A Kritikairoda
Kritikák

A védelmező 2

2018.08.27. 00:06, Bogár Bence
Denzel ismét odacsap.

Antoine Fuqua egy korrekt, megbízható minőségű filmeket rendező illető, aki általában mindig szórakoztató alkotásokat tud elkészíteni. Több alkalommal is dolgoztak már együtt Denzel Washingtonnal (A kiképzés, A védelmező, A hét mesterlövész), most pedig eljött a következő közös projektjük is, ami sajnos az amerikai premierhez képest egy hónapot késett a debütálással hazánkban.

Érdekesség, hogy sem a rendező, sem a főszereplő nem készített még eddig egyik filmjéhez sem folytatást, tehát mondható, hogy A védelmező 2 ebből a szempontból mindenképpen egy mérföldkő.

A történet szerint visszatér az igazságosztó, a rászorultak megsegítője, Robert McCall. A férfi tovább folytatja munkásságát, segít a bajba jutott embereken, az elkövetőkön pedig ha kell, véres és kegyetlen bosszút áll. Mellékállásban pedig taxisofőrködik is. Azonban eljön az idő, mikor a dolog személyes bosszúvá válik főhősünknek. Egyik régi, kedves ismerősét gyilkolják meg különös kegyetlenséggel, McCall pedig természetesen nem tétlenkedik, hanem fegyvert ragad, és az elkövetők nyomába ered.

Kezdjük egy kis múltidézéssel, de csak röviden természetesen. Az első védelmező majdnem 4 évvel ezelőtt jött ki, s nekem tetszett, egy kellemes kis bosszúfilm volt remek stílussal és kellő „paradicsomlével”. Szinte mindenki azt hitte, hogy nem lesz folytatás, azonban az végül erre rácáfoltak.

Tulajdonképpen túlzottan nem aggódtam a minőség miatt, hisz Washington és Fuqua egyaránt visszatérték. (Sajnos Chloe Grace Morezt nem.) Szerintem A védelmező 2 nem egy rossz film, szórakoztató volt és egészen korrekt színvonalat képviselt végig, így nekem bőven megfelelt egy vasárnap esti lazításként.Nyilván nem ez az alkotás fog az Oscarért versenyezni, de nem is ebből a célból készült el, ahogy az első része sem. De ennek ellenére is bőven egy fogyasztható, szórakoztató alkotással állunk szemben.

Kicsit kevesebb lett az akciószekvencia, amit minden bizonnyal sokan nehezményezni fognak, de engem nem túlzottan zavart. Az első órában inkább lassú építkezés folyik, az elődnél jobban rágyúrtak a főhős jellemére. Persze nem kell Taxisofőr szintű dolgokra gondolni, de a szándék mindenképp tetten érhető. Persze a lassabb történetvezetés azt is jelenti, hogy nyilván kevesebb az akció. Egy ilyen sötét és nyomasztó történetbe nem kellett volna humor, de jó hír, hogy azért sok nem volt belőle. (1-2 volt, ami még engem is megmosolyogtatott.) 

Az operatőri munka remek lett, ez már az előd esetében is így volt, most sem változott a helyzet. A film egyszerre akar két szálon építkezni (gyilkosság és egy elsőre kisebb, de valójában fontos szál van, amik egy pontban meglepő módon összeérnek), ami miatt kicsit ziláltabb lett a cselekmény, de szerencsére az élvezhetőség rovására nem ment. Az akciórészek továbbra is jók és kegyetlenek, a Sony itt nem tököl, nem herélte ki a filmet mint a Slender mant (illetve a Venomról is ezt pletykálják), hála az égnek egy tökös R-rated mozit kapunk. Nem tökéletes, de tökös.

Denzel Washington továbbra is remekül akciózik, de a drámaibb részek sem mennek rosszul neki, kimagasló képességeit amúgy is bizonyította már a Kerítések című remekműben. Szerepet kapott Pedro Pascal (Tróno Harca) és Bill Pullman (Átok) is.

Összegezve, szerintem a Védelmező második része egy korrekt és szórakoztató film. Nem találja fel a spanyolviaszt, a forgatókönyvnek és a cselekménynek akadnak hiányosságai, azonban mégis tetszett. Az operatőr remek munkát végzett, és az akció is működik. A karakterépítés sem rossz. Szerencsére nem is finomkodik, van itt válogatott akció, az utolsó nagyjából 20 perc pedig egészen zseniális. Lehet, hogy A védelmező 2 nem hibátlan film, de elég pofás. Denzel Washington pedig továbbra is remek akciósztár.

 

Értékelés:70%

 

Kedved az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)