A Kritikairoda
Kritikák

Deadpool 2

2018.05.26. 23:03, Bogár Bence
X-Force: Végtelen poénbomba.

 

A nagyszájú mutáns első „jelenése” még 2016-ban volt, s fenekestül felforgatta a szuperhősök világát: szabadszájú volt, menő, erősen korhatáros. Papíron lehet, hogy ezek miatt anyagilag buknia kellett volna, de épp az ellenkezője történt: hatalmas, még annál is nagyobb siker lett. (Végül a Logan is részben emiatt lett olyan brutális és merész alkotás. Köszönjük, Mr.Pool!)

Ekkora siker láttán nem is volt kérdéses, hogy folytatódik a széria, rendezőnek pedig sikerült megnyerni egy vérbeli akciófilmes direktort David Leitch személyében. Ezek után pedig talán már mondanom sem kell, hogy a Deadpool 2 is legalább annyira pofátlan és vicces, mint az elődje.

A történet szerint Deadpool (Ryan Reynolds) továbbra is aktívan tevékenykedik. A jövőből érkezik egy rejtélyes figura, bizonyos Kábel (Josh Brolin) aki egy fiatal mutánst akar mindenáron eltenni láb alól. Deadpool is belekeveredik természetesen a dologba, csak úgy sodorják magukkal az események, s közben még a saját csapatát, az X-Force-ot is megalapítja…

Van egy jó hírem: ha imádtad az első részt, akkor nézd meg a folytatást is minél előbb a moziban, hisz legalább annyira brutális, vicces és polgárpukkasztó, mint az első. Annyi popkulturális ikont, hírességet parodizálnak benne, hogy gyakorlatilag minden egyes percre jut legalább egy (vagy több) valóban vicces pillanat. Ennek én pedig csak és kizárólag örülni tudtam, s bevallanám, hogy nagyon régen röhögtem utoljára egy filmen ennyit, mint most.

Fontos tudni azért, hogyha érteni akarjuk a legtöbb poént, akkor nem árt tisztában lenni a filmek világában, Deadpoo valóban sajátságos humorát ugyanis senki sem kerülhette el. (Még Ryan Reynolds sem… :) )

Az első részhez képest a folytatás már ismerős lehet azoknak, akik többször is látták a legelsőt, hozzám hasonlóan. Sok újdonság tehát valóban nincs, de én még ezt is meg tudtam bocsájtani a filmnek, hisz annyira, de annyira humoros, szatirikus, hogy arra tényleg alig találtam szavakat. Na jó, azért mégis: zseniális, tényleg az!

Ez a fajta humor biztos, hogy nem fog mindenkinek bejönni, nekem ez a szatirikus vonal azonban jobban tetszik, mint amit az átlagos vígjátékokban szoktak alkalmazni. David Leitch, az első John Wick és az Atomszőke rendezőjének köszönhetően az akciójelenetek érezhetően fejlődtek is: vannak nagyobb volumenű dolgok, profi akciószekvenciák amik láttán elégedetten nyalhatjuk meg mind a tíz ujjunkat örömünkben. Persze ha tudjuk, amire aligha lesz majd esély, annyit fogunk röhögni a filmen, hogy másra nagyon nem is lesz majd időnk. Természetesen most is van jócskán vér, csúnya nyelvezet: Deadpool továbbra is egy bátor és szabadszájú hős, aki játszi könnyedséggel mutat fricskát… mondjuk úgy bárkinek.

Ryan Reynolds érezhetően elemében van most, látszik hogy ez az ő szerelemprojektje, így hatalmas szívvel és lelkesedéssel hozza a figurát a továbbiakban is. De még hogy! Josh Brolin pedig Thanos után újra játszhatott képregényfilmben: Kábél figurája érdekes és profi, nagyban köszönhetően a színész profizmusának is. Továbbá visszatér T.J. Miller, valamint láthatjuk az AZ-ban már bizonyító Bill Skarsgardot is egy kicsit. Briliáns lett tehát a szereposztás, ehhez kétség sem férhet. A stáblista utáni jelenetek... hát, azokat lehet még évekkel késbb is emlegetni fogjuk, annyira remekül sikerültek.

Összegezve, a Deadpool 2 ugyanolyan szerethető film, mint az elődje: újdonságot valóban nem kapunk, de amit látunk, az mindvégig nagyon profi és stílusos. Na még véres és elképesztően vicces is. Nem is húznám tovább az időt, ha még nem láttátok, mindenképpen pótoljátok, megéri. (Még Stan Lee is benne van. Meg egy AC/DC szám is. Komolyan, én szóltam!) Deadpool megmaradt olyan szabadszájúnak, amilyennek két évvel ezelőtt megszerettük.

Értékelés:90%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)