A Kritikairoda
Kritikák

Shameless-Szégyentelenek 7.évad

2017.09.03. 16:28, Bogár Bence
Chicago királyai.

Végre beértem a sorozatot, megnéztem a hetedik évadot is. A folytatásig még várnunk kell kb másfél-két hónapot, addig is lássuk, hogyan teljesített a Gallagher család az eddigi legfrissebb évadban. Megsúgom, hogy ritka jól.

Sőt, tulajdonképpen a negyedik szezon óta nem is találkoztam ennyire ütőképes epizódokkal. A Shameless úgy tudott a következő szintre lépni ebben a 12 epizódban, hogy gyakorlatilag egy best-of válogatás mellett még újdonságokra is futotta.

A hatodik évad utolsó epizódjában Fiona „megörökölte” Sean éttermét, de vezető pozícióban lennie nem is egy könnyű feladat. Közben Ian kétségek közt őrlődik, Lip pedig igyekszik elejét venni az alkoholizmusának, nehogy úgy járjon mint az apja. Apropó Frank: az ő története is tovább folytatódik természetesen az évadban, néha egészen meglepő jelenetekkel kiegészülve. Mindeközben Debbie tovább próbálja nevelni gyerekét, de nehézségekbe ütközik. Az évad végén pedig egy ismerős tér vissza a sorozatba, ami nem várt következményekkel fog majd járni…

Az nagyon tetszett az évadban, hogy gyakorlatilag mindenkivel egyenlően foglalkoztak. Talán Carl kerül egy kicsit háttérbe, ami minimum meglepő a 6.évad után, de hát talán majd a következőben még több szerepet kap majd a legfiatalabb Gallagher. Addig is, most is kaptunk kellő mennyiségű érdekes témát, sőt mellé még a karakterek is egészen komoly fejlődésen mennek át.

Ez pedig egy hetedik (vagy sokadik) évad esetén mindenképp üdvözölendő tény. A sorozatban eddig csak jobbjára mellékszereplőktől kellett örök búcsút vennünk, de tőlük sem sokszor.

S ugyan nem egy Trónok Harca a Shameless, de ebben az évadban az alkotók egy nagyon merész döntést hoztak meg, ami akár még a későbbiekre is rányomhatja a hatását: valaki meghal, örökre eltűnik a sorozatból.

Azt nem akarom elárulni, hogy kicsoda: nyilván nem a legtöbbet képernyőn lévő karaktert teszik el hirtelen láb alól, de ez az esemény tovább tágítja a Shameless határait. Ami most ismét a könnyfakasztó humor és a megrázó dráma között őrlődik majd, nagyon is sikeresen.

Hiába, már az első évadtól kezdve menthetetlenül beleszerettem ebbe a sorozatba, s most nem is kicsit fura hogy beértem. Nem is akarom ezt ecsetelni, számos mém készült már ebben a témában, hogy valaki beéri az egyik kedvencét. Szerencsére egy kis idő még (vagy inkább igazi fanoknak, mint én sok) és újra képernyőkön lesz a Shameless. Ezt pedig alig várom, lévén úgy érzem, nagyon érdekes lesz a következő évad is.

Egyébként ha valaki az évadzáró után újranézi a sorozat leges legelső epizódját, igazán megdöbbenhet: elképesztő változásokon mentek keresztül a karakterek, ehhez kétség sem férhet. Igazság szerint remélem, hogy a tízedik évadig meg sem állnak, nem venném túl jó néven, ha elkaszálnák a sorozatot. Elvégre még nagyon sok van benne szerintem.

Most talán Lip történetszála volt a kedvencem, mert nagyon sokat foglalkoztak az évadban vele. Nagyon jól megláthatóak a párhuzamok közte és Frank között, habár Lipnek ugye még van esélye arra, hogy változtasson. A következő évadban már minden rajta múlik.

Összegezve, a Shameless talán a negyedik évad óta nem volt ennyire remek és friss, ami ugye nem tegnap jött ki. Nagyon remélem, hogy a későbbiekben is tartják ezt a színvonalat, hisz egy fantasztikus sorozatról van szó, melyet örömmel követtem napról napra, hamar el is ment ez a hét évad. A következő évad majd november felé kezdődik, de ha véget ér majd, természetesen én is kiírom magamból amit láttam. Addig is, csak annyit hogy: rule the f@cking world, Gallaghers!

 

Pozitívumok:

 

-remek történetszálak

-jóféle hangulat

-karakterfejlődések

-az utolsó pár rész mindent visz

 

Negatívumok:

 

-kevesebb Carl

 

Értékelés:90%

 

Ha tetszett a kritika és szeretnél még hasolnókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB