A Kritikairoda
Kritikák

Spider-Man

2018.09.26. 19:49, Bogár Bence
Garantáltan behálóz majd.

 

A játék csak PS4-re jelent meg szeptember 7-én.

 

Amióta bejelentette az Insomniac Games, hogy játékot készít a Marvel egyik legkedveltebb hősének története alapján, nagyon vártam, hogy mi is fog ebből kisülni. Az elmúlt években készült több Pókis játék különböző platformokra, jobbak és kevésbé korrektül sikerültek egyaránt.

Azonban az előzetesek és a játékmenet videók alapján biztos voltam abban, hogy a szimplán csak Spider-Man címre keresztelt alkotás az eddigi legjobb Pókemberes játék lesz. S végül így is lett. Érdekesség, hogy hivatalosan nem tartozik a game a Marvel moziverzumához, viszont nem tartották azt kizártnak, hogy a filmekhez hasonlóan, egy videojátékos univerzum is megszülethet. Nem lenne rossz ötlet. (Azért a kötelező Stan Lee cameo ebben a játékban is van. :D )

A történet kezdetén nem egy újdonsült Pókembert üdvözölhetünk, hisz Peter Parker már több éve harcol a rosszfiúk ellen, mondhatni, hogy már tapasztaltnak számít. Sok rosszarcot juttatott már rács mögé, azonban mindig lesznek, akik újra próbálkoznak. A főellenség egy bizonyos Mr.Negative, aki eddig egy filmben sem tette tiszteletét, csak a képregényeik lapjairól ismerhetjük. Persze azért bonyolították tovább a storyt, ennyit elmondhatok spoilerek nélkül is. Természetesen feltűnnek majd olyan népszerű karakterek, mint Mary Jane, May néni, Norman Osborn, vagy éppen Miles Morales, aki egyes képregények hasábjain maga is szupererőre tett szert.

Érdekesség, hogy nem csak Petert irányíthatjuk a küldetések során. Vannak hosszabb-rövidebb részek, mikor átvehetjük az irányítást MJ vagy Miles felett, ilyenkor általában lopakodni kell, a nyílt harc esélye ki van zárva. De mikor Pókival fedezzük fel New York egész jól lemodellezett városát, akkor alap, hogy verekedhetünk is.

A harcrendszer hasonló, mint az Arkham játékokban: itt is könnyen bele lehet jönni, de profi szintű elsajátítása azért elég sok időt vesz igénybe. Van, hogy egyszerre 10, vagy még több ellenféllel gyűlik meg a bajunk, de lehetetlen akadály azért nincs. A bossharcok meglehetősen ötletesek lettek. Gyakorlatilag mindegyik főellenfél ellen más taktikát kell használni, ha érvényesülni akarunk.

A nagy almában aztán lehet szabadon hálóhintázni az épületek között. Olyan, mint az AC játékok parkour mechanizmusa, csak még annál is nagyobb a szabadság, illetve több a lehetőség. A fő story nagyjából 20 órát vesz igénybe. Közben az átvezető videók minősége kiváló, tényleg első osztályú munka.

Ha nem a fő történettel akarunk foglalkozni, akkor lehet hátizsákokat gyűjteni, „tornyokat” feloldani, bűnözőket leverni, extra feladatokat teljesíteni. Ha úgy akarjuk, akkor gond nélkül nagyon sok időt el lehet tölteni a játékkal. Kb 30 órát én is beletettem, de nem bántam meg annak egyetlen pillanatát sem.

Jó hír, hogy a folytatás sem kizárt. Nagyon szívesen belevágnék akár már most azonnal, hisz a történet egy kisebb cliffhangerrel ér véget, amit mindenképp érdemes lenni folytatni. Főleg, hogy ennyire imádta a sajtó és a vevők is, valamint hogy már most kifejezetten sokat adtak el belőle.

Összegezve, akit nem zavar a kicsit (még) magas árcédula, annak csak ajánlani tudom az új Pókemberes játékot. Szerintem zseniális kategória lett. Az NPC-k legtöbbje tényleg csak statiszta, de ennél több negatívumot nem találtam benne. A város érdekes és piszok nagy, az átvezetők remek minőségűek, a történet érdekes, a dinamikát is jól meg tudták találni. Már az is hatalmas öröm nekem Póki-rajongóként, mikor csak a városban hálóhintáztam össze-vissza. Azt hiszem, ennél jobb Pókember „szimulátor” csak akkor lesz majd, ha esetleg elkészül a második rész. A legjobb eddigi képregény alapján készült videojáték számomra, a Batman: Arkham Asylummal holtversenyben. Bravó, Insomniac Games, szép, igényes és tartalmas munka az új Spider-Man!

 

Értékelés:95%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!