A Kritikairoda
Kritikák

The Walking Dead 8.évad

2018.04.20. 19:46, Bogár Bence
Totális háború.

 

Már a The Walking Dead (innentől TWD) hetedik szezonját is sok negatív kritika érte, mondván hogy már nem hozza azt a színvonalat amit az előző évadok, mikor a sorozat a fénypontját élte. (Pl. a börtönös- kormányzós történetszakaszok).

Nekem ennek ellenére is tetszett az előző felvonás, azóta pedig már véget ért a 8.etap is, ami még több bírálatot kapott. A TWD mindig is napjaink egyik legkedveltebb, legnézettebb sorozata volt, mostanság azonban csökkenőben van a nézőszám.

Persze a sorozat még így is rengeteg embert késztet hétről-hétre, hogy bekapcsolják a TV-t, s megnézzék az aktuális epizódot. Mostantól kezdve pedig spoileres tartalmak is következnek, szóval aki nem látta még az egész évadot, ne feltétlenül olvasson tovább.

Rick és csapata tökét alaposan megszorította Negan az előző évadban. Két csapattagra fizikálisan sújtott le Lucille, a baseballütő, a többiek pedig a lelki kínt kóstolhatták meg. Ebben az évadban viszont már Rick és csapata is készen áll arra, hogy megvívja a nagy harcot ellenfeleikkel, kitört a totális háború. Ami egyfelől egy tök jó dolog, mert végre jobban beindulnak a dolgok, másfelől viszont megvannak a maga gyenge pontjai is. Ezek közé tartozik, mikor hiába szorítják sarokba az ellenséget, az ablakokra tüzelnek. Mi a fene? Itt lenne az ideje, hogy végleg pontot tegyenek a háborúra, de nem élnek vele.

Az évadban akadnak még ilyen logikátlan dolgok ezen felül is, ami miatt szerintem a 8.szezon valamivel gyengébb lett, mint az előző. Sokakkal ellentétben, én még továbbra is teljesen nézhetőnek, élvezhetőnek tartom a sorozatot, bár az is biztos, hogy nem most kaptuk a legjobb évadot. Pedig aztán van (lenne) még kraft ebben a dologban, lehetett volna erre az etapra adni egy zseniális kategóriát is, csak sajnos az nem jött össze. Szinte mindig ilyen apró banánhéjakon sikerült elcsúszni, miket akár el is lehetett volna kerülni.

 A széria egyik legerősebb fegyvere továbbra is Negan, a tökéletes antihős. Nagyon kellene már egy olyan epizód, ami elejétől a végéig a múltjával foglalkozik, mert szerintem ő a sorozat messze egyik legösszetettebb karaktere. Csak még elég keveset tudunk róla. Pedig az epizód, amiben beszorul a lakókocsiba, s a múltjáról „gyón”, egyike az évad legerősebb, legőszintébb pillanatainak. Az ilyen jelenetek miatt örülök nagyon, hogy nézem a sorozatot.

Térjünk rá egy kicsit Carl önfeláldozására. Innen már nincs visszaút, ő eltávozott. Furcsa egy döntés volt ez a készítők részéről, ugyanis a képregényben később ő lesz a főnök, átvéve ezzel Rick helyét az élen. Nos, a sorozatban ez már garantáltan nem fog bekövetkezni. Merész, talán túl bátor döntés is volt ez, de hatásos is egyben. Sőt, lettek utóhatásai is, amik az évad utolsó epizódjaiban nyertek teret. Az utolsó két epizód megint bitang erős lett. Az utolsó előttiben extrém sok intrikát, árulást és fordulatot kapunk. Egyike az évad legerősebb, valóban 10/10-es kategóriás részeinek.

Aztán az évadzáró meglepő fordulatot vett. Kiderült, hogy Eugene azért lett áruló, hogy a másik oldalon még nagyobb árulást kövessen el. Negan és csapata veszített, de a fütyörésző vezető életben maradt. Rick és a csapat békét akart, így ellenfelük megtarthatta az életét. Az elég valószínű, hogy a 9.évadban majd kapunk egy adag „polgárháborút” is, ami elég érdekes lenne. Voltak jelenetek, amik egyértelműen erre utaltak ugyanis.

A TWD ezen évadja összességében néha logikátlan, van, hogy furcsa irányt vesz, de továbbra sem egy rossz sorozat. A következő évad lehet, hogy egy kicsit új irányt vesz majd, nem is baj az. Nem lesz itt remélhetőleg semmi gond, csak legyen egy kicsivel kevesebb logikátlanság. Meg sokkal több Negan, természetesen.

 

Értékelés:75%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)