A Kritikairoda
Kritikák

A legnagyobb Showman

2017.12.31. 23:25, Bogár Bence
Cirkuszt a népnek!

 

Ugye mindenkinek bejött tavaly a Kaliforniai álom? Remélhetőleg igen, akinek pedig tetszettek ott a dalok, annak van egy jó hírem: A legnagyobb Showman című alkotásban ugyanis a fentebb említett remekmű dalszövegírói is közreműködtek. Hugh Jackmennek már régóta nagy álma volt, hogy ezt a filmet meg is valósítsa, most pedig végre mozikba is került.

A történet főszereplője P.T. Barnum (Hugh Jackman), aki egy szabó fiaként soha nem is álmodhatott sok pénzről vagy sikerről. A férfi jobb életet akar biztosítani feleségének (Michelle Williams), ezért úgy dönt, hogy létrehoz valami egészen újszerűt: a legkülönfélébb különleges embereket gyűjti maga köré, hogy köréjük építsen fel egy felejthetetlen showt. Társául pedig egy Philip nevű fiatalember (Zac Efron) szegődik. De vajon van ennek a vállalkozásnak jövője?

Mi, a film nézői már tudhatjuk, hogy igen, volt: amit itt Barnum és változatos csapata összerakott, az bizony nem más, mint a cirkusz elődje. Ami ugye a mai napig egy létező dolog. Kezdjük az alapokkal: a történet csak egy váz, egyszerű, de azt egyértelműen megszolgálja, ami a célja. Foglalkozzunk most a zenével, úgyis mindenkit az érdekelt, hogy a musical része működik-e a dolognak. Hát, büszkén jelenthetem, hogy igen, egyértelműen működik. A legnagyobb Showman ugyanis csuda klassz dalokat tartalmaz: gyakorlatilag egy félresikerült sincs közöttük, mindegyiket remek érzés hallgatni, elmerülni ennek a filmnek a nem mindennapi, csodás világában.

Tehát egyértelműen a „dalolászós” szekvenciák lettek a film legerősebb pontjai, de mi a helyzet akkor, ha a beszédbe nem vegyül egy kis ének? Nos, a darab ezen része sem lett rossz, de azért erősen érződik, hogy a fő dolog itt a zene. Az meg végülis tökéletes lett, ahogy van. A karakterek ugyan megmaradnak alapfigurának, váratlan húzásaik nincsenek, azonban teszik ezt úgy, hogy közben végig szerethetőek maradnak, ez egész egyértelmű. De ezt magáról a filmről is bőven el tudom mondani: szerethető az elsőtől az utolsó pillanatig, igazán jó, feel-good élmény a jussa annak, aki jegyet fog még váltani rá.

Amit különösképpen ki kell emelnem, az maga a hangulat, ami együtt jár a remek, már-már díszletnek illő jelenetekkel: tényleg azt érezheti a néző, hogy ott (s nem utolsósorban!) akkor van, mint a főhős, Barnum. A színészek pedig szemmel láthatóan élvezték a forgatást, nekem legalábbis nagyon az jött le, hogy jókedvű volt mindenki.

Mint mondtam, Hugh Jackman valóban a szívügyének tekintette ezt a filmet, s ennek megfelelően nagyon jól is játszott. Azt meg, hogy tud énekelni, azóta bőven lehet tudni, mióta ezt bizonyította a Nyomorultakban.

Michelle Williams is nagyon jó volt, de hát basszus, ő mikor nem az? Generációjából nekem ő a kedvenc színésznőm, természetesen most sem vallott szégyent, épp ellenkezőleg. De tudjátok mit mondok? Zac Efron is teljesen jól játszott, úgy látszik hogy a musical műfaj fekszik neki. Jó volt, hogy most számos vígjáték után egy másik műfajban is megmutatta magát.

Összegezve, A legnagyobb Showman ugyan nem egy hibátlan film, de amit vét, azt el lehet neki nézni. Karakterei tényleg nem a végsőkig összetettek, története csak váz, de mégis azt mondom, remek élménnyel lettem gazdagabb. A zenei részek egytől egyig működnek: úgy tökéletesek, ahogy vannak. A hangulat és a kosztümök is piszkosul jók lettek, a filmnek van stílusa. A színészek remek játéka meg csak hab ezen a tortán. Nem egy Kalifornai álom, de teljesen szórakoztató darab. Megvan a szíve-lelke, szerintem pedig ez a legfontosabb.

 

Értékelés:75%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)