A Kritikairoda
Kritikák

A szerencse háza

2017.08.17. 12:27, Bogár Bence
Inkább a szerencsétlenek háza.

 

 

 

A tengerentúlon pár egy kis ideje látható Will Ferrell legújabb vígjátéka, azonban A szerencse háza meglehetősen gyér kritikákat kapott, s az érdeklődés is rendesen elmaradt iránta. Ennek ellenére a film azért mától megy egy kört a magyar mozikban is, elvégre nálunk a szabadszájú vígjátékokat úgy fogyasztja a nép, mint piás az alkoholt.

Ferrell ezelőtti filmje, a Megjött apuci (melynek jön a második része) számomra egy kifejezetten kellemes, még ha nem is eredeti élmény volt. Mindezekkel együtt is úgy álltam hozzá, hogy azért annyira biztos nem rossz A szerencse háza, mint ahogy sokan mondják. Jól hoppon is maradtam az optimizmusommal.

A történetet nagyon röviden össze lehet foglalni, mivel nem bonyolították túl. Adott egy pár, akik állni akarják lányuk felsőoktatási képzését, arra azonban későn jönnek rá, hogy nincs elegendő pénzük. Ezért úgy döntenek, hogy elég a törvényes életből: egyik barátjuk házában illegális casinót nyitnak, s a bevételek egy idő után egész szépen jönnek is majd. De az alvilági életnek is megvan a maga ára…

Ezt a nem túl bonyolult történetet ennyiben el is lehet intézni, mert ennél bővebb formájában gyakorlatilag nem is létezik. Ezt még el is néztem volna, lévén vígjátékról lenne szó, az azonban már számomra is nagyobb probléma volt, hogy a poénok egész egyszerűen a legtöbbször nem működnek. Ezeréves kliséket próbáltak meg fogyaszthatóvá tenni, de nem működnek, nagyon nem.

Érdekes példát hoznék fel: egy átlagos Halálos Iramban epizód sem az eszéről híres, de még ott is több ész szorult a szereplők fejébe, mint itt. Sokkal több…

Nézhetjük itt, ahogy a szereplők lasított felvételben futnak valami gettózenére (ha már úgyis „ihletet merítettek” a Baywatchból), baltákkal hadonásznak, vagy Ferrellnek még az alapvető, tízes számjegyű összeadással is gondjai vannak. Máskor meg csak szimplán órdítoznak egy keveset. Könyörgöm, ez mióta vicces?

Persze ha valaki híján van az észnek, ne foglalkozzon az írásommal, mert akár még tetszhet is neki. Csak azt akarom kihangsúlyozni, hogy a kifinomultabb alkotások kedvelői ne erre költsék el a mozijegy árát.

Egyébként néhányszor még el lehet mosolyodni, ezt nem tagadom, de ez még mindig kevés. Mindenesetre, a film nézhetetlen így sem lesz, csak éppen elég rossz.

Ferrellnek még így is van pár kifejezetten jó pillanata, vagy mondhatnám hogy mentette amit lehetett. A többi színész leginkább csak ripacskodik, amire gyakorlatilag bárki képes lett volna tehetség hiányában is. Van egy pár perces Jeremy Renner cameo is, ami viszont inkább lett kínos, mintsem vicces. A színész általában jó szerepeket vállal el, most azonban kár volt ezért az öt percért, mely alatt a néző maximum kínjában nevethet…

Egyébként az még tetszett a filmben, hogy volt pár utalás más darabokra, pl. The Walking Dead vagy a legendás Scorsese-De Niro film, a Casino. Egyébként lehetett volna A szerencse háza egy nagyon ügyes film is, ami a dolgok társasolomkritikás oldalát ragadja meg, de ehelyett csak sablonokat kapunk szép számmal.

Összegezve, A szerencse háza sajnos nem egy jó film. Nem csak hogy unalmas sablonokból dolgoztak, de mellette még ezeket sem sikerült érdekessé tenni. Van pár utalás vagy rész (elsősorban Ferrellenk hála), ami még egészen korrekt, de a film nagy része sajnos egyáltalán nem az. Ha valaki teljesen otthon hagyja az agyát (és kellően elvetemült), akár még el is szórakozhat rajta. Velem azonban nem ez a helyzet, mert a legtöbbször sajnos csak kínomban tudtam mosolyogni.

 

Pozitívumok:

 

-Will Ferrell néha korrekt

-van pár jó utalás

 

Negatívumok:

 

-erőltetett történet

-sablonos megoldások

-általában nem vicces

-unatkozó színészek (és nézők)

 

Értékelés:40%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB