A Kritikairoda
Kritikák

I Think We're Alone Now

2018.10.04. 21:29, Bogár Bence
Csendes apokalipszis.

Az apokalipszist, mint témát számtalan módon feldolgozták már a filmek és a sorozatok is. A legtöbbjük persze egy erőszakos és ijesztő jövőképet fest le, ahol az embereknek minden egyes megélt percért meg kell dolgozniuk. Ilyen alkotások voltak a Mad Max filmek, vagy éppen a képregényen alapuló The Walking Dead, vagy annak testvérsorozata.

Tehát mindenképp azt lehet gondolni, hogy egy átlagos poszt-apokaliptikus történet nem éppen pozitív képet fest le. Ebből a szempontból pedig az I Think We’re Alone Now kivételt jelent, ugyanis itt nincsenek zombik, de még csak gonosz zsoldosok és fosztogatók sem. A történet szerint ugyanis az apokalipszis csak jött, látott, majd olyan gyorsan tovább is állt.

Az emberiség több mint 99%-a holtan esett össze, minden előzetes jel nélkül. Nagyon kevesen élték csak túl. A főszereplő, Del (Peter Dinklage) azt hiszi, hogy ő az egyetlen életben maradt ember. Egy könyvtárba barikádozta el magát, ahol naphosszat olvas, filmeket néz. Később útnak indul, hogy a megtalált testeket eltemesse. Annál jobban meglepődik, mikor váratlanul szembe kerül egy lánnyal (Elle Fanning). A férfi ekkor jön rá, hogy mégsem egyedül ő élte túl az eseményeket.

Nagyon érdekes egy film ez. Ha nem bánják az olvasók, többször nem írom le a teljes címet. De a lényeg, hogy ez az alkotás nem foglalkozik azzal, hogyan vagy miért tört ki az apokalipszis (kezet foghatnának a TWD-vel), sőt inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy mi történik akkor, ha az emberiség nagy része mondhatni odavész. A főhős, Del egy elég érdekes személyiség. Láthatóan nem jött zavarba, hogy talán egyedül maradt, de akkor nagyot fordul az élete, mikor kiderül, annyira azért mégsincs egymaga.

A két színész, Peter Dinklage és Elle Fanning dialógusai, közös jelenetei adják az alkotás sava-borsát, hisz fantasztikusak lettek. Két ellentétes személyiségről van szó, lehet tehát sejteni, hogy mi történik, mikor a két személy világnézete mondhatni ütközik egymással. Ilyen szempontból tehát egy igazi kuriózumról van szó, hisz nem sok ehhez hasonló mozgóképpel találkoztam eddig. Nagyon lassú folyású, egy cseppet rejtélyes hangulatú, enyhén szólva is filozofikus.

El lehet gondolkodni azon, hogy mi, nézők, hogy cselekednénk, ha olyan szituációba kerülnénk, mint a film szereplői. Fontos leszögezni, hogy nem forradalmi, hanem formabontó alkotásról van szó. Témájához képest meglehetősen visszafogott, nincs benne zombi, vagy semmi természetfeletti lény, ami az egész folyamatot több műfajbéli alkotásban is előidéz.

Ez a mű inkább csak hoz pár érdekes karaktert, egy korrekt alapszituációt, valamit egy kis egyediséget. Nem világmegváltó, de nagyon is jó filmnek tartom.Mondjuk az is igaz, hogy a végére kissé túlzásba esnek, de ez csak annyit jelent végső soron, hogy nem hibátlan munka, de hát nem sok olyan van.

Peter Dinklage (Trónok Harca) valami elképesztőt alakított. De ez igazi Elle Fanning (Csábítás) munkájára is.

Összegezve, elégedett vagyok azzal, amit ez az alkotás nyújtani tudott. Nem fogja megváltani a filmek világát, viszont kellően érdekes és egyedi szemléletű ahhoz, hogy még így is tudjam ajánlani megtekintésre. Kár, hogy a végére csöppet túltolták, mert egyébként minőségi és remek filmecske. Nem mindenki számára lesz jó élmény, de nekem bejött. Kellően egyedi és elborult ahhoz, hogy végső soron elégedett legyek.

 

Értékelés:75%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB    *****    Téged is vár a Darius Lovasközpont! Csatlakozz hozzánk, alapíts istállót és versenyezz a lovaiddal!    *****    Little Corner // portálépítés, portálszépítés, fejlécek, designok és css kódok // Little Corner