A Kritikairoda
Kritikák

Predator-A ragadozó

2018.09.22. 23:39, Bogár Bence
Rendes fickók a zűrlények ellen.

Azóta, hogy Schwarzenegger szembenézett a Ragadozóval egy igen jól sikerült akciómoziban, több The Predator filmet is kaptunk. A második rész inkább korrekt volt, az Antal Nimród által rendezett harmadik viszont kifejezetten remek. (S közben érkezett két Alien vs Preadator is, viszont azokat jobb elfelejteni. Az emberiség szégyene mindkettő).

Az új film, mely az egyik kedvenc direktorom, Shane Black rendezett, nagyon elüt stílusban bármelyik korábbitól. Emiatt sokan fejezték ki nemtetszésüket, a helyzet azonban az, hogy én épp emiatt élveztem annyira a franchise új darabját. Szerintem az első óta nem készült ilyen ütős Predator film.

A történet szerint a ragadozók a Földre tartanak. Valamit vissza akarnak szerezni, ami egykor az övék volt. Úgy néz ki, világunkat semmi és senki nem mentheti meg az ijesztő vadászoknál. Azonban egy csapat kattant katona, egy kisfiú, valamint egy biológus mégis megpróbálja felvenni a harcot az idegen létformákkal.

Atyaég, nekem nagyon tetszett ez a film. A sok elégedetlen ember épp azt nem szerette benne, amit én igen. Hogy ez a Preadator film igenis mer különbözni a többitől. A saját útját járja, nem akarja feleslegesen majmolni az előzőket nagyon helyes módon. Shane Black már csak ilyen rendező. Ha egyszer készít valamit, akkor az nem lesz olyan, mint a többi. Ott van például a Vasember 3. Mennyien nem kedvelik a mai napig, de szerintem Tony Stark legjobb szóló kalandja. Black mindig is remekül értett ahhoz, hogy filmjeiben totál kattant és nem százas fickókat szerepeltessen, akiket ennek ellenére (vagy éppen nagyon is ezért) is végig szerethetők maradtak. Itt is pontosan ez történt.

Több poén van itt, mint az elmúlt három részben együttvéve. Aki egy vérkomoly akciófilmet vár, hát az lehet csalódni fog. Nekem viszont tetszett, hogy végre kapott ez a franchise is egy remek vérfrissítést. Épp ez kellett már neki. Kicsit olyan az egész, mint a ’90-es évek legjobb B-filmjei, a jobbakat azok közül is nem lehetett nem szeretni. Személy szerint azt mondom, ha mindegyik ilyen lenne, akkor én rajongva imádnám a B-filmeket.

Az alkotás így nem csak simán tisztelgés előttük, de meg is lesznek idézve általa. Komolyan, olyan vicces szituációk voltak, hogy jó volt mosolyogni a moziban. Alapvetően nem kedvelem a buta és rosszul megírt komédiákat, de komolyan mondom, hogy Black semmi máshoz nem hasonlító stílusa csak jót tudott tenni a filmnek.

Persze így is vannak brutális részek és remekül sikerült akciószekvenciák egyaránt, természetesen ezek sem maradtak ki. Sőt, van még egy minden eddiginél nagyobb ragadozó, illetve személyes kedvencem, a predator kutya.

Elég jó színészeket sikerült megnyerniük a filmhez. Mindjárt ott van Boyd Holbrook, aki a Logan után most is remek volt. De említhetném még Thomas Jane, Jacob Tremblay illetve Alfie Allen munkáját is. Ők is kifejezetten humoros oldalukat mutatták most.

Összegezve, kifejezetten elégedett vagyok az új Predator filmmel. Tényleg nem hasonlítható egyik korábbi filmhez sem ebben az univerzumban, de legfőképp épp ezt szerettem benne. Shane Black most is bizonyítja, hogy egy nagyon tehetséges és humoros rendező, aki szerintem egyszerűen nem is tud rossz alkotást készíteni. Most is nagyon élvezetes munkát tett le az asztalra. Szerintem éppen ez a vérfrissítés kellett ennek a témának. A minőségi humor keverve az őrülten érdekes karakterekkel és a brutális akcióval teszi az új ragadozó filmet nagyon élvezetes néznivalóvá. Az első mellett nálam az eddigi legjobb Preadator film, s bebizonyosodott, hogy még mindig Shane Black a király.

 

 

 

Értékelés:80%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)