A Kritikairoda
Kritikák

Mi lesz veled, Halálos fegyver?

2018.06.15. 22:02, Bogár Bence
No Riggs, no show.

 

 

 

Ugyebár az eredeti, 4 részes Halálos fegyver filmsorozat Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével készült el, s gondolom senkinek nem kell bemutatni őket, elég hamar elérték a kultstátuszt. 2017 elején egy több évadosra tervezett sorozatváltozat is megérkezett a TV-k képernyőjére. 

Maga a sorozat az egy epizód/1 bűntény formulát követte, e egyszerű felépítés ellenére nagyon hamar megkedveltem a sorozatot. Elsősorban a két főszereplő remek játéka miatt, közülük is kiemelném Clayne Crawford (Acélváros) munkáját: nem hozta dekára ugyanazt a Martin Riggst, mint Mel Gibson, azonban a karakter egy nagyon szórakoztató verzióját adta, akit percek alatt megkedveltem.

Pár héttel ezelőtt érkezett sajnos a hír, hogy a nemrég véget ért második etap után Crawford már nem térhet vissza a harmadikra, mert kirúgták őt. Állítólag nehezen lehetett vele kijönni a forgatáson, s nem voltak a legjobb barátok Damon Wayanssal sem, aki pedig a sorozatban a nyomozótársát alakította. Azóta érkezett a hír, hogy Riggs karaktere végleg eltűnik a következő évad nyitányára: Wayans marad, s mellé érkezik társának Seann William Scott, aki egy új karaktert fog játszani.

Az urat a legtöbben az Amerikai pite filmekből ismerhetjük, ahol Stifler karakterét játszotta el. Neve azóta összeforrott ezen szerepével, holott azóta bizonyította, hogy drámaibb szerepekben is képes helyt állni. Bevallom őszintén, hogy csalódott vagyok. Biztos vagyok benne, hogy Scott mindent meg fog tenni, hogy feledtesse Crawford távollétét, de szerintem nem is ez lesz a bukta, hanem egy ennél sokkal egyszerűbb tény.

Nevezetesen, hogy számomra Halálos fegyver (legyen az film vagy sorozat) nem létezhet Martin Riggs nélkül. Ő a legnagyobb erősség volt, aki remek humorával, profi kisugárzásával és enyhe szuicid hajlamaival végig egy érdekes, emberi és szerethető szereplő volt. Gyakorlatilag miatta érte meg nézni. Na már most, ha Seann William Scott egy hasonló típusú karaktert kelt majd életre, akkor ott már csak egyszerű másolás lesz, amolyan „copy-paste” üzemmód.

Ha pedig egy jóval hétköznapibb figurát, akkor az egész Halálos fegyver-dolog varázsa elveszik. Számomra legalábbis mindenképp. Ebben a helyzetben nem lehetett volna igazán jót cselekedni. Hogy mi lesz akkor most a sorozat sorsa? Nem vagyok a csatorna televíziós részlegének vezetője, de úgy érzem, hogy a harmadik évad lesz az utolsó. Hogy miért?

Mert ez így már nem lesz igazi Lethal weapon. Riggs karaktere nélkül olyan érzetes lesz valószínűleg a dolognak, mint egy spin-off esetében, hogy ugyan látunk valamit ami az adott film/széria világában játszódik, de már valószínűleg nem lesz az igazi. Úgy érzem, itt semmiképpen sem. Vajon tényleg Crawford hibája lenne az egész? Nem tudom, nem voltam ott, ugyanakkor az a véleményem, hogy nincs olyan dolog, amit nem lehet normálisan megoldani.

Abban pedig mindenki egyetértett, hogy a színész 150%-ot dologozott azon, hogy felejthetetlent alakítson. Sikerült is neki. Csak halkan jegyezném meg, hogy interneten keresztül volt alkalmam beszélni Crawforddal, mikor egyik új filmjének bemutatódátumáról érdeklődtem. A színész nagyon hamar válaszolt, kedves volt és közvetlen. Arról is írt, hogy neki is hiányzik Riggs karaktere, de ennek ellenére bizakodva tekint a jövő felé, s hamarosan új filmekkel is jelentkezik. Úgy legyen, én mindenképpen sok sikert kívánok neki, drukkolok.

Szóval ennyi lett volna a saját véleményem, egyébként pedig nyilván mindenki mást gondol az ügyben. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy végül nem találtak más megoldást. Vannak dolgok, amik nem lehet változtatni. Nem szabad és kész. Számomra nincs Halálos fegyver sorozat Riggs, azaz Clayne Crawford nélkül. Az első két évadot viszont nagyon kedveltem, gyakorlatilag a péntek estéim stabil pontjai voltak. Szóval marad a nosztalgia, úgy hiszem.

Na és a ti véleményetek mi ebben az ügyben? Írjátok le bátran!

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!