A Kritikairoda
Kritikák

Shameless-Szégyentelenek 6.évad

2017.08.28. 16:05, Bogár Bence
Szégyenlősség kizárva.

Az ötödik évad jó volt ugyan, de attól még számos remek pillanata ellenére sem mondanám, hogy a legjobb szezonnak bizonyult. De ennek ellenére is jól szórakoztam rajta, most pedig már a hatodikat is bedaráltam, ami megint hozza az elvért színvonalat. Szerencsére, természetesen. Persze nagyjából inkább úgy tudnám jellemezni az évadot, hogy folytatták az előzőleg megkezdett szálakat, ezúttal azonban több végére is pontot tettek így vagy úgy. Voltak most is merész és meglepő döntések természetesen.

A történet is ott folytatódik magától értetődően, ahol abbamaradt. Frank szála az évadban egy kicsit mintha kevesebb figyelmet kapott volna, ellenben a többiek annál hangsúlyosabbak voltak szerintem.

Debbie talán most kapta az eddig évadok közül a legnagyobb reflektorfényt, de ez nem volt gond, sőt. Ian és Lip története is kicsit meglepően folytatódik, Fiona pedig mintha egy kicsit átadta volna a terepet fiatalabb tesóinak.

Bár az évadzárás környékén azért már ő is sokkal fontosabb szerepet kapott. Carl fontosabb pillanatokat is kapott végre az évadban. Az előzőekben inkább tűnt egy sokszor felbukkanó mellékszereplőnek, most azonban már nagyon sokat foglalkoztak vele is. S így elmondhatom, hogy szerintem az egész sorozatban ő az egyik legérdekesebb karakter.

Persze már jóval „felnőttebbek” a szereplők, mint az elején, de én úgy gondolom, hogy még vár rájuk pár epizód, míg véget ér a sorozat. Remélhetőleg minél több, ugye. Társadalomkritikáját még mindig tartja a sorozat hála az égnek, hisz ez az egyik része, mikor a Shameless leginkább elemében van.

Mondjuk voltak gyorsabban elfojtott részek is, az évadzárás azonban szerintem eléggé ütött. Ebben a szezonban több eddigi fontosabb mellékszereplő is szinte teljes egészében parkolópályára került (Mickey, Mandy) helyette azonban jöttek friss arcok, akik kb. az előző évadban léptek be a széria életébe, pl. Sean.

Úgy éreztem, mintha a sorozat egy kicsit frissült is volna az előzőekhez képest, az legalábbis nagyon jó ötlet volt, hogy végre Debbie és Carl is sokkal több figyelmet kapott. Elvégre olyan karakterek ők, akikkel kapcsolatban nagyon érdekes történetszálakat lehet írni.

Ugyan az évad elején voltak kisebb üresjáratok, de az utolsó pár rész olyan erős lett, amilyen epizódokkal talán még a sorozat elején sem lehetett találkozni. Jó, hogy megtalálták a frissesség felé vezető utat, ezek után pedig már csak abban reménykedem még inkább, hogy a hetedik évad még ennél is jobb lesz.

Mert ha valamelyik, hát a Shameless egy olyan sorozat, mely minden évada hozza a szintet, de reméljük hogy legközelebb még emelnek a már amúgy is jelen lévő minőségén.

Az évad eleje inkább laza, míg a végén a drámai részek is nagyon fontos szerepet fognak kapni. Még mindig úgy tudják megosztani ezen elemeket, hogy nagyjából egyenlőek legyenek, s unalomba se fulladjanak.

A színészek meg most is levettek a lábamról, de tényleg. Nem tudnék a fontosabbak közül egyetlen gyengébb alakítást sem kiemelni, mert még mindig a lelkes színészi játék a sorozat egyik legnagyobb erőssége.

Összegezve, a Shameless hatodik évadja van olyan jó, mint az előző, sőt volt bátorságuk pár szálat le is zárni, miközben érdekes karakterek jutottak még fontosabb pillanatokhoz. Közben pedig azt vesszük észre, hogy a karakterek lassan (és bizonytalanul), de egyre inkább a felnövés útjára léptek. Kíváncsi vagyok, összesen még hány évadot terveznek a készítők, bár reménykedem abban, hogy a bűvös tízes számig már meg sem állnak. Úgy legyen!

 

Pozitívumok:

 

-vicces és drámai

-remek évadzárás

-a színészek

-érdekes történetszálak

 

Negatívumok:

 

-az elején bizonytalanabb

 

Értékelés:80%

 

Ha tetszett a kritika, s szeretnél még hasolnókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalat a Facebookon is!

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)