A Kritikairoda
Kritikák

Terminátor 2: Az ítélet napja

2017.09.13. 18:27, Bogár Bence
Újra szól a Hasta la Vista!

Holnaptól sok-sok (egészen pontosan 26) év után újra a mozikba kerül a Terminátor második része, melyet sokan (velem együtt) egyben a legjobb epizódnak is tartanak a franchise történetében. Az első rész is kiváló volt, csak egy hajszálnyival jobb annál a folytatás. A harmadik itt nagyon labdába sem rúghat, a Megváltás pedig szerintem azóta is a leggyengébb Terminátor film. Még a Genesys is jobban tetszett a negyedik résznél, pedig ott is jobbjára csak szidalmakat kapott a film mindenkitől.

James Cameron kultikus filmje nem csak egy kisebb ráncfelvarrást kapott, hanem egyben már 3D-ben lehet megtekinteni. Jelenleg kritikám azonban csak és kizárólag magáról a filmről szól, ugyanis harmadik dimenzióban nem láttam azt.

Valószínű, hogy nem is fogom, mivel hogy sokkal jobban preferálom a 2D-s vetítéseket. Ennek ellenére azonban ez az újra bemutatás jó apropó volt arra, hogy én is írjak egy keveset a filmről, ami szerintem is minden idők egyik legjobb sci-fi-jének tekinthető.

A történetet úgyis ismeri mindenki, így arról legyen elég csak egy pár szó. A Terminátort visszaküldik az időben, hogy védje meg az ellenállás leendő vezetőjét, John Connort (Edward Furlong). Mindezt egy olyan időben, mikor a veszély egyre inkább nagyobb, s senki nincs igazából biztonságban…

Tulajdonképpen, a T2 jövőképe egészen félelmetes, az egyszer biztos. Ezt a fajta helyet vélhetően senki nem akarja túlzottan megismerni, de az tény, hogy az alapokat remekül fektették le.

Ennél már csak az lehet még meglepőbb dolog, hogy a film bizony nem csak emlékezetünkben él szépen, hanem mai szemmel nézve is legalább olyan szórakoztató, mintha csak tegnap jött volna ki először. Igazság szerint nem egy rossz lehetőség, hogy az első után a másodikat is újra mozikba küldték nem csak Amerikában, de hazánkban is.

Például, (ha) van valaki, aki még nem látta a filmet (bár ezt egy kicsit kétlem), akkor egyből nagyvásznon megtekinteni, és ez egy hatalmas élmény lehet. Persze az újrázók sem lőnek vele mellé, az egyszer biztos, mivel hogy a mozikban úgyis csak (jobbjára) azon a személyek fizetnek érte, akiknek tetszett a film.

A T2 pedig tulajdonképpen nem is csak a legjobb Terminátor, de mellé még szerintem simán Arnold Schwarzenegger legjobbja is egyben. Az osztrák tölgynek ugyan volt egy csomó remek oldschool akciófilmje, de szerintem még ezek közül is egyértelműen a T2 szólt a legnagyobbat. Edward Furlong is jól játszott a filmben, habár azt hozzá kell tennem, hogy az akkor még igen csak fiatal színész azóta eléggé eltűnt sajnos a süllyesztőben.

De a film szerencsére nem: kedvenc jelenetem egyértelműen az volt, mikor a végén a Terminátor… de hát úgyis tudja mindenki, hogy mi történt abban az igen csak tüzes (vagy éppen lávás) jelenetben.

Összegezve, szerintem nem is nagyon kell ragoznom még, hogy miért is akkora nagyágyú a film egészen a mai napig. Tulajdonképpen egy klasszikus, ami végig meg is fog maradni ebben a státuszban, amíg csak világ a világ. A folytatásokat akár nyugodtan ki is lehet hagyni, de a Terminátor filmek első két része bizony kötelező néznivaló mindenki számára. Nagyon ritkán öregszik olyan jól egy film, mint ahogy azt a T2 is tette. Ha nem láttad, nézd meg. De ha kívülről fújod az egészet, akkor is. Pontosan ilyen az igazi filmélmény.

 

 

Pozitívumok:

 

-Schwarzenegger

-jó látvány

-a jövőkép

-nosztalgia maximumon

 

Negatívumok:

 

-talán elég lett volna a 2D is

 

Értékelés: 90%

 

Ha tetszett a kritika és szeretnél még hasonlókat, akkor nyomjl alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is! 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)