A Kritikairoda
Kritikák

Egy kis szívesség

2018.09.24. 20:33, Bogár Bence
Egy kis üres semmiség.

Paul Feig eddig csak vígjátékokat rendezett. Munkái minősége megoszló, hol jobb filmet készít, hol kevésbé. Például A kém tényleg ütős, humoros volt, viszont az új Szellemirtók több mint szánalmas színvonalat képviselt sajnos.

Legújabb alkotásában, mely az Egy kis szívesség címet viseli, a komédia műfajt próbálta meg keverni a thrillerelemekkel. A nemzetközi kritikai visszajelzés kifejezetten jó volt, emiatt úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt a filmnek. Az előzetes egész érdekes volt, de vajon mi a helyzet magával a kész alkotással?

A történet két nő körül bonyolódik: Stephanie (Anna Kendrick) és Emily (Blake Lively) jobban nem is különbözhetnének, mégis hamar barátnők lesznek. Egy nap azonban Emily eltűnik, senki nem találja még csak a nyomát sem. Az aggódó férj váratlanul közli Stephanieval, hogy valójában soha nem tudta igazán kiismerni a feleségét. Stephanie nyomozni kezd barátnője után, azonban arra nem készült fel, hogy mi az igazság.

Mint mondtam, egészen tetszett a trailer. Korrektül volt összevágva, akadr benne egy kis humor és misztikum is. Voltak, akik azt állították, hogy a film az új Holtodiglan. Hadd lőjem le már itt az elején a tényt: az Egy kis szívesség szerintem még csak a cipőfűzőjét sem kötheti be a Holtodiglannak. Azt eddig is jól tudtam, hogy Paul Feig nem egy David Fincher, nem is itt van a fő probléma. Hanem az, hogy ez a mozgókép nem több, mint egy csinos és korrektül előadott alibi.

Messze nem minősíthetetlen, megvannak a maga pillanatai. Ezért is elszomorító, hogy mégsem tudott több lenni egy kis alibinél. A hangulat az elég érdekes. Van benne egy kis vígjáték (a poénok egy része működik is, de nem mindegyik), egy kis rejtély, ami önmagában még érdekes is lenne, de így, a könnyed komédiás elemekkel nekem nem nyerte el túlzottan a tetszésemet. Egy kis neo-noir beütése is van a filmnek. Ezt a műfajt én alapjáraton imádom, de itt sajnos nem működik túlságosan jól.

Mondjuk ezek a részek még így is az erősségei közé tartoznak. Csak az a gond, hogy én ezt a filmet egy negyed másodpercig sem tudtam komolyan venni. Persze fel lehet ezt fogni fekete komédiának is, de a helyzet akkor is csak annyit változott, hogy ebből a szempontból egy közepes szintet meg tud ütni.

A vége felé már szinte minden ötödik percben érkezik egy naaagy csavar, ami szerintem nem izgalmas, hanem inkább idegesítő volt. Az a jó, ha egy alkotásban egy, esetleg két ilyen fontos fordulat van, de annak kellőképpen megalapoznak. Az viszont itt szemmel láthatóan hiányzik.

A színészek javítanak egy keveset az összképen. Anna Kendrick nem tehetségtelen, ezt itt is bizonyítja. Nem hiszem, hogy valaha Oscar-díjas lesz, de a dolgát korrektül megteszi. Blake Lively játékát viszont maradéktalanul dicsérni tudom. Reynoldsné kifejezetten remek színésznő, itt is remekül hozza fura, rejtélyes karakterét. Ő az egyik legnagyobb pozitívum ebben a filmben.

Összegezve, nem mondom, hogy rossz lenne az Egy kis szívesség, egyszernézős, erős közepes kategória számomra. Viszont Blake Lively nélkül csak egy gyengusz középszer volna. Az, hogy több műfajban is helyt akartak állni, dicséretes dolog. Az viszont nem, hogy végül egyikben sem sikerült maradéktalanul megfelelőt alkotniuk. Köszönöm, ez a film nekem bőven elég volt egyszer is, annyira jellegtelen belül (kívül azért nem rossz), hogy többet nem kérek belőle. Véleményem szerint nem nagy durranás, a sajtó egy kicsit túl sokat látott belőle. Egyszer megnézed, a nagy részét pár órán belül elfelejted, ennyi. Nem rossz, nem is jó. Tipikus középkategória, extraként egy remek Blake Livelyval.

 

Értékelés:55%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!