A Kritikairoda
Kritikák

Toplista: Harry Potter-filmek

2018.11.10. 21:37, Bogár Bence
A varázsvilág sorrendje.

A jövő héten érkezik meg a mozikba a Harry Potter-univerzum következő filmje, A legendás állatok második része, mely a Grindelwald bűntettei alcímet kapta. Eme jeles alkalom kapcsán úgy döntöttem, hogy a minőségük alapján sorba rakom az eddigi összes filmet, ami HP-világában játszódik.

Természetesen eme toplista is meglehetősen az egyéni véleményemet tükrözi.

 

9.) Harry Potter és a Halál ereklyéi-1.rész (2010)

Sokan az egyik legjobb HP-darabnak tartják, szerintem azonban hiába van korrektül elkészített filmről szó, túl sok kockázatot nem vállalt. Az események itt már elég sötét irányt vettek, azonban a film az utolsó könyvnek csupán az első felét dolgozza fel-ami nyilvánvalóan az eseménytelenebb része. Így is jól elkészített darab, de annál nem sokkal több.

 

8.) Harry Potter és a Tűz Serlege (2005)

A Tűz Serlege is abszolút vállalható és élvezetes darabja a franchisenak, azonban nem tudta kiaknázni azt a potenciált, amit mondjuk az azonos című könyvben is rejlett. Ennek ellenére is szórakoztató és jóféle, csak éppen van több jobban elkészített darabja is ennek az univerzumnak. Szerencsére legalább a lezárása bátor és meglepően komor lett.

 

7.) Harry Potter és a Halál ereklyéi-2.rész (2011)

A film jól zárja le Harry és barátainak történetét. Nagyjából elvarr minden szálat, amit csak el kellett, de még így is eléggé kapkodó néha, pedig szintén csak egy fél könyv eseményei vannak benne. Jó látni, hogy az első részben megismert karakterek nagy része szép utat, fejlődést járt be. Szóval nem rossz film egyáltalán, de teszem azt, a  túlzott katarzis azért elmaradt.

 

6.) Harry Potter és a Főnix Rendje (2007)

Elég bátor darab az ötödik HP-film, helyenként már-már horrorisztikus jelenetekkel operál ifjúsági-fantasy mivolta ellenére is. Egyébként meg egy bőven remekül elkészített, szerethető film. Mondjuk a vége egy kicsit gyorsan le lett rendezve, de egyébiránt kedvelem ezt a részt, még ha nem is a sorozat legerősebb darabja.

 

5.) Harry Potter és a Titkok Kamrája (2002)

A Titkok Kamrája remek folytatása az első része. Talán annak színvonalától egy kicsit elmarad, de mégis érdekfeszítő és nagyon is szerethető film lett. Egy kicsit sötétebb tónust üt meg, mint az első rész, azonban jól bővítették tovább eme remek univerzum világát. Hangulata egy kicsit már a kalandfilmek stílusára emlékeztetett egyébiránt.

 

4.) Harry Potter és a félvér herceg (2009)

Itt már érezhetően nőttek a tétek, de ennek ellenére sem siették el az egyes eseményeket, valamint a finálé is nagyon torokszorító lett. Ebben a filmben ismerhették meg a nézők Voldemort/Tom Denem eredetét, valamint szintén itt kellett elbúcsúznunk az egész Harry Potter-féle varázsvilág egyik legkedveltebb karakterétől is.

 

3.) Harry Potter és a bölcsek köve (2001)

Az első HP-kaland egy hamisíthatatlanul kedves és remekbe szabott filmecske, ahol megismerhetjük ezt az érdekes, mágiával és kalandokkal teli világot. Itt még nem a világ megmentése volt a cél, azonban remek stílusa, hangulata volt a filmnek. Már gyerekként is jó volt rácsodálkozni erre a remek alkotásra, azonban varázsa mostanáig sem lett semmivel sem kevesebb.

 

2.) Legendás állatok és megfigyelésük (2016)

Kritikám a filmről: ITT

Jóval a kis túlélő születése előtt játszódik az első előzménytörténet, valamikor a ’20-as évek New Yorkjában. A hangulata eme spin-off filmnek is elragadó volt, valamint számos érdekfeszítő új szereplőt is megismerhettünk. Ja, és akkor az érdekes és cuki varázslények egész seregéről még csak szót sem ejtettem!

 

1.) Harry Potter és az azkabani fogoly (2003)

Alfonso Cuarón HP-filmje szerintem a legjobb mind közül! Vélemény szerint hangulatot is itt találták el a legjobban, valamint a cselekménye is érdekes. Úgy fedi le az egész harmadik könyvet, hogy a nézőben nem marad hiányérzet. A látvány is parádés, a film üzenete kicsik és nagyok számára egyaránt érthető. Ja, és Csikócsőr! Meg Gary Oldman zseniális alakítása, mint Sirius Black! Kiváló filmről van szó.

 

 

Íme, így alakult a saját Harry Potter-toplistám!

Kommentben jöhetnek a saját toplisták, illetve vélemények is!

A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei című filmről jövő hét szombaton várható a kritikám!

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!