A Kritikairoda
Kritikák

Meg-Az őscápa

2018.08.14. 20:48, Bogár Bence
MEGlehetősen sablonos és buta.

Vannak olyan filmek, amik olyan szinten borzasztóak és kínosak, hogy már jók. A Meg első előzetese sem rejtette már véka alá, hogy egy B-filmet fogunk kapni, csak jóval több költségvetéssel, rögtön DVD helyett a mozik vásznán debütálva. Ja, és egy Jason Statham nevű taggal a főszerepben.

Ebből akár egy nagyon korrekt kis bűnös élvezet is kisülhetett volna, de a helyzet az, hogy rettentően kínos egy film lett ez. Ha nem vagy alkoholos befolyásoltság alatt a megtekintése közben, garantálton nem fogod élvezni. Legalábbis szerintem nincs olyan épeszű ember, aki józan állapotban élvezni tudná ezt a borzalmas, rettentő klisés és unalmas fércművet…

A történet szerint adott a haditengerészet kemény fenegyereke (Jason Statham), aki évekkel korábban szembekerült egy olyan őscápával, aminek hivatalosan évmilliók óta ki kellett volna halnia. A férfi úszta meg egyedül a találkozást a csúcsragadozóval, a társai már nem voltak ilyen szerencsések. Azonban senki nem hisz neki, lefokozzák, így csókánk Thaiföld felé veszi az irányt, ahol súlyos piálásba kezd bánatában. Egy nap, évekkel később azonban volt felesége kerül szembe az őscápával. Ha a férfi nem fog segíteni, volt kedvese életét veszti. Így az egyszemélyes hadsereg útnak indul, hogy csapatával leszámoljon ősellenségével, a vizek urával…

Jaj, atyaúristen. Hogy ebből egy milyen élvezetes és cool kis film lehetett volna, de tényleg! Ezért is kár, hogy egyáltalán nem volt az. Ha egy szótar szerkesztői képekkel akarnák illusztrálni az egyes szavakat, akkor én a kínos mellé gondolkodás nélkül tudnám javasolni eme filmet. Ugyanis rémesen gyenge lett, nélkülöz minden fajta stílust. Az még csak hagyján, hogy nem eredeti, hisz ezt az előzetest látva nem is vártam tőle, csak a probléma az, hogy nem lett szórakoztató sem.

Kezdjük ott, hogy címszereplőnket, az őscápát a film első egy órájában szinte alig látjuk. Vajon így akartak spórolni a költségvetésen, vagy mi van? Egy Alien esetében még teljesen oké, hogy a „csúcsragadozót” alig látjuk, hisz a feszült atmoszféra és a félelemkeltés volt a fontos. Itt viszont olyan egyáltalán nincs is.

Kérem szépen, ezt a „horror”-thrillert hazánk rendkívül szigorú korhatár besorolói 12-es karikával illeték. Hogy az mit jelenet? Hát azt, hogy vér egyáltalán nincsi is. Pedig ha nincs feszült atmoszféra, akkor legalább egy kis bevállalósság kellett volna ide. Ehhez képest cápali csak jön, elviszi az adott áldozatot, de mindezt rendkívül sablonosan és unalmasan teszi. (Alaposan meg lett egyébként vágva a film, de ez már más téma…)

De ez még mindig a jobbik eset, hisz amikor az öreg ragadozót nem látjuk, akkor rendkívül unalmas dialógusokkal akarják kiszúrni a szemünket. Ostoba dumák, unalmas és sablonos karakterek, minden egyes altípus képviselteti magát a filmben: rinyáló nigger gyerek, csinos ázsiai csajszi, tündérien cuki kislány, gyáva bajtársak, stb… Ja, meg egy kutya. Mert ő legalább tényleg aranyos is.

Egyébként, hogy valami jót is írjak, a cápa azért nem néz ki rosszul, csak hát, mint mondtam, nem sokat van jelen. Jason Statham továbbra sem felejtett el cool akciósztár lenni, csak hát a film minden más szempontból káosz. Szóval segíteni ő sem tudott az alkotáson, de egy kicsit azért jobbá tette.

Összegezve, szerintem ez egy bántóan rossz alkotás lett. Stathamet nagyon bírom, remek akciósztár, de ezt a káoszt még ő sem tudja megmenteni. Egy semmilyen és minden stílust nélkülöző, buta és bátortalan film a Meg. Igényes filmkedvelők semmiképp se nézzék meg. Remélem, hogy eme káosz minél előbb a feledés jótékony homályába kerül…

 

Értékelés:40%

 

Kedveld az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)