A Kritikairoda
Kritikák

Hot Summer Nights

2018.09.06. 22:05, Bogár Bence
Egy különleges felnövéstörténet.

Még egy kimagasló minőségű film az A24 stúdiótól. Már nem is furcsa sajnos, hogy természetesen eme alkotás sem jutott még el hazánkba. Egy filmforgalmazó sem volt olyan bátor, hogy megvegye ezt a remekbe szabott coming of age drámát, amit én bizony nagyon bánok. Eme erőteljes munka mindenképp méltó lenne arra, hogy minél nagyobb vásznon lássa a néző.

Ehhez képest meg ott tartunk, hogy még DVD vagy Blu-ray megjelenésről sincs az égvilágon semmi hír, s félek, hogy ez így is fog maradni. Van egy olyan érzésem, hogy a mai embereknek már nincs szükségük sajnos egy ilyen szép és nem mindennapi élményre. De ne legyen igazam, azt kívánom őszintén!

A történet valamikor a ’80-as évek vége felé játszódik.A helyszín Cape Cod, az anyja ide küldi a szünidő idejére rokonához a tini Danielt (Timothée Chalamet). A fiú azt hiszi, hogy ez a nyár is ugyanolyan lesz számára, mint a többi. Már el is könyvelné magában, hogy idén sincs változás, azonban váratlanul találkozik egy lánnyal, McKayla-val (Maika Monroe), aki nagyon megtetszik neki. Közben pedig barátságot köt a hely különc nagymenőjével, Hunter Strawberry-vel (Alex Roe) is, aki piti, ám ambiciózus drogdílerként keresi a kenyérre valót. Hirtelen elhatározásból a bizniszhez csatlakozik a fiú is, s egyre sikeresebbek lesznek. Egy felejthetetlen nyár áll előttük megannyi élménnyel, veszéllyel, szerelemmel és döntéssel. Egy biztos: soha nem fogják feledni az időt, amit akkor ott, Cape Cod-ban töltöttek. De vajon érhet boldog véget ez a felejthetetlen nyár? 

Nem semmi egy film a Hot Summer Nights. Úgy tudták átadni a forró nyári esték hangulatát a maguk izzadásos és melankolikus, mégis szép hangulatával, hogy azt szavakkal leírni nagyon nehéz, látni kell mindenképp. Maga a helyszín is tökéletes választás volt, nagyon hozta a kellő hangulatot. Szerintem egy film esetében a legtöbb dolog épp az atmoszférán múlik. Hogy sikerül-e az első percekben behúzni a nézőt, vagy nem.

Nos, itt sikerült, ugyanis az alkotás egészen az első másodperctől kezdve lekötött engem. Kapunk egyúttal remek popkulturális utalásokat, szóval aki hozzám hasonlóan imádja az ilyen dolgokat, mindenképp nagyon kedvelni fogja a filmet. (A helyi autósmoziban a Terminátor kettedik részét játsszák a népnek! Hasta la vista, baby!)

Műfaját tekintve eme remek film egy felnövéstörténet egy kis savanyú de remek romantikával, néhol thrilleres beütéssel, és végig drámain. Nagy szó, hogy a rendező, Elijah Bynum elsőfilmes direktor, ezelőtt még soha nem rendezett meg egy mozgóképet sem. Nagyon remélem, hogy még hallunk róla, hisz itt nagyon kiváló munkát végzett. A téma sokrétű. Barátság, szerelem, identitás, erkölcsök, szabadság- ilyen témák mind boncolgatva lesznek majd.

A Hot Summer Nights a nosztalgia mellett agysejteket is elvár a nézőtől, szóval csak óvatosan. Akik eddig nem értékelték a stúdió többi filmjét, vélhetően nem itt fogják megkedvelni. Számomra viszont a legkedvesebb stúdió az A24.

 Timothée Chalamet az új Di Caprio. Pont. A pofátlanul fiatal srác már megélt egy Oscar-jelölést, s én azt mondom, előbb-utóbb megkapja. De inkább előbb. Zseni a gyerek, na. De Maika Monroe sem csak a szépségével hódít, hanem legalább annyira színészi képességeivel is.

Összegezve, számomra kimagasló élmény volt ez a film. Minden benne van gyakorlatilag, amit én egy mozgóképtől elvárok. Érzelmek, komolyabb témák, pazar hangulat, bátor cselekmény. Meg egy zseniális Timothée Chalamet. Ha kedveled a lassú, melankolikus, de atmoszférikus alkotásokat, akkor a Hot Summer Nights a te filmed. Kedves forgalmazók, az ilyen kimagasló munkák miért kerülik el sorra hazánkat? Kincs minden perce ennek a filmnek.

Értékelés:90%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!   

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)