A Kritikairoda
Kritikák

Better Watch Out

2017.11.21. 19:45, Bogár Bence
Reszkessetek (Vérezzetek) betörők...

 

Szinte minden évben megvan az a meglepetéshorror, melytől a legtöbben nem várnak sokat, mégis akkora meglepetést okoz, hogy az még talán a leginkább optimistákat is meglepi. Nos, a Better Watch Out pedig pontosan ilyen darab. Habár az előzetes alapján nem hittem, hogy valami eredetit fogok majd látni, de mégis így lett. Nem azt mondom, hogy klasszikus lesz majd belőle, de hogy a műfaj kedvelői jól eltölthetik vele ezt a szűk másfél órát, abban egészen biztos vagyok.

A történet szerint adott egy sablonos alaphelyzet, melyből mégis a maximumot tudták kihozni: egy 12 éves srác egyedül marad otthon a nála alig pár évvel idősebb „bébiszitterrel”, s természetesen pont ilyenkor történnek a zavarba ejtő és nyugtalanító dolgok. Talán nincsenek egyedül a házban? A történetről nem is szeretnék többet, mivel hogy alaposan meglepett.

Azt hittem, hogy csak egy izgalmas, de azért semmi extra inváziós horrort kapok (a lá Green Room), de ennél azért jóval összetettebb a helyzet. Nem szabad elhinni azt, amit úgy kb az első fél órában látunk: ugyanis éppen ezen események után vesz a film egy kifejezetten eredeti, s még annál is merészebb fordulatot. Olyat, amelyet a legtöbb hasonszőrű társa nem is biztos, hogy meg mert volna lépni.

A Better Watch Out azonban vette a bátorságot, s olyat tett, ami egy pillanatig sem megy át gusztustalanságba (túlságosan), de azért a legtöbben meg fognak döbbenni. A film valószínűleg nem lesz nálunk mozikban (Amerikában már adják hó eleje óta, magyar forgalmazóról semmi hír), amit én különösen sajnálok.

A jól sikerült horrorok mostanában kaszálnak hazánkban, sőt még egynéhány rosszabbul sikerült darab minőségét sem érzik meg a jegypénztárok. Kétségkívül merész dolog lett volna behozni, ugyanakkor dicséretes is egyúttal.

Egyébként akadnak olyan bizarr jelenetek, melyek megkívánnak egy 16-os karikát alsó hangon is: nincs vérfürdő annyira, a természetfeletti elemek végképp kimaradtak most, mégis, gyenge idegzetűeknek nem tudom ajánlani. Pedig az ilyen remek horrorokat értékelni kellene, mert manapság már kevés van belőlük.

Nem mondhatom, hogy nem lenne hibája, a vége felé azért már előfordulnak apróbb sablonok, a végét is nyitva hagyták egy kicsit, de mégis, műfajának egy bátor versenyzőjéről van szó, mely bőven megérdemli a rá fordított időt.

Ráadásul a játékidő alig másfél óra, így még csak túlzottan unalmassá vagy sablonossá sem válik. Érdekes, hogy a teljes egészében kisebb nevekkel forgatott film ráadásul egy helyszínen játszódik: lehet ezt az irányzatot a műfajon belül szeretni vagy nem kedvelni, de hogy itt kifejezetten jól is jött, az egyszer biztos.

Összegezve, a Better Watch Out simán tekinthető az év egyik nagy megleptésfilmjének. Nem kapott túl nagy marketinget, itthon sajnos nem is játsszák, pedig azért érdemes lenni a figyelemre. Ha nem is mentes minden sablontól, de ötletes történetet dobtak össze, ami még egy kevés eredeti elemet is tartalmaz. A kisebb költségvetésű, ugyanakkor izgalmas horrorok kedvelői egyértelműen nem lőhetnek vele mellé. Érdemes odafigyelni, főleg az első fél óra után történnek az igazi meglepetések: mondhatni, hogy akkor indul igazán az adok-kapok.

 

Pozitívumok:

 

-félrevezet, de érdekesen

-a meglepetéstörténet

-nem finomkodik

-próbálgatja a műfaj határait

 

Negatívumok:

 

-a vége felé apróbb sablonok

-nem zárták teljesen le

 

 

Ha tetszett a kritika, kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB