A Kritikairoda
Kritikák

Hegyek között

2018.02.22. 21:03, Bogár Bence
A visszatérő nyomdokaiban?

 

Kalandfilm a Visszatérő nyomdokaiban, amiben jó barátja, Leo Di Caprio után most Kate Winsleten a sor, hogy túléljen a vadonban, ahol nincs más rajta kívül, csak az örök hó és tél birodalma, egy kutya, meg Idris Elba? Nem hangzik ez rosszul, ugye? Hát, papíron egyáltalán nem, ennek ellenére az USA-ban nem volt túl nagy siker a film, sőt a kritikák sem voltak odáig érte, a legtöbben csak egy közepes alkotást láttak benne.

Eredetileg terveztek hozzá magyar premiert is (volt már hivatalos előzetes és plakát is), végül azonban a fent már ecsetelt dolgok miatt mégsem mutatták be hazánkban. Egy kis ideje már elérhető azonban Blu-ray és DVD formátumban is, természetesen a felirat mellett a szinkron is választható opció így már.

A történet szerint két idegen, egy férfi (Idris Elba) és egy nő (Kate Winslet) sorsa fonódik össze. Mindkettejük repülőre ülne, hogy minél előbb célba érjen, de a felmerülő problémák miatt úgy döntenek, hogy közösen bérlenek egy kis repülőt, hogy célba érjenek. Sajnos azonban a „helyi járat” kb. félúton lezuhan a semmi közepén, ők meg ott maradnak. A pilóta meghalt, csak a kutyája maradt életben. Össze kell fogniuk, ha ezt túl akarják élni…

Szerintem ebben a filmben nagyon sok lehetőség lett volna. Még az sem lett volna kizárt, hogy egy alaposabb munkával klasszikus szülessen, azonban sajnos a Hegyek között szinte mindenkinél megmarad majd egyszer nézős darabnak. Félreértés ne essék, ez még szerencsére közel sem a rossz kategória, de az előzetes azért arra engedett következtetni, hogy nagyobb durranás lesz a film.

Annak erősségei közé tartozik a remek táj, valamint a szerintem abszolút kifogásolhatatlan operatőri munka. Azonban tudni illik, ez egy romantikus kalandfilm lenne (ejj, ezt a műfajt!), a legnagyobb gond azonban az, hogy a legtöbbször sajnos csak kliséket puffogtatnak, így ha valami eredetit szeretnétek nézni, akkor nem a Hegyek között lesz a legjobb választás.

Egy kis laza kis délutáni filmnézésre még bőven elég lesz azonban: hangulata van neki, szóval egyszer már csak ezért is lehet ajánlani, még ha mélyebb nyomot nem is hagy majd a legtöbbekben.

De majd elfelejtettem, a kutyus is nagyon aranyos, ami nálam mindig plusz pont, ez van. Az eredeti regényt nem olvastam egyébként, amit viszont a legtöbb olvasó szeret, szóval azért lett volna biztos lehetőség arra, hogy ne csak egy átlagosan korrekt színvonalú terméket kapjunk. A rendezés biztos munkáról ad tanúbizonyságot- túl biztosról. Így a komfortzónát a film abszolút nem is feszegeti: megmarad egyszer fogyasztható, kellemesen semmi extra kategóriánál. Tehát azért közel sem lett egy Visszatérő, na.

Idris Elba és Kate Winslet viszont azért mindenképp menti a középszerből a filmet, csak kár hogy ők ketten erre kevesek. Viszont mindketten jól alakítanak, még ha a kémiai nincs is mindig meg. De szerintem ők bőven megtették, amit meg kellett tenniük.

Összegezve, a Hegyek között egyszer simán nézhető, egyáltalán nem rossz, csak a gond az, hogy ebből az alapfelállásból, témából jóval többet is ki lehetett volna hozni. Mondjuk ahhoz több igyekezet kellett volna, nem csak összerakni egy filmet az ezeréves szabályok alapján, eredetiség nélkül. Egy esélyt azonban szerintem érdemel, már csak a kutyus miatt is.

 

Értékelés:60%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)