A Kritikairoda
Kritikák

Odaát (Supernatural) 13.évad

2018.05.24. 21:15, Bogár Bence
A sátán és a fia.

 

Azt hiszem, hogy ha egy 13 évadot sikeresen megélt széria legújabb felvonásáról írok, akkor kivételesen eltekinthetek attól, hogy túlságosan sokat foglalkozzak a sorozat múltjával, hisz vélhetően ezen írás is inkább azokat érdekli majd, akik képben vannak még mindig a sorozattal, s követik azt részről részre. Úgy néz ki, hogy az Odaát pedig nem akar megállni. Nem elég, hogy nemrég véget ért a 13.évad, de már most biztos, hogy érkezik a következő is.

Hiába, a két testvér nagyon megszeretette magát az emberekkel, köztük velem is. 2005 óta száguldanak megállíthatatlan sebességgel az egyre nagyobb sikerek felé, tövig nyomva a gázt 67-es Chevi Imaplájukkal.

A történet felépítése a rutinos nézőknek nem okozhat meglepetést. Figyelem, innentől kezdve lesznek majd spoilerek is, szóval csak óvatosan! Szóval az évad fő témája ugyebár az, hogy megszületett Lucifer gyereke, aki rohamsebességgel nő. Az elején hőseink nem tudják, hogy Jack (mivel hogy ez lenne a fiú neve) anyja jóságát, vagy a fater kegyetlenségét örökölte-e. Végül kiderül, hogy inkább a jófiúk táborát erősíti, azonban természetesen igazi apjáról is többet akar megtudni.

Az évad eléggé kihangsúlyozza az eddig kicsit egydimenziós (de legalább Mark Pellegrino által profin eljátszott) Lucifer karakterét: most, hogy apa lett, érezhetően fel akarja kutatni a fiát, s jóban lenni vele. Ez pedig eléggé meglepő, hisz eddig ő volt a nagy kegyetlen, aki két beszólás közt nem volt rest célja elérése érdekében rengeteg emberrel végezni. Aminek még nagyon örültem, az volt, hogy ha csak pár epizód erejéig is, de visszatért Bobby Singer karatkere- habár nem egészen úgy, ahogy erre számítani lehetett. De én már annak is nagyon örülök, hogy láthattam őt a sorozatban, hisz az egyik karakteremnek tartom. (Ya idijits! Örök klasszikus…)

Az évad látványvilága eléggé rendben van: érezhető, hogy egy TV-sorozattal van dolgunk, de azért a külcsín is eléggé korrekt lett. Persze fontos megemlíteni, hogy aki eddig nem kedvelte a sorozat világát, nem eme évad láttán fog változtatni véleményén. Akik viszont hozzám hasonlóan eddig is szívesen követte a két testvér útját, az nagy valószínűséggel továbbra is kedvelni fogja a sorozatot, hisz továbbra is nagyon szerethető.

Ameddig a két főszereplő, Jared Padalecki és Jensen Ackles (na meg az elmaradhatatlan Misha Collins) szívvel-lélekkel játszik, addig köszönöm szépen, de miattam húzhatják a dolgot egészen 20 évadig is. Nem azt mondom, hogy a sorozat még tartson a végtelenségig, de amíg hibáival együtt is ennyire kellemes kis péntek esti néznivaló, addig részemről bőven jöhet.

Persze most is megesik, hogy a CGI néhol elég gyenge, néhol becsúszik egy-egy középszerűbb vagy átlagosabb epizód, de én ennek ellenére is nagyon szeretem a sorozatot, egyike azon szériáknak, amiket már több éve szívesen nézek meg minden évben. (A Scooby-Doo crossever minőségéről pedig csak annyit, hogy szó szerint zseniális minden egyes pillanara!)

Persze nem most kapjuk a sorozat történetének legjobb évadját, de azért még mindig bőven jó a dolog. Az évadzárás is remek lett, a következő évad egy érdekes alaphelyzetből fog kezdődni, ráadásul most egyáltalán nem is lett happy end a dologból. (Azt viszont erősen kétlem, hogy most találkoztunk Luciferrel utoljára).

Összegezve, az Odaát ennyi évvel a kezdés után is megmaradt egy szerethető sorozatnak. Az igazi rajongók nyilván nem eme évad nézése közben fogják majd elkaszálni a sorozatot. A színészek játéka, a történet is kellemes lett: nem világmegváltó, de nagyon is remek. Addig is, várjuk a 14. évadot. Hisz a vadászat ismételten folytatódik októberben.

Értékelés:80%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)