A Kritikairoda
Kritikák

Venom

2018.10.06. 22:38, Bogár Bence
Vérontás vagy humor?

Venom egyike Pókember legikonikusabb ellenfeleinek. Azonban vajon mit eszelt ki a Sony, ha a hálószövő Peter Parker karakterét nem vonhatják be a cselekménybe? Hiába vette meg a Disney a Foxot, a szimbiótát attól még nem használhatják. Ezért hát sokat suttogtak egy esetleges korhatárosabb mókáról, amolyan Deadpool vagy Logan módra.

Sajnos azonban szinte az utolsó pillanatban kihátráltak, így maradt az alacsonyabb besorolás. Ennek ellenére sem mondanám, hogy jogos az a kritikai lehúzás, amit az USA-ban kaptak. Lehetett volna a filmen még itt-ott javítani, de szerintem egészen jó, korrekt lett.

Biztos mindenki ismeri, vagy hallott már Eddie Brockról (Tom Hardy). A riporter egy interjúja során túl messze megy, ezért elveszíti az állását, valamint a barátnője (Michelle Williams) is szakít vele. Az elkeseredett férfi nyomozni kezd az Élet alapítvány után, hogy kiderítse, mi az, amit az interjú során eltitkoltak előle. Azonban veszélyes játszmába keveredik bele.

Legyen elég ennyi a történetről. Másabb, mint a képregények, vagy a Pókember 3 Venomos részei, de ez nem is csoda, hisz mint írva lett, nem használhatták Póki karakterét. Hadd mondjam már el az elején, a karaktert méltóbb módon vezették be, mint anno Sam Raimi trilógiájának utolsó darabjában.

Mondhatni egy klasszikus eredettörténetet kapunk, hisz itt tudhatjuk meg, hogy ebben az univerzumban hogy találkozik először Eddie és a szimbióta. Az első híresztelésekkel ellentétben, az alkotás nem lett horror, habár azért vannak kreatívabbnak tetsző jelenetek. Csak hát akkor nincs vér, vagy látványosan másfelé fordul a kamera, hisz meg kellett maradni a PG-13 határain belül.

Pedig jól jött volna ide egy kis kreatív brutalitás. (Azonban ha később mégis beolvasztják Pókember világába Venomot, akkor legyen, megbocsájtom ezt.) Pedig egyébként egy egészen működőképes kis filmet kapunk. A bevezetés egy kicsit hosszúra, sablonosra nyúlik, azonban amikor a nagy páros összetalálkozik, na onnantól kő nem marad majd kövön.

A rendezőnek (Ruben Fleischer) eddig is volt egy nem épp átlagos stílusa. Ahogy előző alkotásaiban (például Zombieland), úgy most is kapunk nem kevés humort. Vannak kifejezetten vicces részek, de komolyan. Nem mondom azt, hogy az összes ilyen működik, de lesz azért bőven amin el lehet majd nevetgélni a moziban. Egy kicsit már-már ilyen téren el is gurult a készítők gyógyszere, de hát én sejtettem, hogy itt legalább nem fogják magukat vissza. Hozzátenném, hogy a látvány ha nem is mérhető egy Végtelen háboruhoz, de azért elég jó lett. Venom pedig nagyon badass a vásznon, azt el kell ismernem. Minden egyes jelenet, amikor átalakul, nagyon menő és stílusos lett. Hát még a párbeszédek közte és Eddie között…

Tom Hardy alakítása elég érdekes. Szerintem jól hozta Brock karakterét, hisz ő már a képregényekben is egy furcsa, csöppet gőgös, mégis szerethető szereplő volt. Meg hát na, mégiscsak ő Tom Hardy, szóval rosszul nem tud alakítani, asszem. Michelle Williams is korrekt volt szerintem. Hogy mi a helyzet Woody Harrelsonnal? A folytatásból majd megtudjuk, remélem, nem kapott ugyanis sok játékidőt… :) A stáblista utánai jeleneteket nem kihagyni, van kettő is: az első nagyon bejött, jó a második is, csak nagyon szokatlan, elsőre nem tudtam hova tenni.

Összegezve, működőképes film a Venom. Nem minden idők legjobb képregényfilmje, de szórakoztató, mondhatni igazi bűnös élvezet. Lehetett volna brutálisabb, de így sem rossz, egyáltalán nem. A látvány egész kellemes, a szimbióta pedig nagyon menő a vászon, az tény. Meg benne van Tom Hardy, ő pedig (nekem) mindig pozitívum. A humor is elég korrekt lett, még ha néha csöppet már túloz is. Szóval bőven élvezetes film a Venom, nem bántam meg, hogy megnéztem. De, hogy egy igazi sorozatgyilkost (hehehe) idézzek, a második részben már legyen több „vérontás” Hisz a működőképes alapok biztosítva vannak.

 

 

Értékelés:70%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!    *****    Részletes személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,szóban és írásban, nagyon kedvezõ áron.Ne hagyd ki! Katt!    *****    Szélessávú Honlap Debreceni ingatlanok, még több elérhetõ telefonos egyeztetés után www.simonyiingatlan.gportal.hu    *****    Támogasd adománygyûjtéseinket! Ajánld fel szervezetünknek az adód 1%-kot! Hogyan segíthetsz? Nézd meg a portálon.    *****    Érdekel az egészséges életmód, mozgás és táplálkozás? A Kit Fit oldal megnyitotta kapuit. Életmód, egészség, fitnesz....    *****    Szia! Ismered az mta nevezetû játékot? Biztos unod a folyamatos external módos gazdagrp szervereket. Nálunk a helyed!    *****    Blogom, Új olvasóit keresi. Ha Szereted a a mangákat, filmajánlót, verseket és még sorolohatnám. Akkor itt a helyed.    *****    Költöztetés bútorszállítás    *****    Mysteries of the Night ~ Az éjszaka misztériumai csak arra várnak, hogy felfedezd õket. ~ mysteriesofthenight.hu    *****    Nedves levegõ? Fõzéskor nehéz a levegõ? -- 5 kérdés a páraelszívókról -- FAVI páraelszívók    *****    Párásodik a lakás? Mentesíts okosan - FAVI páraelszívók - 5 kérdés a páraelszívókról    *****    Konyhai páraelszívók kicsit másképp, mint mások - FAVI    *****    Részletes 20-25 oldalas személyiség és sors analízis diplomás asztrológustól,ha érdekel, kattints és nézz körül nálam!!!