A Kritikairoda
Kritikák

A Hangya és a Darázs

2018.07.22. 14:56, Bogár Bence
Egy újabb kvantumkaland.

 
 
 

3 évvel ezelőtt a Marvel egy kicsit veszélyesebb vizekre evezett, hisz mozikba küldték a Hangya című filmet. A karakter története ugyan érdekes volt a képregényekben is, a Bosszúállók tagjai is volt, mégis jóval kevesebben ismerték mint mondjuk Pókembert vagy Amerika Kapitányt. Ennek ellenére a film sikeres lett, olyannyira, hogy most már a második részt is megnézhetjük, amiben címszereplőnk a Darázs oldalán veszi fel a küzdelmet a rosszarcok ellen.

Azért csak óvatosan! A film élvezhető a többi Marvel-alkotás nélkül is, de például sokszor utalnak a Polgárháború eseményeire is. Tehát inkább érdemes végignézni az előző 19 filmet, a Hangya és a Darázs ugyanis a Marvel Moziverzum 20.filmje.

A történet szerint már eltelt egy kis idő a Polgárháború eseményei óta, de a Kapitány oldalára álló Hangya (Paul Rudd) továbbra is házi őrizetben van, s ott is lesz még egy darabig. Az igazi boldogságot az jelenti számára, mikor hétvégenként találkozhat a lányával. Azonban felkeresi őt Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) és Dr. Hank Pym (Michael Douglas), akik egy titkos küldetésbe avatják be kedvenc apró szuperhősünket. A tét ezúttal azonban nem a világ sorsa, hanem egy annál jóval személyesebb ügy…

Thanos fogta magát a Végtelen háborúban és (spoiler innentől!!!) csettintett egyet, szóval az univerzum felének finoman szólva is annyi. A második Hangya film azonban még ezen esemény előtt (de nyilván a Civil War után) játszódik, így hőseinknek nem kell megküzdeniük az őrült titán haragjával, még. Jó is volt most látni a Hangyát, hiszen a Végtelen háborúból kimaradt. Nagyon tetszett a filmben, hogy ugyan az előbbi alkotásnál nyilvánvalóan kisebb tétekben játszik, de ez nem jelenti azt, hogy ne volna szórakoztató.

Ugyanis egy nagyon élvezetes élményt kapunk a pénzünkért, ami nekem egy kicsit még az eső résznél is jobban tetszett. A hangulat érezhetően könnyed, egy laza, de végtelenül stílusos Marvel-filmmel van most dolgunk. A látvány remek lett, hősünk extra képessége (összezsugorodás) miatt pedig egészen változatos és látványos akciószekvenciákat is lehet látni.

A kedvencem továbbra is az előzetesben már látható Pez-cukorkás támadás volt, de az összes többi is szinte megér egy misét. Örülök, hogy hősünk most már nem egyedül dolgozik, megkapta társának a Darazsat. Ők ketten nagyon jól mutatnak együtt a vásznon, biztos is vagyok abban, hogy idővel eme moziverzum legikonikusabb párosai közt lesz a helyük.

Alapvetően nem kedvelem a vígjátékokat, de eme film humora még engem is magával ragadott. Szerencsére nem a trágárságon van a hangsúly, én azt amúgy is rühellem, helyette valóban élvezetes és (a legtöbbször) ténylegesen frappáns és vicces jelenetekkel töltötték meg a mozit. Nem is csoda, hogy a filmet mindenki élvezte a moziban. Hisz hogy ne lehetne szeretni a két címszereplőt?

A színészek is jók voltak most. Az eddig inkább komédiákból ismert Paul Rudd remekül egyensúlyozik drámai és viccesebb jelenetek közt, s továbbra is nagyon jól áll neki a Hangya karaktere. Sőt, Evangeline Lilly pedig sokkal jobban játszott, mint az előző részben, igaz most fontosabb szerep is jutott neki. Mellékszerepekben is olyan tehetséges színészeket láthatunk, mint Laurence Fishburne, vagy a két mindig zseniális régi motoros, Michelle Pfeiffer és Michael Douglas.

Összegezve, nagyon jól szórakoztam, tetszett a film. Annak meg külön örülök, hogy a folytatás még szívhez szólóbb és érzelmesebb is lett, mint elődje. Természetesen ennek ellenére a vicces részekről sem kell lemondani, sőt még az első résznél is több van. A két stáblista utáni jelenetet nem kihagyni: az egyik viccesebb, a másik jóval komolyabb. Maga a film viszont könnyed és remek élmény, hangyányival még az első résznél is jobban tetszett.

 
 
Értékelés:80%
 
 
Kedveld az oldalt a Facebookon is!
 
 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)