A Kritikairoda
Kritikák

Fear the Walking Dead 4.évad

2018.10.05. 14:49, Bogár Bence
Javuló tendencia.

A sorozat első évadjával még alapvetően elégedett voltam, de az utána következő két szezon esetében sajnos már lehetett érezni azt a kellemetlen alibi szagot. Kicsit kétkedve, jóval a hivatalos premier után álltam csak neki a negyedik évadnak, nem is kicsit vonakodva. Úgy döntöttem, ennyi esélyt még kap tőlem a széria, de többet nem.

Ha ebben az évadban sem sikerül valami jófélét alkotniuk, akkor köszönöm, de számomra ennyi volt a Fear the Walking Dead. Ezért is ért kicsit pozitív meglepetésként, hogy a negyedi szezon elég jó lett.

Nem, a Fear továbbra sem egy zseniális széria. Nem üt meg olyan szintet, mint egy Breaking Bad, Maffiózók, vagy éppen Trónok Harca. Sőt, még az anyasorozat szintjét sem feltétlen éri el. Mégis, elégedett vagyok, hisz a fejlődés azért szemmel látható. A történetbe így négy szezon elteltével a spoilerek miatt nem nagyon mennék bele.

Annyit azért mindenképpen fontos tudni, hogy a szereplőkhöz csatlakozott Morgan, aki eddig a The Walking Dead epizódjai alatt kapott szerepet. Ez pedig már csak azért is volt egy jó és ügyes döntés, mert így tényleg lehet azt érezni, hogy a két sorozat érdemben is kapcsolódik egymással, hogy egy azonos világ részei.

Nem kell egyből MCU-féle dolgokra gondolni, de hát valahol mindig el kell kezdeni. Azt mindenképp becsülöm, hogy a készítők végre mertek valami kevésbé sablonosat is tenni. Mert, mint írtam, az előzőekben a sorozatra sajnos az volt a jellemző, hogy egyet léptek előre, de ugyanannyit hátra is.

Nos, most ez azért egy kicsit megváltozott. Maga az alaphangulat is új lett. Más az intro, sokkal inkább a westernes atmoszféra dominál. Elsőre egy kicsit furcsa lehet ehhez a műfajhoz hasonlítani, de aki látta az évadot, azt hiszem, bőven tudja, hogy mire is akartam utalni.

Kaptunk pár új karaktert is, köztük a Maggie Grace által játszott Altheaval. A szereplőkről általánosságokban annyit lehet írni, hogy legalább mindenki kapott egy kisebbfajta jellemfejlődést. Ahogy tavaly, úgy most is van pár karakter, akit meglepetésszerűen hagytak az alkotók meghalni. Ennyi változatosság azonban szerintem már kellett is a sorozatnak, hisz az utóbbi időben azért mutatta a fáradtság jeleit jócskán. Hogy a jövőben mi lesz, azt még nem tudni.

Jó lenne, ha maradnának ezen az úton, mert működőképesebb, mint az előtte használt formula. Természetesen még innen is van jócskán hova tovább fejlődni, de legalább az út már adott. Csak ki kell használniuk a lehetőséget. Nem bánnám például, ha a TWD világával még jobban összekapcsolnák, hisz az vezethetne nagyon érdekes találkozásokhoz és helyzetekhez is. Más kérdés, hogy ilyen terve van-e az alkotóknak, de nem volna rossz.

Összegezve, a Fear the Walking Dead új évadja határozottan a fejlődés jeleit mutatta. Még nagyon messze van a zseniális kategóriától, de legalább annyit elértek, hogy egy darabig még semmiképp ne kaszáljam a sorozatot. Ez a westernes megközelítés határozottan jót tett, de hogy még meddig  és mire lesz elég, az más kérdés. Nem mondom, hogy nem érdekel a folytatás, de jövő héten érkezik az anyasorozat 9.szezonja. Javuló tendenciát mutató, egész érdekes Fear ide vagy oda, engem azért Rick bandájának sorsa (na meg Negan) még mindig sokkal jobban érdekel.

 

Értékelés:75%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)