A Kritikairoda
Kritikák

I Think We're Alone Now

2018.10.04. 21:29, Bogár Bence
Csendes apokalipszis.

Az apokalipszist, mint témát számtalan módon feldolgozták már a filmek és a sorozatok is. A legtöbbjük persze egy erőszakos és ijesztő jövőképet fest le, ahol az embereknek minden egyes megélt percért meg kell dolgozniuk. Ilyen alkotások voltak a Mad Max filmek, vagy éppen a képregényen alapuló The Walking Dead, vagy annak testvérsorozata.

Tehát mindenképp azt lehet gondolni, hogy egy átlagos poszt-apokaliptikus történet nem éppen pozitív képet fest le. Ebből a szempontból pedig az I Think We’re Alone Now kivételt jelent, ugyanis itt nincsenek zombik, de még csak gonosz zsoldosok és fosztogatók sem. A történet szerint ugyanis az apokalipszis csak jött, látott, majd olyan gyorsan tovább is állt.

Az emberiség több mint 99%-a holtan esett össze, minden előzetes jel nélkül. Nagyon kevesen élték csak túl. A főszereplő, Del (Peter Dinklage) azt hiszi, hogy ő az egyetlen életben maradt ember. Egy könyvtárba barikádozta el magát, ahol naphosszat olvas, filmeket néz. Később útnak indul, hogy a megtalált testeket eltemesse. Annál jobban meglepődik, mikor váratlanul szembe kerül egy lánnyal (Elle Fanning). A férfi ekkor jön rá, hogy mégsem egyedül ő élte túl az eseményeket.

Nagyon érdekes egy film ez. Ha nem bánják az olvasók, többször nem írom le a teljes címet. De a lényeg, hogy ez az alkotás nem foglalkozik azzal, hogyan vagy miért tört ki az apokalipszis (kezet foghatnának a TWD-vel), sőt inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy mi történik akkor, ha az emberiség nagy része mondhatni odavész. A főhős, Del egy elég érdekes személyiség. Láthatóan nem jött zavarba, hogy talán egyedül maradt, de akkor nagyot fordul az élete, mikor kiderül, annyira azért mégsincs egymaga.

A két színész, Peter Dinklage és Elle Fanning dialógusai, közös jelenetei adják az alkotás sava-borsát, hisz fantasztikusak lettek. Két ellentétes személyiségről van szó, lehet tehát sejteni, hogy mi történik, mikor a két személy világnézete mondhatni ütközik egymással. Ilyen szempontból tehát egy igazi kuriózumról van szó, hisz nem sok ehhez hasonló mozgóképpel találkoztam eddig. Nagyon lassú folyású, egy cseppet rejtélyes hangulatú, enyhén szólva is filozofikus.

El lehet gondolkodni azon, hogy mi, nézők, hogy cselekednénk, ha olyan szituációba kerülnénk, mint a film szereplői. Fontos leszögezni, hogy nem forradalmi, hanem formabontó alkotásról van szó. Témájához képest meglehetősen visszafogott, nincs benne zombi, vagy semmi természetfeletti lény, ami az egész folyamatot több műfajbéli alkotásban is előidéz.

Ez a mű inkább csak hoz pár érdekes karaktert, egy korrekt alapszituációt, valamit egy kis egyediséget. Nem világmegváltó, de nagyon is jó filmnek tartom.Mondjuk az is igaz, hogy a végére kissé túlzásba esnek, de ez csak annyit jelent végső soron, hogy nem hibátlan munka, de hát nem sok olyan van.

Peter Dinklage (Trónok Harca) valami elképesztőt alakított. De ez igazi Elle Fanning (Csábítás) munkájára is.

Összegezve, elégedett vagyok azzal, amit ez az alkotás nyújtani tudott. Nem fogja megváltani a filmek világát, viszont kellően érdekes és egyedi szemléletű ahhoz, hogy még így is tudjam ajánlani megtekintésre. Kár, hogy a végére csöppet túltolták, mert egyébként minőségi és remek filmecske. Nem mindenki számára lesz jó élmény, de nekem bejött. Kellően egyedi és elborult ahhoz, hogy végső soron elégedett legyek.

 

Értékelés:75%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!