A Kritikairoda
Kritikák

Looking Glass

2018.04.01. 20:36, Bogár Bence
Ezért kár volt...

 

Nem is olyan rég örvendeztem azon, hogy Nicolas Cage hosszú idő óta végre újra szerepelt egy elég élvezetes és érdekes filmben. A Mom and Dad hibátlan közel sem volt, de mindezekkel együtt is nagyon szórakoztató.

Jó lenne, ha az Oscar-díjas színész ezután jobban megválogatná, hogy mire ír alá, mert sajnos jelenlegi írásom alanya, a Looking Glass című film egyáltalán nem sikerült jó. Sőt, ami azt illeti, nem is értem, hogy mi szükség van rá. Nem csodálkozom azon, hogy a magyar mozik nem is játsszák, ennek az ellenkezője lett volna a csoda.

A történet szerint egy házaspár (Nicolas Cage és Robin Tunney) megvesz egy régi motelt a sivatag közelében. Az a céljük, hogy ezt közösen vezetik. A férj talál egy különös alagutat, ahonnan az összes szobát tudja figyelni. Nem sokkal később rejtélyes gyilkosság történik…

Ennyit árulnék most el a történetről, arra azonban szeretnék minél előbb rávilágítani, hogy hatalmas nagy fordulatokat, vagy túlzottan érdekes történéseket nem ettől a filmtől kellene várni. Tulajdonképpen, az alapsztori még egészen érdekesen lenne, de sajnos a megvalósítás az eléggé kiherélt lett. Ez még nem a nézhetetlen kategória, egyszer azért végig lehet nézni, de abban erősen kételkedem, hogy sokaknak tetszene is, amit lát. A film műfaja amúgy hivatalosan horror lenne, de azt nem árt tudni, hogy ebben semmi ijesztő, megrázó vagy feszült rész nincs. Abszolút nincs. Sokkal inkább thriller az, amit látunk, de abból is inkább a B-kategóriás, amit még akkor sem lehet igazán ajánlani, ha valaki már pár kupa ital után áll neki.

De hogy ne legyek igazságtalan, azért láttam én az elmúlt egy évben jó pár olyan alkotást is, ami még ennél is kevesebbet nyújtott. Persze ez egyáltalán nem a Looking Glass érdeme, de gondoltam azért leírom, hogy azért nem a filmtörténelem legrosszabbja ez. A hangulat még egész érdekes lett, ahogy bemutatják az elején a sivatagi környezetet, az ott jelen lévő nagyon kevés életet. A film az első fél órában még úgy-ahogy érdekes is volt, utána viszont tényleg lejtmenetbe kapcsolnak sajnos a dolgok.

Egy ilyen thriller már a ’90-es években is igen gyenge eresztés lett volna, nem hogy 2018-ban. Pedig aztán az alap adott lett volna, csak látszik, hogy nem igazán éltek vele. Olyan érzete volt az egésznek, mintha egy rossz krimisorozat egyik különösen gyengusz részét nézném, de amíg az mondjuk áll 40 percből, addig itt annál egy órával többet kapunk a ’jóból’.

Pedig Nicolas Cage mintha egy kicsit igyekezne is. Nem, azt róla sem lehet elmondani, hogy túlzottan törné magát, de legalább úgy fest, mint aki próbál színész módjára játszani. Néha sikerült is neki. Nem csodálom viszont, hogy nem mindig: ha megláttam volna eme film forgatókönyvét, valószínűleg nekem is jócskán elment volna az életkedvem.

Párját Robin Tunney alakítja, aki eléggé eltűnt a Mentalista című sorozat vége óta. Azt nem mondanám, hogy rosszul játszott, de nem is emlékezeteset. Egyszerűen a karaktere annyira trehányan van megírva, hogy  még talán egy Meryl Streep sem tudta volna igazán élettel megtölteni.

Összegezve, ez a film így elég felesleges volt. Egyszer végig lehet nézni, de sok köszönet garantáltan nem lesz benne. A történetben lett volna kraft, a színészek legalább próbálkoznak, de ez most félrecsúszott nagyon. Viszont Cage ezután következő filmjét (Mandy) adták a Sundance filmfesztiválon, s odáig volt érte a szakma. Arra azért kíváncsi leszek majd.

 

Értékelés:40%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS • Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...