A Kritikairoda
Kritikák

Harmadnaposok 2

2017.12.09. 19:20, Bogár Bence
Másnaposok copy 2.0?

 

A Harmadnaposok első része 2011-ben jött ki. Gyakorlatilag ez egy olyan darab volt, mely szinte minden ismert vígjátékból lopott egy keveset, de egyszer azért mégis nézhetőnek lehetett nevezni, még ha a világot egész egyértelműen nem is váltotta meg.

Az meg a másik dolog, hogy már a magyar cím is igen egyértelműen utalt arra, hogy a Másnaposok egy gyengébb, kicsit felhigított, kevésbé vicces, de azért még elviselhető változatát kapjuk. Nemrég pedig befutott a mozikba a második epizód is. De vajon azért van még valami csekély létjogosultsága a dolognak?

A történet szerint a három jómadár, David (Xavier Samuel), Tom (Kris Marshall) és Graham (Kevin Bishop) Ausztráliába érkezik barátjuk esküvőjére. De a dolgok nagyon rossz irányt vesznek, mikor kedves ismerősüket, a vőlegényt agyonnyomja egy hatalmas szikla (na, nem az a Szikla…) A srácok pedig nem tehetnék mást, haza kell juttatniuk a holttestet, legkésőbb a temetésig. A hazafelé tartó repülőgépük azonban lezuhan…

Lehet az eféle debil vígjátékokat szeretni vagy szívből gyűlölni, de az egyszer biztos, hogy senki (még a legnagyobb rajongójuk) sem az eszükért szeretik őket. Ez a történet ugyanis olyan, melyet én is meg tudtam volna írni, mondjuk úgy egy délután alatt. De hát ez már megszokott dolog, az meg már megint a másik téma, hogy a történet nem tartogat semmi újdonságot, de legalább van. Nem sok, alig-alig, alapnak is kevés, de legalább létezik.

Tulajdonképpen az egész csak megágyaz annak a számtalan őrültségnek, ami a másfél óra játékidő alatt erre a három szerencsétlenre vár majd. Lesz itt minden, inkább le sem írom… (Akit pedig érdekelné, nézze meg a fentebb látható előzetest.)

De akkor most tulajdonképpen humoros a film vagy nem? Ez itt a nagy kérdés, melyre egészen egyértelmű választ nagyon nehéz lenne adni. Mert ehhez azért azt is tudni kell, hogy ami valakinek vicces, az nem biztos hogy a másiknak is az, így most csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni. Nos, én azt tudom mondani, hogy debil, értékelhetetlen és vicces jelenetek egyaránt vannak, nagyjából fele-fele arányban.

Lehetett volna ez holmi kis paródiánál jobb is, de ehhez az kellett volna, hogy ne ügyeljenek arra, hogy minden működőképes poént legalább egy ízléstelen kövessen. (Mondjuk, az ízléstelenségről ez a film akár egy egyetemi szakdolgozatot is írhatna ;) ). Mindenesetre, az tény, hogy a végeredmény az elég bátor lett, mely sok helyütt még a 16-os karika határait is feszegeti.

Az első részből is visszatért jó néhány ismerős, újoncnak pedig a Dacre Montgomery (Stranger Things, Better Watch Out) tekinthető, habár ő tényleg csak nagyon keveset szerepel. Igazi színészi játék nagyon nincs: ez egy közös, baráti hülyülés tulajdonképpen, egy szinttel a szórakoztató alatt, de még mindig az átlagos Adam Sandler színvonalon felül. Mehh, hát az is valami.

Összegezve, a Harmadnaposok második része egy középszerű film lett. Nem jó, de azért nem is nézhetetlen. Vannak benne jobb viccek, poénok is, de sajnos ezekre mindig jut egy gyatra is. Egyszer megnézhető, az átlagosnál jobban nem fáj, de azon sem csodálkoznék, ha a legtöbben másnapra már elfelejtik, amit láttak. Nálam most ez egy tipikusan egyszer nézős kategória lett. De egyszer azért talán (annyira) nem fog fájni.

 

Értékelés:50%

 

Ha tetszett a kritika, kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)