A Kritikairoda
Kritikák

Better Watch Out

2017.11.21. 19:45, Bogár Bence
Reszkessetek (Vérezzetek) betörők...

 

Szinte minden évben megvan az a meglepetéshorror, melytől a legtöbben nem várnak sokat, mégis akkora meglepetést okoz, hogy az még talán a leginkább optimistákat is meglepi. Nos, a Better Watch Out pedig pontosan ilyen darab. Habár az előzetes alapján nem hittem, hogy valami eredetit fogok majd látni, de mégis így lett. Nem azt mondom, hogy klasszikus lesz majd belőle, de hogy a műfaj kedvelői jól eltölthetik vele ezt a szűk másfél órát, abban egészen biztos vagyok.

A történet szerint adott egy sablonos alaphelyzet, melyből mégis a maximumot tudták kihozni: egy 12 éves srác egyedül marad otthon a nála alig pár évvel idősebb „bébiszitterrel”, s természetesen pont ilyenkor történnek a zavarba ejtő és nyugtalanító dolgok. Talán nincsenek egyedül a házban? A történetről nem is szeretnék többet, mivel hogy alaposan meglepett.

Azt hittem, hogy csak egy izgalmas, de azért semmi extra inváziós horrort kapok (a lá Green Room), de ennél azért jóval összetettebb a helyzet. Nem szabad elhinni azt, amit úgy kb az első fél órában látunk: ugyanis éppen ezen események után vesz a film egy kifejezetten eredeti, s még annál is merészebb fordulatot. Olyat, amelyet a legtöbb hasonszőrű társa nem is biztos, hogy meg mert volna lépni.

A Better Watch Out azonban vette a bátorságot, s olyat tett, ami egy pillanatig sem megy át gusztustalanságba (túlságosan), de azért a legtöbben meg fognak döbbenni. A film valószínűleg nem lesz nálunk mozikban (Amerikában már adják hó eleje óta, magyar forgalmazóról semmi hír), amit én különösen sajnálok.

A jól sikerült horrorok mostanában kaszálnak hazánkban, sőt még egynéhány rosszabbul sikerült darab minőségét sem érzik meg a jegypénztárok. Kétségkívül merész dolog lett volna behozni, ugyanakkor dicséretes is egyúttal.

Egyébként akadnak olyan bizarr jelenetek, melyek megkívánnak egy 16-os karikát alsó hangon is: nincs vérfürdő annyira, a természetfeletti elemek végképp kimaradtak most, mégis, gyenge idegzetűeknek nem tudom ajánlani. Pedig az ilyen remek horrorokat értékelni kellene, mert manapság már kevés van belőlük.

Nem mondhatom, hogy nem lenne hibája, a vége felé azért már előfordulnak apróbb sablonok, a végét is nyitva hagyták egy kicsit, de mégis, műfajának egy bátor versenyzőjéről van szó, mely bőven megérdemli a rá fordított időt.

Ráadásul a játékidő alig másfél óra, így még csak túlzottan unalmassá vagy sablonossá sem válik. Érdekes, hogy a teljes egészében kisebb nevekkel forgatott film ráadásul egy helyszínen játszódik: lehet ezt az irányzatot a műfajon belül szeretni vagy nem kedvelni, de hogy itt kifejezetten jól is jött, az egyszer biztos.

Összegezve, a Better Watch Out simán tekinthető az év egyik nagy megleptésfilmjének. Nem kapott túl nagy marketinget, itthon sajnos nem is játsszák, pedig azért érdemes lenni a figyelemre. Ha nem is mentes minden sablontól, de ötletes történetet dobtak össze, ami még egy kevés eredeti elemet is tartalmaz. A kisebb költségvetésű, ugyanakkor izgalmas horrorok kedvelői egyértelműen nem lőhetnek vele mellé. Érdemes odafigyelni, főleg az első fél óra után történnek az igazi meglepetések: mondhatni, hogy akkor indul igazán az adok-kapok.

 

Pozitívumok:

 

-félrevezet, de érdekesen

-a meglepetéstörténet

-nem finomkodik

-próbálgatja a műfaj határait

 

Negatívumok:

 

-a vége felé apróbb sablonok

-nem zárták teljesen le

 

 

Ha tetszett a kritika, kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)