A Kritikairoda
Kritikák

Ghostland: A rettegés háza

2018.05.10. 18:44, Bogár Bence
Rettentő nagy alibi.

Pascar Laugier rendező második filmje, a Mártírok elég nagy port kavart. A francia horrorok mindig is híresek voltak kísérletező kedvükről, Laugier alkotása azonban már túlment egy bizonyos határon, ami a megoldásokat illeti. A film körül azóta már kialakult egy nem is olyan kis kultusz, habár őszinte leszek, nem tudom megmondani, hogy miért is. Rám nem volt nagy hatással a film: szvsz egy tök átlagos történet, ami annyival akar az átlag fölé kerülni, hogy annál jóval kegyetlenebb. Csak sajnos egy fokkal sem jobb.

Aztán jött a Magas ember című rendezése, ami még a fentebb említett példánál is nagyobb blöffnek bizonyult. Ezek után pedig természetesen nem a legnagyobb bizalommal vártam a rendező következő filmjét, ami a Ghostland címet kapta.

A történet szerint egy anya két lányával nemrég elhunyt rokonuk házába költözik. Azonban alig vannak ott, máris rajtuk üt két pszichopata. Végül sikerül megölni őket. Az egyik lány ezután is a házban marad az anyjával, a másikból azonban híres író lesz, aki legnagyobb sikerét azzal éri el, hogy megírja az esetet egy könyv formájában. Évek múlva tér vissza abba a bizonyos házba…

Kezdeném a pozitívumokkal, habár sajnos olyan sok nem lesz itt. Az viszont mindenképpen tetszett, hogy most legalább nem egy kísértettörténetet álmodtak a vászonra, a címmel ellentétben. A titkok nyitját itt valami egészen másban kell keresni, spoilerezni azonban természetesen nem akarok. Maga az alapötlet egyébként egész érdekes is… lehetett volna.

Ugyanis több pozitív dolgot nem tudok felhozni a film megtekintése mellett. Ahogy említettem, a rendező előző filmje sem tetszett, mert egy hatalmas nagy blöffnek éltem meg. Sajnos most is épp ugyanez történt, el nem tudom képzelni, hogy ezt a rettenetet hogy is engedték a mozikba küldeni.

Mert nagyon nem oda való, legfeljebb a téka legalsó polcára. De még ott is el kellene takarni pár jobban sikerült B kategóriás slasher filmmel. Hogy miért vagyok a végeredménnyel ennyire elégedetlen? Hát azért, mert az alap koncepcióból gyakorlatilag semmit sem sikerült kihozni.

A Ghostland tipikusan az a film, ami nem is tagadja, hogy nagyon okosnak képzeli magát, csak az egyetlen probléma az, hogy valójában buta, mint a föld. Így pedig azt a nagy(nak szánt) fordulatot sem lehet igazán értékelni, amit ez az alkotás próbál meg bedobni. Mert egész egyszerűen nem működik, de nagyon nem. Mikor véget ért a film, arra gondoltam, hogy most nagyjából egy adag nagy semmit láttam, aminek külcsínye elmegy ugyan, de közben nagyon tartalmatlan és egyáltalán nincs létjogosultsága sem.

 Közben pedig az is nagyon bosszantó, hogy a színészek is csak alig takaréklángon élnek, nem is beszélve a forgatás alatt történt balesetről. Mert ezt a filmet le sem kellett volna forgatni, akkor talán mindenki jobban járt volna.

Összegezve, a Ghostland ugyan el akarja hitetni a nézőjével, hogy egy okos élményt látott, de ez egyáltalán nem igaz. Valójában a végeredmény buta és teljesen felesleges lett. Ennek a témának bőven elég lett volna egy 20-30 perces kisfilm is, nem kellett volna kíntatni a nézőt másfél óráig. Hiába említik többször is Lovecraft nevét, ez nem tisztelgés még az alkotásai mellett, hisz itt nincs egy pernyi valós rettegés sem. Meg tartalom sem. De legalább nem a szellemek a hunyók.

 

Értékelés:35%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)