A Kritikairoda
Kritikák

Stranger Things 2.évad

2017.11.06. 19:01, Bogár Bence
Tovább a halhatatlanság felé.

 

A Stranger Things első évadja tavaly mindenkit levett a lábáról: hangulatával tökéletesen idézte meg a ’80-as évek filmjeit, s le sem tagadhatta, hogy hatalmas hatást gyakorolt a Duffer fivérekre (a sorozat készítőire) Steven Spielberg és Stephen King munkássága egyaránt. A első szezon gyakorlatilag mindenkinek tetszett, s sokan egy újabb kultsorozatról kezdtek suttogni.

A Netflix terve az volt, hogy egy antológiasorozat lesz a dologból (minden évad más helyszínen és karakterekkel- lásd még Black Mirror), de végül Dufferék sikeresen meggyőztek minket az igazukról, s tovább folytatták az előzőleg megkezdett történetszálakat. Érdekes lett volna egy új felütés is, de jobban aligha járhattak volna.

A történet ott folytatódik, ahol előzőleg abbamaradt. A srácok még nem is heverték ki Eleven eltűnését, a Tótágas pedig újabb jeleket ad magáról. Azt hihetnék, hogy minden rendben van, de Hawkins városát egy minden eddiginél nagyobb erő fenyegeti. Még azt sem tudják, hogy a csapás hogyan és honnan érkezik, de legyőzni csak akkor van esélyük, ha összefognak…

Az első szezonnal is csak apróbb hibái voltak, s joggal adtam rá meg a 90 pontot. De most még azokat a csekélységeket is kijavították, így szerint 2017-ben nem létezett ennél jobb sorozatélmény. Ütött a Trónok Harca, a Fülledt utcák is (kritika erről hamarosan!), de eddig 2017 legjobb sorozatévadja mindenképpen ez nálam.

Egyszerűen annyira profi a dolog, hogy arra szavak is alig vannak. Kezdve azzal, hogy sikeresen idézik meg a korszak nagyágyúit, minden működik. Lehet egyébként számolgatni az ezernyi apróbb vagy nagyobb utalást, mikor olyan ismert franchiseokra térnek ki, mint a Szellemirtók, az Alien vagy éppen az Ördögűző.

Igazi film és sorozatrajongók valószínűleg végtelenül boldogok ezekben a pillanatokban, de szerencsére a Stranger Things nem csak a múltidézésben kiváló. A fő történeti szálat is úgy folytatták, hogy a dolgoknak még nagyobb a tétje, az események még veszélyesebbek, még őrültebbek, s mindegyik karakter át is megy egyfajta személyiségfejlődésen.

Most már igazából az apróbb dolgokba sem lehet túlzottan belekötni, az egyetlen gond igazából továbbra is csak az, hogy 9 epizód az egész, ezt pedig nagyon hamar meg lehet nézni. A következő évadra pedig most várhatunk, ki tudja meddig. De legalább biztosan lesz, hála az égnek.

Érdekesség, hogy a 7.epizód kivezeti a nézőt Hawkins városkáján túlra. Erre az epizódra sokan panaszkodtak, de szerintem magához a történeti szálhoz illik, s tulajdonképpen érdekes is lett. Új karakterek is érkeztek az évadban, közéjük tartozik (Mad) Max is, aki a csapat tagja lesz egy kis idő elteltével. Ez a szál a folytatásban még nagyon érdekes lesz, aki látta az egész évadot, most biztosan tudja mire is gondolok. A zenék is tökéletesek, a hangulat jobb már nem is lehetne, Az intró mesteri és eredeti, de úgy ahogy van.

A színészi játék is változatlanul remek: szerintem az évadban mindenki jól játszott, de a prímet Winona Ryder és David Harbour vitték. Őszintén kíváncsi vagyok, hogy ez a folytatásban hogy tudják még fokozni. Mert szinte biztos vagyok, hogy tudják.

Összegezve, számomra a Stranger Things folytatása az idei év legjobb sorozatélménye lett, mely összes riválisánál jobb és eredetibb lett. Tökéletes hangulat, jó színészek, érdekes történet, hatalmas múltidézés vár azokra, akik továbbra is a csapattal tartanak. Imádtam az évad minden egyes percét, a Stranger Things az egyik nagy kedvencem most már végérvényesen.

 

Pozitívumok:

 

-zseniális hangulat

-jó színészek

-fantasztikus múltidézés

-az idei év legjobb sorozata

-remekül folytatták a történetet

 

Negatívumok:

 

-nincsenek

 

Értékelés:95%

 

Ha tetszett a kritika, akkor kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)