A Kritikairoda
Kritikák

Bosszúállók: Végtelen háború

2018.04.28. 22:24, Bogár Bence
Thanos odacsap.

 

10 évvel ezelőtt kezdődött minden, a Vasember című remek alkotással. Akkor talán még senki sem gondolta, hogy a Marvel Moziverzum még 10 évvel később is élni-virulni fog, lám mégis így lett. Sőt, épp nemrég került a mozikba a Végtelen háború, amit részben tekinthetünk az elmúlt 10 év lezárásának is.

Thanos megígérte, hogy egy kicsit átrendezi a terepet, így is lett. Most már tényleg senki nincs biztonságban.

A történet szerint az őrült titán, Thanos (Josh Brolin) erősen munkálkodik azon, hogy megszerezze az összes végtelen követ. A nemezis célja az, hogy a Föld népességének felét végezze ki. Természetesen ehhez a Bosszúállóknak, valamint a Galaxis őrzőinek is lesz egy-két szava…

Hogy miért is a Végtelen háború a Marvel-filmek eddigi csúcspontja? Hát azért, mert összehozza az összes hőst egy közös filmbe, akiket eddig láthattunk eme igencsak terméken 10 év alatt. Ez pedig egy csodálatos dolog, főleg az, hogy meg is valósulhatott. Valószínűleg nem csak Kevin Feige és Stan Lee (már megint az a zseniális cameo!) örülhet annyira, de mi nézők is. Hisz végre együtt vannak kedvenc karaktereink, ráadásul a rendezői feladatokat a Polgárháború után újra a Russo-tesók látták el.

A filmben van humor, ami egy részben működik is, bár most, hogy itt a legnagyobb ellenfél, lehet, hogy egy kicsit kevesebb is elég lett volna. Persze tudom, hogy Póki és az Őrzők úgysem bírnák ki nélküle, szóval nem bánom, már csak azért sem, mert ezt kivéve semmibe sem tudok belekötni. Most tessék, itt van ez a (khmm!!) szőrös szívű, kegyetlen kritikus, aztán alig tud fogást találni a dologokon. Hát hogy van ez, kedves Marvel? Szép munka, annál is szebb.

A karakterek közötti dinamika valami félelmetesen zseniális, öröm nézni a közös jeleneteiket, ennél nagyobb fanservice nem kell egy igazi fanatikusnak sem. Az akció és a látvány frenetikus, a mozi egy pillanat erejéig sem áll meg igazából, ez a tempó azonban egy Bosszúállók-filmnek jól is áll szerintem. Elvégre mégis 10 év filmtermelésének karaktereit kellett mozgatni egy alkotásban, vagy mi.

Az előbb említett humorbombák ellenére azonban a hangulat helyenként meglehetősen sötét lett, aminek én tudtam örülni. Thanos és szövetségesei keményen oda fognak csapni, nem kímélik az ellent. Tudni lehetett, hogy itt népirtás lesz: 3 karaktertől végleg búcsút kell vennünk, de természetesen nem spoilerezek tovább, mert azért komplikáltabb a dolog, mint hogy két mondatban el tudjam intézni. Térjünk egy kicsit vissza Thanos karakterére: lehet, hogy ő a film nemezise, de adtak neki motivációkat. Nem, egyáltalán nem jó dolgokat cselekszik, viszont legalább érdemben foglalkoztak a karakterével, bemutatva egy kicsit a múltját is, valamint azt is, hogy nem csak egy érzelemmentes gyilkológép.

A színészek is nagyon faszán játszottak, látszik rajtuk, hogy komolyan vették a dolgokat. A Marvel ebben a sok évben mindig igazi A-kategóriás sztárokat választott, akik itt most végre egy minden eddiginél fontosabb filmben találkozhattak. Nagy film ez, vagy még annál is nagyobb.

Összegezve, a Végtelen háború méltó megkoronázása ennek a nem mindennapi 10 évnek. A filmben bőven van humor, de nekem ennek ellenére is a sötétebb megközelítés, valamint Thanos karaktere tetszett igazán. Meg az, hogy legnagyobb kedvenceim végre egy filmben gyűltek össze, ami miatt a végeredmény rendkívül élvezetes lett. Bizony, nem mindennapi az élmény, a vége pedig valami elképesztő nagy cliffhanger, erre érdemes lehet felkészülni, a stáblista utáni jelenetet pedig nem kihagyni. A Végtelen háború a Marvel Moziverzum eddigi legnagyobb, legérzelmesebb, legjobb filmje.

 

Értékelés:95%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)