A Kritikairoda
Kritikák

Rememory

2017.09.17. 19:32, Bogár Bence
Peter Dinklage detektívnek állt.

 

A Rememory szintén azon filmek közé tartozik, melyek ilyen-olyan okok miatt nem jutottak el hazánkba. Egy DVD-s forgalmazás még benne lehet a pakliban, de az tény, hogy ezt hazánkban nem fogjuk látni a vásznakon.

Apró érdekesség, hogy a filmet idén év elején a Sundance fesztiválon is adták, de ott nem túl sokan rajongtak érte, így a szélesebb körben való mozis forgalmazás végül el is maradt.

A történet szerint egy remek professzor megalkotott egy szerkezetet, ami Rememory névre hallgat és a segítségével az emberek újra meg tudják nézni az összes emléküket. A professzort röviddel ezek után holtan tallják, a szerkezet pedig a film főszereplőjéhez (Peter Dinklage) kerül, aki ki akarja nyomozni, hogy mi áll az eset mögött. Közben pedig azt is meg akarja tudni, hogy mik voltak autóbalesetben elhunyt testvérének utolsó szavai…

Alapvetően, szerintem a történet a teljesen korrekt kategória. Ugyan vannak itt sablonok, de ez nem jelenti azt, hogy ettől teljes egészében működésképtelen lenne. Ugyanakkor, az még tény marad, hogy a leírás ellenére is, a Remmeory sokkal inkább tekinthető drámának, mintsem például thrillernek.

A Sundancen való fújolást azért én eléggé túlzásnak érzem, maximum egy kicsit lejjebb kell vinni az elvárásokat, mert egyébként a film rendelkezik nagyon szép és elgondolkodtató pillanatokkal is. Ha végig tudják tartani ezen jeleneteket, akkor akár instant klasszikus is lehetett volna, de a végeredmény még így is elég korrekt lett.

Arra viszont érdemes lehet felkészülni, hogy a darab egész egyszerűen nem szól mindenkinek: egy csöndes, fontos kérdéseket közlő dráma lesz a jussunk, ami legalább annyi embernek fog tetszeni, mint amennyi felhúzza majd a szemöldökét. De ezzel tulajdonképpen nincs is gond: megosztó film a Rememory, de közel sem rossz.

Pár apró finomítással egy igazi gyöngyszem is lehetett volna. Mert még ezekkel együtt is olyan kérdéseket vet fel, ami alsó hangon is elgondolkoztatja a nézőt.

Ugyan a filmben látható szerkezet a valóságban még nem létezik, de szerintem ettől függetlenül sem helytálló a sci-fi műfaj.Ugyanis nem tartom elképzelhetetlennek, hogy pár évén belül valósággá válik, főleg a mostani időkben, mikor a VR technológia is fejlődőben van.

Tehát azt szerencsére semmiképp sem lehet mondani, hogy a Rememory egy felesleges film lenne, de nem csodálkoznék azon, ha a legtöbbekben mégis Peter Dinklage kimagasló alakítása miatt maradna meg. Valami díjat igazán megérdemelne érte, hisz tulajdonképpen neki köszönhetjük a leginkább, hogy a film túl tud lépni a középszer határain. Kellett is a filmbe a Trónok Harca népszerű törpéje, lévén hogy ő viszi el az egészet a hátán. Mellette az ismertebb arcok közül csak Anton Yelchin játszik, akinek sajnos egyben a Rememory is lett az utolsó filmje az azóta bekövetkezett halála miatt. Nyugodjék békében.

Összegezve, szerintem a Rememory egyáltalán nem rossz film, de az tény, hogy helyenként lehetett volna rajta itt-ott finomhangolni az igazán tökéletes élmény miatt. Az elgondolkodtató filmeket keresőknek viszont így is tudom ajánlani egy megtekintés erejéig, már csak a helyenként nagyon erős pillanatok és Peter Dinklage remek játéka miatt is. Lehetett volna ugyan jobb is, de a korrekt színvonalat azért szerencsére tudja hozni a Rememory.

 

 

Pozitívumok:

 

-Peter Dinklage

-érdekes alapötlet

-pár kimagasló jelenet

 

Negatívumok:

 

-helyenként sablonos

-kis finomhangolásra szorulna

 

Értékelés: 60%

 

 

Ha tetszett a kritika és szeretnél még hasonlókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB