A Kritikairoda
Kritikák

Shameless-Szégyentelenek 5.évad

2017.08.20. 16:27, Bogár Bence
South side reloaded.

 

 

 

Ritka olyan sorozat, mely 5 évad elteltével is képes arra, hogy nézőiből nagy fokú rajongást tudjon kiváltani. Persze erre is vannak azért példák, lévén az Odaát már 13 évad óta örvendezteti meg nézőit, s nagyon úgy tűnik, hogy a Shameless is ezen táborhoz csatlakozhat, ami remek dolog.

Persze azt azért hozzá kell tennem, hogy ezen évadban már azért voltak kicsit kevésbé átgondolt részek is, de attól még nyugodtan mondhatom, hogy tetszett és magával is ragadott egyben. A történet természetesen ott folytatódik, ahol az előző évadzárás során abbamaradt.

Az előző évad egyik legizgalmasabb (s egyben talán utolsó) jelenete az volt, hogy kiderült: Jimmy (vagy Steve) nem tűnt el, s életben van. Ezután rövidesen vissza is tér a színre, ami megint csak jól összekuszálja majd a dolgokat. Közben Frank meglepően nagy törődésről és emberségről tesz tanúbizonyságot, ami az előző részeket látva azért minimum egy meglepő dolognak tekinthető. Lip továbbra is megpróbálja túlélni az egyetemet, de végül egy kellemes ismeretségre tesz szert. Ian pedig közben nem kevés zűrt okoz, ami még a későbbi évadokat is jelentősem meghatározhatja. Közben pedig Fiona is választás elé kerül, Jimmy szándékai ugyanis egyértelműbbek, mint valaha…

A történet szerintem még továbbra is izgalmas és érdekes, habár olyan nagyon sok újdonságot nyilván nem az 5.évad környékén kell várni egy sorozattól. A Shameless ugyan gyors és izgalmas üzemmódba kapcsolt most is, de azért vannak olyan részek, melyeket már a korábbiakban is láthattunk.

De ettől persze nem azt mondom, hogy nem tetszett, mert azzal nagyot hazudnék. A sorozat továbbra is eredeti és megnyerő, tehát épp azokat a tulajdonságokat tartotta meg, amik miatt anno annyira megkedveltem.

Mondjuk Jimmy szálát nem tudtam hová tenni, mert az tényleg el lett egy kicsit kapkodva. Értem én, hogy a dolgok ezen része így még feszesebb lett, de azért egy több mint egy évadja érlelet történetszálat nem biztos, hogy össz-vissz két (!!!) epizód alatt kellett volna lerendezni.

Azt gondoltam, hogy Jimmy aktív szereplője lesz az egész évad során a szériának, ehhez képest ahogy jött, úgy ment is. Bár ő kétségkívül egy régi ismerős a sorozatban, de van egy olyan érzésem, hogy a karakterét a későbbiekben még tervezik majd felhasználni ilyen-olyan módon. Csak azt majd ne intézzék el két epizód alatt…

Ezt kivéve azonban a Shameless még mindig egy nagyon cool és szórakoztató sorozat, melyet nagyon érdemes szerintem rendszeresen követni. Nem csak hogy továbbra is tálcán kínálja a remek szituációkat és a fekte humort, de mellette még arra is van ideje, hogy piszok szórakoztató maradjon.

Ez pedig szerintem nem egy kis dolog, főleg úgy, hogy egyes karakterek még nagyobb mélységet kapnak jellemük ügyében, gondolok itt most elsősorban Frankre, de Ian történetszála is jelentős lesz ebben az évadban. Persze a többi arcot sem hanyagolják el, erről szó sincs.

S még mindig megnyerő az össze színész is egyben: az ő játékuk is azt garantálja, hogy a Shameless még sokáig nem fog kaszát kapni. Remélem, hogy tényleg így is lesz.

Összegezve, szerintem még mindig egy kifejezetten jó és friss sorozattal van dolgom, melyet nem igazán érdemes kihagyni. Ha Jimmy visszatérése nem csak egy, a levegőben lógó lufi lett volna, akkor akár a legjobb évad is lehetne az ötödik. De még így is nagyon jó, s szégyentelenül szórakoztató is egyben.

 

Pozitívumok:

 

-a színészek

-a történet még mindig

-újabb mélység a karaktereknek

-William H. Macy

 

Negatívumok:

 

-Jimmy szála

-kevés új dolog

 

Értékelés:80%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)