A Kritikairoda
Kritikák

Rampage: Tombolás

2018.04.15. 21:14, Bogár Bence
Törnek-zúznak az állatkák.

 

Videojátékból filmet készíteni egy eléggé hálátlan feladat tud lenni a legtöbb esetben. Erről tudna mit mesélni a Szikla is, hisz láthattuk őt jó pár évvel ezelőtt a Doom feldolgozásában, ami fogalmazzunk úgy, hogy egy kicsit sem sikerült jól. Eme film, a Tombolás alapját adó, azonos című játék a ’80-as évek büszke terméke: az egész játékmenet abból állt, hogy megyünk előre a szörnyekkel, közben pedig minél többet kellett törni és zúzni.

Egen, ez valóban nem a világ legösszetettebb cselekménye, de ebből a szempontból a filmnek szerencséje is volt, hisz nem kellett sokat törniük a fejüket a sztorit illetően. Mert az tényleg nem sok van itt, viszont a Rampage még ezekkel együtt is egy szórakoztató film. Néhol már önmagát sem veszi túl komolyan, de még ez is jól áll neki.

Tehát a történet egyszerű, mint a faék: a főszereplő (Dwayne Johnson) igazi barátságot ápol egy albínó gorillával, akivel nagy cimborák. Egyszer azonban egy rosszul elsült kísérlet miatt a gorilla, egy krokodil, valamint egy farkas mutálódni kezd, ezzel együtt megvadulnak és sokkal nagyobb erőre tesznek szert. Elindul a tombolás, így a Sziklára vár a feladat, hogy megmentse a barátját és Chicago városát egyaránt.

A cselekmény tényleg csak ennyiből áll, de legalább az elég nagy pozitívum, hogy egy percig sem tagadják, hogy B-filmmel állunk szemben. Viszont azok közül legalább abszolút szerethető fajta, amire komolyabban nem tudtam, de nem is akartam haragudni. Az ilyen filmeknek épp az a céljuk, hogy szórakoztassanak minden marhaságaikkal együtt, kikapcsoljanak egy kellemes hétvégi délután/este erejéig. Erre a célra pedig elég korrektül meg is felel az alkotás.

Mint mondtam, egy pillanatig sem szabad tőle drámai mélységeket várni, cserébe viszont nagyon jól el fog szórakoztatni. Került bele humor is jócskán, ami néhol kicsit infantilis volt, de sokszor azt vettem észre, hogy a jobban sikerülteken én is elmosolyodom.

A látvány pedig, talán mondanom sem kell, tényleg nagyon pofás lett. Dühöngenek majd ezek a kedves kis állatok, közben épületek dőlnek rommá, komplett városrészek válnak a Földdel egyenlővé, de a Rampage tipikusan olyan film, aminek ez jól is áll. Tulajdonképpen ha hivatalosan nem is mondják ki, de ettől még ez egy szörny/kaiju film, ráadásul nem is rossz annak.

Persze története tényleg cérnavékony, karakterei leginkább papírmasék, de itt nem is vártam el drámaian kidolgozott szereplőket. Érdekes, hogy a humor hogy meg tud férni a néhol egészen horrorisztikus jelenetek mellett, egy és ugyanazon filmben. Néhol bevállalósabb a fim a PG-13-hoz képest, habár azért az itthoni 16-os besorolás ezekkel együtt is túlzásnak érződik.

Dwayne Johnson egy jó akcióhős, itt is ebben a szerepben láthatjuk. Meg kell valljam, egyáltalán nem is áll rosszul neki. Alakítása nem Oscar-díjas, de elég szórakoztató. De a The Walking Dead Neganja, Jeffrey Dean Morgan nem különbben! Az ő alakítása is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül jó kedvvel hagyjam el a mozitermet.

Összegezve, a Rampage egy teljesen korrekt kis filmecske, ahol aranyos szörnyecskék rombolnak és tombolnak, méghozzá mindent, ami csak az útjukba kerül. A film nem lesz a fesztiválok vendége, díjesővel sem fogják elhalmozni, de egyfajta bűnös élvezetként bevallom, elég jól szórakoztam, lazításnak tökéletes volt. Persze akadnak hiányosságai, de azt mondom, hogy soha rosszabb látványfilmet.

 

Értékelés:70%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)