A Kritikairoda
Kritikák

A hunter killer küldetés

2018.11.06. 20:23, Bogár Bence
Hideg idegháború.

Egy tengeralattjáró kapitányának (Gerard Butler) jut az a megtisztelő és cseppet sem biztonságos feladat, hogy megmentse az orosz elnököt, akit galád módon elraboltak. A kapitánynak vissza kell őt hoznia csapatával, hogy ne törjön ki a harmadik világégés. Ez azonban nehezebb feladatnak tűnik, mint ahogy azt gondolhatták volna…

Hogy milyen film is dióhéjban A hunter killer küldetés? Nos, sajnos olyan semmilyen és stílustalan, hogy én arra szavakat is alig tudok találni. Nagyjából azt hozza, amit egy legalább 20 éve elkészített, B-kategóriás, csak és kizárólag TV-ben sugárzott alkotás szokott nyújtani.

A magam részéről fogalmam sincs arról, hogy ez a film mégis mit keres a mozik vásznain, mert nem éppen való oda. A produkcióval amúgy is voltak valamiféle problémák, hisz már pár éve leforgatták azt, mégis csak idén ősszel jutott el az alkotás a filmszínházakba. Azt hiszem, ennek meg is van az oka.

Hisz A hunter killer küldetés sajnos nem lett egy túl szórakoztató film. A hideg-rideg atmoszféra akár jócskán az előnyére is válhatott volna, de még az ebben rejlő potenciálokat sem sikerült kiaknázniuk. Pár jobb pillanata még így is van ennek a langyos próbálkozásnak, valamint néhol a látványa sem rossz, de igazság szerint ennél több pozitívumot ez esetben nem lehet felsorolni.

Mindenki jobban járt volna, ha eme művet maximum az HBO, a Netflix, vagy akármelyik streamingszolgáltató teszi elérhetővé, hisz arra biztosan nem érdemes, hogy több mint egy mátyás árát kifizessük érte. Lehetett volna ez egy korrekt thriller is, ha legalább egy kicsit foglalkoznak érdemben a karakterekkel, ha jobban megteremtik esetleg az atmoszférát. De sajnos úgy néz ki, hogy erre szinté még kísérletet sem nagyon tettek.

Pedig egyébként az operatőri munka is bőven korrekt lett, szóval itt sem lett volna gond, ha egy kicsit, de tényleg csak egy egészen kicsit jobban figyelnek a filmre. Gondolták, majd eladja a két nagyobb név, kreativitás ide nem kell már. Sajnos egyre többen gondolkodnak így, ez pedig nagyon is baj. A rendező, bizonyos Donovan Marsh első komolyabb munkájáról van szó, de eme művét látva nem hiszem, hogy egyhamar tekintélyes nevet fog szerezni a szakmában. Rutinból, szív vagy túlzott érdeklődés nélkül van megrendezve ez az egész mozi.

Eredetileg a direktori feladatokat Antoine Fuqua (A védelmező 1-2) látta volna el, azonban ő végül mégsem ért rá erre. Pedig biztosan jobban jártunk volna. A hunter killer akkor sem lett volna egy zseniális mestermű nagy valószínűséggel, de ennél rosszabb is alig lehetett volna.

Gerard Butler soha nem Oscar-díjas szerepiről volt híres, ez pedig nem fog már megváltozni. Nem is nagy gond, kellenek a normálisan elkészített szórakoztató filmek is két komolyabb alkotás között. Itteni játéka elmegy kategória, nem volt rossz, de nem is egy feledhetetlen alakítás. Gary Oldman, a friss Oscar-díjas zseni nem értem mit is keres itt. Ne tessék félreérteni, hozza ő is a korrekt szintet. Csak nem értem, hogy mit látott ő ebben a forgatókönyvben. Oldman egy igazi tehetség, ő ennél jobb filmekbe hivatott.

Összegezve, nem nevezném nézhetetlen katasztrófának A hunter killer küldetést, de attól még egy elég rossz, trehány módon elkészített film. Erre mi szükség volt, de tényleg? A mozik vásznaira meg tényleg nem való, maximum a Film+ délutáni sávjába esetleg. A színészek egy kicsit mentenek rajta, meg az alapötlet is lehetne érdekes, de attól még csalódásról van szó. Lehet, hogy a hidegháborús atmoszféra megteremtése volt a cél, de ez inkább csak idegháború, ami jócskán próbára teszi a nézőket.

 

Értékelés:45%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.