A Kritikairoda
Kritikák

Vörös veréb

2018.03.11. 19:26, Bogár Bence
Szárnyaszegett madárka.

 

A Vörös veréb első kedvcsinálója egy kifejezetten hangulatos kémfilmet sejtetett. Meg valljuk be, mi magyarok egy kicsit jobban vártuk ezt a filmet az átlagosnál, mert azért mégiscsak itt forgatták Pesten. Ez ráadásul elég rövid időn belül a második R-rated kémfilm, amit itt forgott, ráadásul mindkettőben egy erős női karakter áll a középpontban.

Természetesen a másik az Atomszőke, ami számomra nagyon jó élményt nyújtott, igazi bűnös élvezet volt, nem is akármelyik fajtából. Valami hasonlót vártam tehát a Vörös verébtől is. Nos, azt is mindjárt leírom, hogy jó-e a film, de az biztos, hogy stílus tekintetében meg sem közelítheti az Atomszőkét. Nálam legalábbis semmiképpen sem.

A történet főszereplője Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), aki remek balerinakarriert futhatott volna be, ha nem történik meg egy sajnálatos baleset. A lányt ezután bevezetik egy különleges „képzésre”, ahol profi kémnőt akarnak faragni belőle. Nem csak azt tanítják meg neki, hogyan legyen halálos, de azt is, hogy lehet elcsábítani a mit sem sejtő célpontot. Természetesen elvégzi a rá végző feladatokat, utána pedig kezdődhet a munka élesben is. Első missziója rögtön Budapestre hívja…

Tulajdonképpen, azt ki kell emelnem, hogy mindennek az alapja egy többszörös díjnyertes, azonos című könyv. Azt én még ugyan nem olvastam, de biztosan hiteles lehet, mivelhogy egy nyugalmazott CIA ügynök írta. Ennek ellenére, hiába volt adott egy mindenki szerint ütős alapanyag, a Vörös veréb sajnos nem lett jó film. Még bőven a nézhető kategóriába tartozik azért, de nem nagyon hinném, hogy bármikor is újra fogom majd nézni. A könyvet lehet, hogy még fel fogom lapozni a jövőben, de a film az köszönöm, de nekem elég volt egyszer is.

Ugyanis ennek az alkotásnak annyira nincs hangulata, hogy az valami félelmetes. Meg stílusa sem éppen sok akad, pedig ez a két dolog egy kémfilm esetében már bőven elegendő lenne a sikerhez is. Még mindig nem értem, vajon miért tartott ez az egész több mint két óráig? Egy csomó jelenetet egy az egyben ki lehetne vágni a filmből, annyira nem tettek hozzá sokat az összképhez.

Pedig maga az alaptörténet több mint érdekes lenne, csak kár, hogy nem éltek annak a lehetőségével, hogy egy klassz kis munkát adjanak ki. Persze azért az tetszett, hogy mégiscsak Budapesten forgott a dolog. Ez nekünk, magyar nézőknek adhat egy kis plusz értéket a filmhez, de sajnos a története egyszerűsége ettől még nem lesz jobb. A legrosszabb az egészben az, hogy próbálkoznak tisztességgel, de csak nagy ritkán jön össze a dolog.

A filmet a totális buktától számomra csak a színészek mentették meg. Jennifer Lawrence egész jó választás volt a címszerepre. Nem ez lesz élete alakítása, de ő azért teszi azt, amit a nézők elvárnak tőle. Illetve többet is, hisz 1-1 jelenet során tényleg megválik a textiltől. Sokak számára épp ezért volt érdekes a film, de azért ez még a hátán nem viszi el az egészet. Joel Edgeton is egész korrekt volt, ahogy Jeremy Irons sem ezzel a filmmel fogja bemocskolni a nevét. Mindketten korrektül alakítottak.

Összegezve, a Vörös veréb egy piszok jó film… lehetett volna. De sajnos megelégedtek ahhoz, hogy adtak egy tök átlagos történetet. De basszus, ennek az egésznek miért nincs legalább egy kevés egyedi stílusa vagy hangulata? A Vörös veréb számomra masszívan egyszer nézős film. Nem utálkoztam a megtekintése után, de nem is valószínű, hogy bármikor megnézzem még egyszer.

 

Értékelés:55%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)