A Kritikairoda
Kritikák

November Criminals

2017.11.10. 19:25, Bogár Bence
Baby Driver nyomoz.

 

A November Criminals alapja is egy könyv, ami egész szép számban fogyott, s nem csak Amerikában. Írott alapanyagból pedig rendszerint érkezik élőszereplős feldolgozás is, most pedig éppen így történt.

Nyár vége felé derült ki, hogy Amerikában csak korlátozott mozis premier lesz decemberben, de már azelőtt egy hónappal elérhető lesz online is. Ezt a lépést pedig csak akkor teszik meg általában, ha az alapanyaggal azért nincs minden rendben. Magyar premierről egyenlőre nincs információ.

A történet szerint két tini (Ansel Elgort, Chloe Grace Moretz) kezd nyomozni egy rejtélyes eset után Washington DC-ben. Személyesen is ismerték az áldozatot, a rendőrség azonban annyival elintézné, hogy egy banda tagjaként leszámolás áldozata lett. Ők azonban sejtik, hogy ez nem így történhetett: a maguk kezébe veszik az ügyet…

Bevallom, egy kicsit féltem azért a visszafogott marketing és a rögtön online (VOD) debütálás miatt, elvégre ezek soha nem a legnagyobb minőség jelei. Ugyanakkor színészek a fiatalabb korosztály legjobbjai voltak, így azért akadt egy kis reményem is, hogy talán mégsincs akkora baj.

Nos, de akkor mi is a helyzet? Hát az, hogy a film éppen a középszer: annál semmivel sem jobb vagy rosszabb. A leckét tulajdonképpen korrektül felmondja, de ezen felül sokat nem igazán tesz. Az egésznek olyan a feelingje, mintha egy TV-filmet néznénk, ami ugyan nem a legrosszabb, de az izgalmas események azért elmaradnak. A nyomozós szál is egészen átlagos irányt vesz, a karakterek teljesen sablonok, semmi olyan elem nincs igazából, ami talán csak egy kicsit is kiemelkedne.

Egyedül a színészi játék. Ansel Elgort (Carrie, Baby Driver) teljesen jól hozza a karakterét, látszik hogy tényleg van tehetsége. Akkorát ugyan nem tud játszani, mint a fentebb említett Edgar Wright filmben, de ennek nem is igazán ő az oka, hanem inkább a forgatókönyv, ami karakterével nem sok mindent tud kezdeni. Chloe Grace Moretz sem játszott rosszul, sőt. De hát megint csak az a helyzet, hogy az ő karaktere ha a könyvben kap is bármi egyedi jellemvonást, de itt egészen biztosan nem.

A hangulat és maga az alaptörténet egyébként nem lenne rossz, csak kellett volna hozzá mondjuk egy normális forgatókönyv és nagyon tehetséges rendező. Akkor igencsak jó film lehetett volna a November Criminals, így viszont alig átlagos. A könyvet ugyan nem olvastam, de úgy hiszem, hogy ennél azért biztosan érdekesebb lehetett.

Így viszont marad a teljes TV-filmes cselekmény és körítés: már előre látom, hogy hamarosan érkezik az HBO műsorára, hisz inkább oda való, mint sem a nagyvásznakra. De szerencsére ezt odaát is látták, így azt nem is erőltették, ami mindenképpen egy korrekt húzás volt. Ezt pedig mindenképp figyelembe vettem, így azért annyira nem is akarom lehúzni a filmet.

Összegezve, a November Criminals egy teljesen középszerű film. A színészi játék jó, mindkét főszereplő korrektül alakít, a hangulata nem rossz, de az alaptörténetet olvasva többet vártam. Főleg, hogy a nyomozós szál elég unalmas lett, valamint a karakterek mindegyike sablonos, alig tudunk meg róluk bármit. Így pedig a filmet nem tudom egyértelműen ajánlani. Nem rossz, unalom esetén még elmegy, de nem ez az a film, amit mindenkinek moziban kell látnia. De mivel elérhető online, így egy próbát lehet vele tenni, vesztenivaló elvégre nincs sok. De lehetett volna ennél sokkal jobb is.

 

Pozitívumok:

 

-a színészek

-az alaptörténet érdekes

-a hangulat rendben van

 

Negatívumok:

 

-sablonos az egész

-unalmas nyomozós szál

-tucatkarakterek tömege

 

 

Ha tetszett a kritika, kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)