A Kritikairoda
Kritikák

The Walking Dead 7.évad

2017.04.03. 20:48, Bogár Bence
Az ember, aki megtörte Ricket.

    

 

Az előző évadról ITT írtam.

 

Te, mint néző, azt hitted hogy 6 évad alatt megismerted Ricket, a főszereplőt. Tévedtél, de még csak nem is kicsit. Ott volt ő: egy vezető, aki egyengette a csapatot, akkor is talált kiutat, mikor már minden elveszettnek látszott. Persze, alapvetően tényleg ez egy vezető feladata, Rick pedig teljesen megfelet ennek a feladatnak, s közben karizmatikus is maradt. De nem szabad azt hinni, hogy ő is képes mindent elviselni.

Egy fél világ várta találgatva, izgatottan, hogy kire is sújthatott le Negan kedvenc baseballütője, Lucille. Aztán az évad első részében kiderült, elhozva a széria történetének egyik legjobb részét. Végül egy rész alatt nem csak Abraham, hanem végül Glenn is eltávozott az élők sorából. Vér, veríték, szenvedés, könnyek. Ennél jobb évadkezdést egy igazi rajongó sem kívánhatott volna. A sorozat immáron évek óta hozta a jó színvonalat, de valljuk be: rohadtul, de úgy istenigazából hiányzott már egy halálos, kegyelmet nem ismerő ellenfél. Láss csodát, Negan pedig épp ilyen.

Ez persze alapjaiban változtatja meg a csapat életét, hisz voltaképpen egy őrült, de zseniális elme csicskásai lettek. Kellett már egy ember, aki egy kis extrát visz a sorozatba, s egyúttal elég erősen meg is szorongatja a csapat tökét. Ha eddig azt hitted, hogy a Kormányzó után nem jöhet még egy ötletes főgonosz, akkor tévedtél. Rick pedig megtört. A férfi, aki eddig szinte mindent elviselt, hirtelen látványosan nem bírta már tovább, s látszólag minden elveszett. De vajon tényleg így van?

Elnézést a szokásosnál kicsit hosszabbra nyúló bevezetésért, de kellett ez ide. Mert ez az évad ha nem is alapjaiban, de jócskán csavart egyet a sorozaton. Nem azt mondom, hogy nem lehet hibákat találni ebben az évadban, de mégis nagyon jó munkát tettek le az asztalra. Végre az eseményeknek kifejezetten nagy súlya van, s a legtöbben tényleg nem is csak úgy a levegőbe beszélnek. Hisz tudjuk, hogy Negan nem lacafacázik. Később azért persze kiderül, hogy ő sem öl meg mindenkit látványos körülmények között, de az első pár rész alapján át tudjuk érezni azt, hogy mi is járhatott Rick fejében. De persze a megalázkodás sem tart örökké.

Az évadot alapvetően két egyenlő részre lehet osztani. Az elsőben megtudhatjuk, hogy hosszabb távon milyen következményei lettek a Negannal való találkozásnak, míg a másodikban… na, az egy nehezebb helyzet. Egy fél évad kellett ahhoz Ricknek, hogy felálljon a porból, és rájöjjön, hogy ez nem mehet így a végtelenségig. Azt hittük, hogy végleg megtört, de kiderült, hogy nem így van.

A TWD világa mindig is tele volt szívós alakokkal, de hogy két ennyire érdekes karakter szülessen Rick és Negan képében! Nem azt mondom, az első fél tényleg sokkal lassabb, s közben mintha egy diktatúrát látnánk. Negan egy kicsit hajaz a rajzfilmek gonoszaira, van hogy csak a levegőbe fenyegetőzik, de az biztos, hogy halálos ellenfél. S arra is szinte nulla kockázattal lehetne fogadni, hogy még évekig fog tartani a csetepaté. Legalábbis addig mindenképp, míg egyikük le nem vágja a másik fejét. Nem kicsit leszünk öregebbek valószínűleg, mikor majd eljön ez a nap.

De addig is, az évadban több fontos karaktert és szervezetet is megismerhetünk. Lesznek itt ellenségek, barátok, vagy semlegesek is. De az az egy biztos, hogy valahogy mindegyiküknek el kell majd kerülni a gonosz haragját. Nem lesz egyszerű feladat. Ezékiel és királysága, valmint Shiva még egész biztosan kulcsszerepet fog játszani a jövőben, mint ahogy rajtuk kívül is még sokan.

Az évad megtartotta az összes eddigi érdekes karaktert, s közben még újakat is szereztek melléjük. Fontos tudni, hogy a totális háború csak az utolsó epizódban fog majd elkezdődni. Az utolsó rész egyébként meglepően jó lett. Pár pontban valóban beigazolódott, amire számítani lehetett, de fogják meglepetések érni az egyszeri nézőt. De még a kétszerit is.

Eugene oldalváltása például nekem külön talány. Vajon már tényleg ő is egy az ezernyi „Negan” közül, vagy az egész csak egy okos színjáték? Akármelyik is, a következő évad nagyon izgalmasnak fog ígérkezni.

A készítők már most forradalmat emlegetnek, reméljük hogy tényleg be is fogják tartani a szavukat. Persze nem lenne annyira karakteres és egyedi Rick vagy Negan, ha nem jó színészek keltenék őket életre. Márpedig mind Andrew Lincoln, mind Jeffrey Dean Morgan (Odaát) és Norman Reedus is zseniálisat játszott az egész évad során.

Mindenesetre, a fináléig tartó út tele van áldozatokkal, álmok elvesztésével és tényleg működő drámával. Szerencsére az évad egyáltalán nem esik túlzásokba, semmilyen téren sem. A párbeszédek okosak, továbbra sincs semmi nagy hiba. Talán az eleje tényleg lassabb egy kicsit a megszokottnál is, de ha ennél nagyobb hiba nem lesz soha sem, akkor már elégedettek lehetünk. Ezen évad alatt is kénytelenek leszünk majd elbúcsúzni jónéhány szereplőtől, bár ez a sorozat háza táján tulajdonképpen hagyománynak mondható.

Mindenesetre, az új arcokat korrektül hozzák be, s közben a régiek is végig érdekesek maradnak. A sorozat világa egy kegyetlen hely, ami nem a gyengéknek való. Mindenesetre, van egy olyan érzésem, hogy a folytatás még keményebb lelki terrorral fog operálni. Bár ami azt illeti, abból már ebben az évadban is kaptunk, nem  keveset.

Összegezve, évek óta nem volt már ilyen jó TWD évad. Talán a harmadik-negyedik évad óta, ha egész pontosnak kellene lennem. A dráma működik, s közben teljesen húsba vágó. A karakterek, azok fejlődése pedig teljes mértékben reális és hihető. Negan képében pedig egy olyan kegyetlen gonoszt kaptak a nézők, aki jó ideig még Ricket is térdre kényszerítette. Zseniális évadkezdés, zseniális évadzárás, s köztük is remek epizódok ezen szezon jellemzői. Ebből bizony kegyetlen háború lesz a következő évadban, melyet már most nagyon várok. A TWD még mindig remek sorozat, s tud a nézőnek kellemes meglepetés okozni. Nagyon jó évad!

f

 

Pozitívumok:

 

-remek dráma

-jó karakterek

-Negan

-tud újat mutatni

 

Negatívumok:

 

-kicsit lassú az eleje

 

 

Értékelés:85%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB