A Kritikairoda
Kritikák

Shameless-Szégyentelenek 4.évad

2017.08.16. 14:38, Bogár Bence
Még mindig a csúcson.

 

 

A Shameless harmadik évadja nagyjából azt a színvonalat hozta, mint az előző kettő, s nagyjából az eddigihez hasonló elemekből is épült fel. Ehhez képest a negyedik évadot úgy is lehetne jellemezni, hogy ez a változások szezonja. Nem azt mondom, hogy egy merőben eltérő szituációt kapunk, de mégis futotta annyi frissességre, hogy egyértelműen azt mondhassam: a Shameless még négy évad után is a legjobbak között van.

Ez pedig nem kis szó, lévén kevés sorozat képes arra, hogy ennyi szezon után még jól meg is lepje a nézőt. A történet ott folytatódik, ahol az előzőekben abbamaradt.

A család egy kicsiként más felállásban próbálja meg átvészelni a nehéz Chicagói mindennapokat. Ian lelépett, azaz hogy csatlakozott a sereghez, Lip pedig egyetemre jár. Mindeközben a Gallagher család otthon maradt tagjai sem unatkoznak. Az évad közepe felé pedig egy sokkoló esemény történik, mely talán mindörökre megváltoztatja a dolgokat…

Többet nem is akarok írni a történetről, mivel hogy akkor sok spoilert kellene használnom, itt pedig nem az a célom. A drámai változások nem maradnak el most sem: nem csak hogy más az alapfelállás, de mellé még a karakterek is újabb drámai mélységeket kaptak.

Ez a fajta „megosztott” felállás pedig rengeteg érdekes jelenetet szül majd, még ha a sorozat annyiban továbbra is hű önmagához, hogy érdekes drámát és remek humort alkalmaz.

Ebben az évadban az örökös kedvenc Frank mellett talán Lip karaktere volt a legérdekesebb. De azt mondhatom, hogy mindegyik fontos karakter volt annyira egyedi, hogy a sorozatot továbbra is megérje néznem. Azaz hogy mit megérje néznem: egyenesen az egyik legjobb dramedy a Shameless továbbra is.

Habár ebben az évadban már tényleg a drámai jelenetek vannak többségben, én ezt azonban egy pillanatig sem tudtam bánni. Mint mondtam, lesz az évad közepén egy olyan drámai és megrázó jelenetsor, mely a maga komolyságával szinte az összes szereplő életére jelentős hatással lesz majd.

Ekkor jön majd el az igazán hatásos dráma ideje, s ezen évadjában a Shameless nem is fogja vissza magát. A néző arcába zúdítja a kegyetlen valóságot, ami akárhol és akármikor megtörténhetett volna.

Érkezett két fontosabb szereplő is ebben az évadban: Frank utódjainak száma még eggyel nől. Sammi nevű lányáról és annak fiáról (Chucky) eddig még utalások sem igazán voltak, most meg jöttek, szinte csak a semmiből. De a változatosság kedvéért azért ők is jól felforgatják az állóvizet.

A színészek pedig szemmel láthatóan nagyon élvezik a helyzetet. Továbbra is William H. Macy viszi a prímet, de nagyon jól játszanak a többiek is: Emmy Rossum, Cameron Monaghan és Jeremy Allen White egyaránt eléggé elemében van minden epizódban.

Összegezve, a Shameless négy évad után sem felejtett el egy zseniális sorozat lenni. Nem csak hogy helyenként szatirikusan vicces, de mellé még kapunk nagyon jó drámát, mely akár kikezdheti az érzékenyebbeket. Mondhatjuk tehát, hogy az egyensúlyt most is remekül meg tudták találni, s remélem, hogy ez a későbbiekben is így lesz majd. Azt hiszem, a Gallagher család a következő évadban is mindent meg fog tenni, hogy minden szempontból a csúcson maradjanak.

 

Pozitívumok:

 

-helyenként vicces

-de egyben drámai is

-erős színészi alakítások

-remek történet

 

Negatívumok:

 

-nincsenek

 

Értékelés:90%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)