A Kritikairoda
Kritikák

Csillag születik

2018.10.13. 22:18, Bogár Bence
Dalolászás a halhatatlanság felé.

Bradley Cooper számtalanszor bizonyította már, hogy egy rátermett és tehetségesz színész, most azonban ha lehet, még nagyobb fába vágta a fejszéjét, hisz a rendezői feladatokat is ő látta el. Maga az alkotás egyébként egy 1954-es klasszikus mű harmadik újrafeldolgozása. Hogy milyen is lett maga a film? Nos, ami 2016-ban volt számomra a Kaliforniai álom, az 2018-ban a Csillag születik: egy kiváló filmalkotás.

Nem hittem volna, hogy elsőre tud valaki ilyen kiváló mozgóképet rendezni. Érdekesség, hogy eredetileg Clint Eastwood lett volna a direktor, de én egy percig sem tudom bánni, hogy nem így lett. Félreértés ne essék, nagyon bírom az öreget is, de így legalább bebizonyosodott, hogy Cooper nem csak elsőrangú színész- de elsőrangú rendező is.

A történet főszereplője Jack (Bradley Cooper) egy sikeres countryénekes, aki egyre inkább elveszíti a motivációját, s rákap az italra, valamint a drogra is. Azonban egy váratlan találkozás Allyvel (Lady Gaga) mindent megváltoztat. Allynek remek hangja van, azonban úgy hitte, nincs esélye befutni, mert az emberek nem találták szépnek. Azonban Jack elhatározza, hogy segít neki, ahogy csak tud. Így pedig ő is új esélyt kap az élettől.

Bevallom már az elején, imádtam ezt a filmet. Méghozzá az elsőtől az utolsó pillanatig. De olyannyira, hogy ezen sorok írása közben is a film zenéje pereg nálam. Azt talán mondanom sem kell, hogy a zenei CD hamarosan azonnali vétel lesz. Nagyon remekül megírt, zseniális számokat hallhatunk az alkotás alatt.

Utoljára filmzene a fentebb már említett La La Land esetében gyakorolt rám ekkora hatást. Bőven értem, hogy miért kapott Velencében a Csillag születik majd 10 perces tapsvihart. Hisz meg is érdemelte. Rengetegszer meg fogom még hallgatni a zenéjét, ebben egészen biztos vagyok.

Maga a történet is kiválóan lett megírva. A sok zenés rész ellenére nincs szó egy hagyományos értelemben vett könnyed filmről. A karakterek nagyon is életszerűen vannak megalkotva. Komoly témák is előkerülnek, mint a téves megítélés, a karrier, vagy éppen az alkoholizmus. Szóval nem kell a filmtől egy könnyed dalos élményt várni, hanem sokkal inkább érdemes kőkemény drámára számítani.

Ahogy az életben, úgy itt sem minden tejfel, megvan a hely és az idő a szomorú és a boldog pillanatoknak is. Egy kis fanyar humor van csak benne, de az is megfejelve nem is kevés keserűséggel. A lezárás is kiváló lett. Nem biztos, hogy mindenki fogja bírni könnyek nélkül. Engem is nagyon megérintett. A vetítés után még pár percig kellett keresnem az államat, mert valahol a földön ragadt.

Hadd éltessem még egy kicsit Cooper urat, hisz nagyon megérdemli. Hogy a fenébe tud valaki a színészet mellett ennyire profi módon énekleni is? Teljesítménye zseniális, minden esélye megvan az Oscarra. Lady Gaga játékát is csak dicsérni tudom. Zenei karrierjét eddig nem túlzottan követtem figyelmemmel, de az biztos, hogy itt nagyon jó volt. A hangja is remek, valamint a színészethez is bőven megvan a tehetsége, ez szemmel látható.

Összegezve, nagyon, nagyon elégedett vagyok eme filmmel. Hát mit mondhatnék még? Mestermű. A karakterek élnek, lélegeznek, emberiek, esendőek, de végtelenül szerethetek. A történet remekül megírt, tele emlékezetes pillanatokkal, valamint egy könnyfakasztó lezárással. A rendezés is kiváló. Oscar-díjas lesz a Csillag születik, nagyon remélem, sőt, ha van igazság a világon, akkor nem is csak egyet fognak kapni. Most pedig megyek, meghallgatom még párszor ezeket a remek, zseniális zenéket. Az idei év egyik legjobb drámája, kincset ér minden egyes pillanata.

 

Értékelés:95%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!    *****    A Hundredmoors célja az, hogy hiánycikknek számító LGBTQ+ témákkal színesítse a magyar blogszférát.