A Kritikairoda
Kritikák

A Meztelen Juliet

2018.10.27. 18:45, Bogár Bence
Egy csodálatos filmélmény.

A helyszín egy kisváros, Angliában. Duncan (Chris O’Dowd) és Annie (Rose Byrne) jó 15 éve vannak már együtt, azonban a kapcsolatot beárnyékolja az a tény, hogy a férfi már mániákusan rajong egy Tucker Crowe (Ethan Hawke) nevű rocksztárért- annak ellenére is, hogy őt már nagyjából 20 éve nem látta senki, hisz egyszer csak váratlanul lesétált a színpadról egyik koncertjének szünetében. Duncan szert tesz Crowe egyik régi demoalbumára és nagyon tetszik neki. Párja azonban már torkig van ezzel az egésszel, ezért meg is írja a csöppet sem pozitív véleményét az albumról. Legnagyobb meglepetésére azonban nem más válaszol neki, mint az igazi Tucker Crowe.

A Meztelen Juliet egy azonos című könyv adaptációja, melyet Nick Hornby írt. Az írót a filmek szerelmesei is ismerhetik, hisz műveiből már ezelőtt is számos alkalommal készült mozis feldolgozás, példának okért: Pop, csajok, satöbbi, vagy éppen az Egy fiúról. A remek hír az, hogy A Meztelen Juliet nem csak hogy jó, de szerény véleményem szerint egyenesen zseniális filmélmény. 

Megint más kérdés, hogy sajnos marketinget itthon abszolút nem kapott látszólag, hisz egymagamban néztem végig egy több mint 100 fős teremben.

Ez azonban ne vegye el senki kedvét a filmtől, hisz, mint mondtam, én szó szerint imádtam azt a remek bő 90 percet, amit ez az alkotás nyújtani tudott. Erőssége tulajdonképpen a kis dolgokban rejlik: nincsenek nagyszabású akciójelenetek, vagy világmegmentés: csak emberek, meg az ő problémáik, életük. Mindezt remek hangulatban előadva, fantasztikus angol humorral.

Ne gondoljon senki kretén dolgokra, hála égnek az nem volt benne, viszont kap a néző egy jó adag valóban működőképes jelenetet. A humor forrása sokszor épp a hétköznapi dolgaink abszurditásában rejlik. Nagyon rég mosolyogtam utoljára egy film alatt ennyit, mint most.

Természetesen ennek ellenére A Meztelen Juliet rendelkezik nem is kis adag drámai töltöttel: épp olyan, mint maga az élet szerintem- vicces és komoly dolgok egyaránt szerepet kapnak benne. A drámai részek is meglehetősen jól sikerültek, köszönhetően annak, hogy a karakterek tényleg egyéniségek, mindegyikük különböző, azonban egyúttal nagyon is szerethetőek. Nyugodtan írhatom, hogy a karakterábrázolás egészen elképesztő lett, hisz mindenki meg tudja találni azt a szereplőt, aki számára a legszimpatikusabb.

Ennek a filmnek hatalmas szíve van. Egyúttal története szól az emberi sorsokról, életekről is. Ezek után biztosan el fogom olvasni a könyvet hamarosan. Szerintem eme alkotás az év egyik legkedvesebb moziélménye lett, melyet nagy örömmel néztem végig. Simán többször megtekinthető kategóriáról van egyébként szó. Remek dalokat is hallhatunk majd bőven, személyes kedvencem a Different Drum volt a The Stone Poneys együttestől- eme dal már a film legelején felcsendül, amit még számos remek zene fog követni.

Chris O’Dowd (Elit játszma) alakítása sem volt semmi, azonban Rose Byrne (Insidious) még rajta is túltett tán, alakítása egészen elragadó és életszerű volt. (Ami az egész filmről is elmondható tulajdonképp.) Ethan Hawke pedig az egyik legkirályabb színész, akit csak láttam a vásznon játszani. Elképesztően lehengerlően, laza eleganciával és stílussal hozza a karakterét. Elsőrangú munkát végzett, az egyszer biztos.

Összegezve, kifejezetten tudom ajánlani A Meztelen Juliet-et, hisz egy kimagaslóan remek filmélményről van szó. Nagyon sajnálom, hogy alig pár mozi játssza csak, hisz nagyon megérdemelné a nézők elismerését és szeretetét. Egy életszagú, néhol vicces, máskor megható élményről van szó, amit nagyon jól esett átélni. Közben a hangulat remek, pazar színészi játékokat láthatunk, visszafogott, de épp ezért működőképes humorral egyetemben. Ez a film egy élő és lélegző csoda. Ha kijön házimozin, egész biztosan repetázni is fogok belőle. A Meztelen Juliet az év egyik legkedvesebb filmje számomra, mely sikeresen tudta belopni magát a szívembe.

 

Értékels:90%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Karácsonyi spin off epizód Annàcska és barátnõi történetébõl és egyéb friss szösszenetek:)    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj