A Kritikairoda
Kritikák

The Cloverfield Paradox

2018.02.14. 21:43, Bogár Bence
Élettelen (z)űr.

 

Az új Cloverfield film gyakorlatilag történelmet írt már most, csak a legnagyobb gond az, hogy sajnos nem a minőségével. Történt ugyanis, hogy a film már régóta tervben volt, hogy elkészül, a múlt heti Super Bowl döntőben pedig le is játszották a közönségnek az első előzetest. Utána meg jött a döbbenet: a rövidke trailer végén láthatóvá vált, hogy a film máris megtekinthető a Netflixen.

Nem volt nagy bejelentés vagy kis visszaszámlálás, csak így durr bele a semmibe, „ha akarod már most nézheted a Netflixen” alapon. A gond pedig az, hogy például az Expedícióval ellentétben nem azért hagyták ki a mozis premiert, mert a kész mű annyira összetett lett volna. Sajnos épp ellenkezőleg.

A történet szerint egy űrállomáson járunk, ahol a legénység életébe tekinthetünk bemutatót. A Földön már egy ideje eluralkodott a káosz, de valami fent az űrben sincs rendben. Lehet, hogy veszély leselkedik a csapatra?

Nem tudom, ki látta tavaly az Élet című sci-fi filmet. Már maga az alapötlet is nagyon hasonlít arra. Ez azonban még simán bocsánatos bűn lenne, ha a végeredmény működne. De basszus, nagyon nem működik. Érdekes, hogy ez már a harmadik Cloverfield film, de ez az első, ami nem sikerült jól. A 2008-as rész egy kellemes, egész feszült found footage alkotás volt. Az a műfaj nem épp a kedvencem, de a látottak még nekem is tetszett. Aztán jött nagyjából 2 évvel ezelőtt a 10 Cloverfield Lane, ami nekem szó szerint a zseniális kategória volt. Nem csak, hogy végig rettegésben tartották a nézőt, de mellette még arra is jutott idejük, hogy egy elsőosztályú thriller bontakozzon ki.

Ehhez képest most harmadjára amit kapunk, az alig több mint a semmi. Nem akarom azt mondani, hogy a film nézhetetlen lenne, de az előző kettőhöz képest nem árthat, ha elvárások nélkül állunk neki. Ami tetszett, hogy még ezzel a gyenge résszel is tovább bővült valamelyest a Cloverfield univerzum.

Vannak apró utalások, legközelebb pedig érkezik az Overlord alcímű film, ami a második világégés idejében játszódik majd. Csak el ne szúrják, mint ezt! Mert itt gyakorlatilag nincsenek igazi karakterek, a legkidolgozottabb figura is nagyjából annyira sokrétű, hogy az már papírmasé kategória. Emiatt pedig nem is tudták elérni azt, hogy a nézőket érdekelje a banda sorsa.

A másik dolog, hogy eltelik nagyjából másfél óra, de mi történik? Az eleje meg a vége egész hangulatos, de ami közte van, az nem csak hogy a Cloverfield franchise híréhez, de még egy közepes tucathorrorhoz sem méltó.

Olyan az egész, mint egy szendvics, ami külsőleg ugyan lehet jól néz ki, de belül egy cseppet sem ízletes, maximum jól megfekszi a gyomrot, de negatív értelemben. De azon sem csodálkoznék, ha a legtöbb néző kevesebb mint egy nap alatt elfelejtené az összes sablont, amit itt láthatott. Ezért bizony nagyon kár volt.

Összegezve, a Cloverfield Paradox egy kifejezetten gyenge eresztés lett. Ha nincs jobb dolgod, nézd meg, de nem lepődnék meg, ha csalódnál te is. Főleg az első két Cloverfield filmhez képest, mert ez azoknak még a cipőfűzőjét sem kötheti be. A franchise a jövőben még javíthat az Overlord alcímű epizóddal, de ettől ez még nagy csalódás. Nem ezt vártam, álmomban sem hittem volna, hogy Cloverfield film is tud ilyen gyenge lenni. De legalább a végén látunk egy pofás kis szörnyet. Ezúttal ennyivel kell beérnünk.

 

Értékelés:40%

 

Kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)