A Kritikairoda
Kritikák

Nyírjuk ki Günthert

2017.10.22. 15:26, Bogár Bence
Csak a filmet sikerült kinyírni...

 

Ugye mindenki ismeri azt a filmet, ami papíron nagyon izgalmasan hangzik, ötletes és érdekes is egyben, de a végeredményt látva azonnal kérnénk vissza a játékidő összes percét az életünkből? Nos, az a gond, hogy a Nyírjuk ki Günthert sajnos éppen egy ilyen darab lett.

Vagy mondhatnám azt is, hogy egy akkor alibi, hogy még a Shameless Frank Gallagherje is nyugodtan eliszogathatna benne. (Valaki vette a poént? J )

Pedig minden olyan ígéretesen indult: egy olyan film, melyben Schwarzengger akciófilmes pályafutását parodizálják ki egy kis történettel, valamint rengeteg poénnal kiegészítve. A probléma csak az, hogy a játékidő alatt nem csak hogy nem nevettem egyszer sem, de még csak egy kis elmosolyodásra sem futotta. Pedig azért nem voltak túlzott elvárásaim.

A történet szerint adott egy változatos csapat, akik összefognak egy cél érdekében: el akarják tenni láb alól a világ legjobb bérgyilkosát, akit Günthernek (Arnold Schwarzenegger) hívnak. Ez azonban nem lesz egyszerű, mivel hogy őt még senkinek sem sikerült soha elkapnia. Őrült macska-egér játék veszi kezdetét…

Ez így olvasva még akár érdekesnek is tűnhet, de az a nagy helyzet, hogy a film végül minden lett, csak éppen érdekfeszítő nem. Gyakorlatilag egy akkora lufi az egész, hogy arra szavak is alig vannak. Az csak egy dolog, hogy a játékidő egésze tele van bullshit poénokkal, az meg a másik, hogy piszok mód erőltetett és érdektelen.

Na, azért nem az egész, csak a 90 percből úgy 70. De ez már elég ahhoz, hogy egy rossz filmélménynek tartsam a Nyírjuk ki Günthert! Ja, és azt mondtam már, hogy Schwarzi úgy kb. az utolsó húsz percet leszámítva semmit sem szerepel?

Hát, ez főleg annak tükrében gáz, hogy a plakát és az előzetesek tanulsága szerint ő lett volna a főszereplő. Persze amikor ott van a tölgy, akkor sokat javít a film, de ez nagyjából csak arra volt elég, hogy nézhetetlen helyett simán csak egy rossz kategóriába lehessen besorolni a látottakat.

Ha a vége felé látott minőséget végig tartják, akkor a film simán kaphatott volna akár dupla ennyi pontot, de a szinte semmit azért én is elég nehezen tudom honorálni.

Pedig azért azt gondoltam, hogy egy korrekt kategóriát azért megüt a film, így viszont (a mindenki által lehurrogott) Hóemberben van az egyetlen reményem. Kritika róla holnap. De térjünk is vissza Güntherékhez: az a gond még, hogy a legtöbb karakter totál érdektelen, gyakorlatilag esély nincs arra, hogy legalább egy kicsit meg tudjam kedvelni őket. Én inkább drukkoltam Schwarzinak, pedig ugye mindenki őt akarta eltenni láb alól.

Az akciójelenetek egyébként nagyon gyengék és rosszul lettek megvalósítva, az meg a másik, hogy a rendezés is egyszerűen pocsék, egymásra dobált jelenetek tömege.

Látszik, hogy a Saturday Night Live műsorból ismert Taran Killam első rendezésével van dolgunk, de azért nem feltétlenül kellett volna ezzel megpróbálkozni. Legalábbis ha nem direkt egy rossz filmet akart csinálni, ugye.

Összegezve, a filmről három jelző jut eszembe így hirtelen: kínos, kínos és hát… kínos. Az akciók gyengék, a karakterek gyengék, a történet egy idő után totál érdektelen irányt vesz. Csak azért nem vágok rá egy méretes karót, mert Schwarzenegger 20 perces szereplése jó volt, s akkor a legtöbbször az addig szánalmas humor is működött. De ezért még így is kár volt. Valami nagyon jó dolog is kisülhetett volna ebből, de ez most nem jött össze. Sajnos nagyon nem.

 

Pozitívumok:

 

-az alapötlet érdekes

-Schwarzenegger szuper…

 

Negatívumok:

 

-… de alig kap 20 percet

-erőltetett

-teljesen humortalan

-idegesítő karakterek

 

Értékelés:40%

 

Ha tetszett a kritika és szeretnél még hasonlókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)