalmas lett a film. Talán már túl tartalmas is. Habár az még mindig jobb, mint hogyha üres volna, persze.

Eddie Redmayne továbbra is maga a tökéletes Göthe Salamander, Johnny Depp remekelt Grindelwald szerepében. Tényleg egy érdekes, összetett főgonoszt kelt életre. Szerintem Depp már régóra nem volt olyan profi formában, mint itt. Jude Law is zseniális Dumbledorként, annyi biztos. Eddig is kiváló színésznek tartottam, s itt is bizonyítja, hogy egy profi. A poénokat továbbra is a Dan Fogler által játszott Jacob Kowalsky biztosítja. De a többi színészre (Alison Sudol, Katherine Waterston, Ezra Miller) sem lehet panaszom.

Összegezve, tudom ajánlani az új Legendás állatok filmet. Továbbra is egy varázslatos és remekbe szabott élmény, ráadásul a lezárás alapján úgy hiszem, hogy a harmadik rész is tele lesz lehetőségekkel. Egy csöppet tényleg sok eseményt tömörít magába a mozi, de ez csak azt bizonyítja, hogy az alkotók tele vannak érdekes ötletekkel. Nagyon jól szórakoztam eme filmen, szóval részemről bőven megérte a mozijegy árát, a várázsvilág újfent magával ragadott. Jude Law és Johnny Depp pedig egyarát kimagaslóan zseniális formában volt!

 

Értékelés:80%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!