A Kritikairoda
Kritikák

X-akták 11.évad

2018.03.27. 18:44, Bogár Bence
Mulder és Scully újra nyomoz.

 

Véget ért a sorozat 11.évadja, amiben ismét  (de talán utoljára) visszatért az ikonikus páros, Mulder és Scully. A széria, mely a 90-es években kezdődött, s akkor is élte fénykorát, igazi klasszikus lett az évek során. Végül egyhuzamban 9 évadot élt meg, ami egészen remek eredménynek nevezhető.

Végül egy tizediket is kaptunk pár évvel ezelőtt, most meg egy újabbat is. De vajon az X-akták még mindig egy érdekes, szerethető sorozat? Megérte újra bevetni a nosztalgiabombát? Mindjárt mondom is, hogy mi az én véleményem.

A történet a 10.évad meglepetésszerű csattanója után kezdődik. Mulder és Scully minden eddiginél nagyobb fenyegetéssel kénytelen szembenézni, a tét pedig természetesen most sem lehet más, mint maga a világ sorsa. Ebben az évadban újabb 10 részt kaptunk, minek erejéig újra elmerülhettek a nézők a természetfeletti jelenségekben, megoldatlan ügyekben, valamint az ikonikus párosban.

Véleményem szerint a sorozat legnagyobb erőssége továbbra sem más, mint a két főszereplő. Mulder és Scully párosa továbbra is nagyon jól mutat a képernyőn, dialógusaikat pedig most is több mint öröm hallgatni. Legyen azok témája akár komoly, akár viccesebb. Egyébként ez az évad komolyabb lett valamivel az előzőnél, most vicceskedésbe hajló részeket nem is nagyon kapunk. Az külön tetszett, hogy tényleg tovább folytatták a fő történeti szálat, amit az előzőekben már megkezdtek.

Nem hinném, hogy különösebben nagy spoiler lenne, úgyhogy leírom: ez a szezon is egy akkora cliffchanger jelenettel végződik, hogy csak na. Ezért pedig talán ez még koránt sem a lezárás volt, mert a történet innen még tovább lehet, sőt kell is folytatni. Tehát nem lepődnék meg, ha nagyjából egy év múlva újra találkozhatnánk a párossal. Persze ez sem biztos, vannak akik szerint ez már tényleg az utolsó menet volt. 10 résznél többre azonban akkor sem nagyon érdemes számítani, ezt kijelentették a főszereplők is, állításuk szerint ők már azért túl öregek ehhez. (Na persze! Ne hazudjál, Mulder, pár évvel ezelőtt a Kaliforgáiában hisz még nagy formában voltál!)

Érdekesség lehet, hogy ez a szezon tartalmazza talán az egész sorozat történetének egyik legvéresebb, legkegyetlenebb részét is. Egyébként pedig, a szériára még mindig jellemző a nosztalgia érzete, de azért azzal sem lehet vádolni a készítőket, hogy az egészet csak erre húzták volna fel, hisz mint fentebb már írtam, folytatták a fő történetet is nagy tisztességgel. De azért persze a különálló, egy részes ügyekre is jutott idő.

David Duchovny és Gillian Anderson továbbra is nagyon jól játszanak. Ők ketten nem mást jelentenek, mint az egész sorozat lelkét, nélkülük ez az egész nem lenne annyira kultikus, annyira élvezetes. Remélhetőeg mindketten visszatérnek a folytatásban ha lesz, s akkor ismét minőségi részekre számíthatunk majd.

Összegezve, az X-akták 11.évada még mindig bizonyítja, hogy a sorozat képes hétről hétre hozni a több mint korrekt kategóriát. Megfáradás jelei helyett tehát nyugodtan lehet mondani, hogy a széria bőven hozza a megszokott színvonalat. Persze lesznek részek, amik megosztják majd az embereket, de ez így van rendjén, hisz minden egyes epizóddal nem lehet mindenki kedvére tenni. Addig is, remek lenne ha még kapnánk egy, ténylegesen utolsó évadot. Elvégre egy ilyen tisztességesen, jól összerakott évad (na meg egy ekkora cliffchanger után) csak nem most kéne abbahagyni. Aztán majd elválik. Hisz az igazság odaát van.

 

Értékelés:75%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)