A Kritikairoda
Kritikák

A végzet órája

2018.11.01. 16:57, Bogár Bence
A szegény ember Harry Potter-filmje?

A 10 éves árva fiú, Lewis (Owen Vaccaro) a nagybátyához (Jack Black) költözik. A férfi egy furcsa házban lakik, amiről azt pletykálják, hogy elátkozott és kísértetjárta. A fiú számára úgy tűnik, hogy a ház maga is külön életet él, nem is beszélve a szomszédban lakó különös boszorkányról (Cate Blanchett), aki bármikor megjelenhet a házban. Ezen dolgok azonban még csak a jéghegy csúcsát jelentik: a srác egyre jobban belemerül a mágia és a természetfeletti világába, miközben egy könyörtelen gonosz a világot fenyegeti.

Eli Roth rendező eddig csak erősen vérbő és korhatáros darabokat készített, például: Motel 1-2, Kopp-kopp. Sajnos ezek az alkotások nagyon rosszul sikerültek, már-már a nézhetetlenség határát súrolta a legtöbbje. Ezért idén félve ültem be a Bosszúvágy Bruce Willis féle újrájára is, azonban itt már szerencsére Roth a fejlődés egyértelmű jeleit mutatta.

Legújabb munkája, a Végzet órája pedig egyenesen az eddigi legjobb rendezése: csodára vagy éppen zsenialitásra most sem érdemes várni, azonban ezen műve egy nagyon korrektül összerakott kis ifjúsági fantasy-horror, amit egy megtekintés erejéig bőven lehet ajánlani a kisebb és nagyobb korosztálynak egyaránt.

Érdekesség, hogy Eli Roth eddig csak korhatáros, R besorolású darabokat készített, azonban A végzet órája kifejezetten a fiatal közönség igényeire van szabva (PG korhatár). Habár a hasonló ifjúsági filmek közül nem emelkedik ki eme mű sem, de ennek ellenére is simán bizalmat lehet neki szavazni. A rendező korábbi munkáira jellemző idegesítő karakterek, semmitmondó cselekmény itt már nincs szerencsére.

A legtöbb szereplőt ugyan csak felületesen ismerhetjük meg, azonban még így is kijelenthetem, hogy érdekes karaktereket teremtettek. A végzet órája műfajában soha nem lesz olyan korszakalkotó darab, mint mondjuk anno az első Harry Potter film volt, mégis teljesen szórakoztató volt a cselekménye.

Így, az évnek ezen részében épp ideális néznivaló lehet a fiatalok számára, akiknek még nem való mondjuk Michael Myers legújabb, őrült (viszont kifejezetten jól sikerült) kaszabolóhadjárata. A végzet órája tehát remek alternatíva lehet, szerintem képes arra, hogy mindenki figyelmét lekösse addig a 100 percig, amíg nagyjából tart.

A filmnek kifejezetten jó a vizualitása, nem éppen kevés steampunk beütést is fel lehet fedezni, kiegészítve egy kis gótikus stílussal. Tulajdonképpen, véleményem szerint már a csodás látványvilág miatt is megérdemli eme alkotás, hogy bizalmat szavazzunk neki. Sajnos középtájt egy kicsit leül az addig egészen varázslatos cselekmény. Szerencse, hogy a végére azért rendesen összekapták magukat, hisz a finálé nem csak kreatív, de egyben a film legszórakoztatóbb pillanatait is eredményezi.

Jack Black mindig is értett ahhoz, hogy szórakoztassa a nagyérdeműt, mostani alakítása is teljesen korrekt és megfelelő. Az általa játszott karakter nagyon is illett hozzá. De jár az elismerés Cate Blanchettnek is, hisz most is remek formában van. Habár, az ő esetében mondhatom, hogy még soha nem láttam őt igazán rosszul játszani, generációjának egyik legigényesebb színésznője ő.

Összegezve, egyszeri megtekintésre bőven ajánlható A végzet órája, kicsi és nagy nézőknek gyakorlatilag egyaránt. Nem egy zseniális, vagy kimagasló filmremek, azonban bőven korrekt kategória, a feladatát, nevezetesen a néző szórakoztatását pedig tényleg teljesíti. Közben pedig minden hibája ellenére a történet és a szereplők is szerethetőek. Jack Black és Cate Blanchett is dicséretet érdemel. Lehet, hogy soha nem lesz benne az ifjúsági horror-fantasy top 10-ben, mégis kellemes és egész hangulatos néznivaló. Soha rosszabbat, Roth úr, soha rosszabbat.

 

Értékelés:70%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.