A Kritikairoda
Kritikák

Fear the Walking Dead 3.évad

2017.10.25. 19:30, Bogár Bence
Egy lépés előre, fél hátra.

 

A második szezon végén azt írtam a sorozatról, hogy bár tartalmaz egyedi és érdekes ötleteket, de mégis, egyetlen pillanat erejéig sem képes arra, hogy kilépjen az alapsorozat árnyékából, több dolog miatt is. Végül az évadnak 65 pontot szavaztam meg, de azért szolid nyugalommal vártam a harmadik szezon kezdetét.

Az alkotók is azt ígérték, hogy frissítenek rajta, szóval minden reményem abban volt, hogy na majd most. Hát, most akkor van egy rossz és egy kevésbé rossz hírem is: egyrészt, a Fear még mindig lehetne sokkal jobb is, másrészt viszont, egy apróbb kis előrelépés azért mégis történt. Még akkor is, ha az nem nagyobb egy paraszthajszálnál.

A történet természetesen ott folytatódik, ahol az előzőekben abbamaradt. Továbbra is a Clarke család történetét követjük nyomon, akik most is alaposan megküzdenek mindennel az életben maradásért.

Szerintem a story amolyan szódával elmegy kategória: bármi nemű csodát itt már luxus lenne várni. Az meg tény, hogy a sorozat azért elér egy szintet, s azt nagyjából szinten is tudja tartani. Persze ez a szint azért az alapsorozat alatt van egy jókora lépcsőfokkal, ne legyenek illúzióink.

Igazából, egy kis karakterfejlődés azért történt, ami elsősorban Nick karakterét érinti. Egy érdekes új szereplő (Troy) is becsatlakozott a képbe, erre hát nem… na jó, befejeztem a spoilerkedést, ígérem. Persze vannak gyarkorlatilag egy helyben toporgó karakterek is, legnagyobb sajnálatomra Alicia épp ide tartozik, vele az egész évadban alig tudtak kezdeni valamit.

Kritizáltam a sorozatot azért is az előző évadban, mert gyakorlatilag a fontosabb szereplők közül alig hullott el valaki, sőt biztonsági játékot űztek a nézőkkel. Erre jött a harmadik évad, s már annak első felében el kellett búcsúznunk (Spoiler!!!) Travis karakterétől.

A Fear ezzel egy nagyon merész húzást lépett előre, de ettől még nem lett volna indok arra, hogy utána gyakorlatilag jó pár részen keresztül csak egy helyben álljanak.

S minden javulás ellenére ez az új évaddal az egyik legnagyobb problémám: van, hogy izgalmasabbnál izgalmasabb epizódok követik egymást, míg máskor alig mozdul előre valamit a cselekmény. (Pedig ebben az évadban még indiánokat is kaptunk…)

Tehát az jól látszik, hogy a Fear továbbra sincs híján az eredeti ötleteknek, csak az a gond, hogy a megvalósítás azért nem mindig úgy sikerül, ahogy annak lennie kellett volna. Pedig a színészek még jobban játszottak, mint az előző évadban, az ő munkájukkal pedig nincs az ég világon semmi gond sem.

A sorozattal már vannak: ettől persze még marad az élvezhető kategóriában, csak ha valaki nézi a TWD-t is, ott már jobban kidomborodnak a különbségek.

Összegezve, az új évad valamelyest tudott ugyan valamelyest javulni az előzőhöz képest, de ez nem jelenti azt, hogy most már nem rendelkezik gyermekbetegségekkel. Én a Fear esetében már semmiképp sem számítok forradalomra. Ha tartják ezt a szintet, akkor megmaradhat a kellemes sorozat kategóriájában, de látva a The Walking Dead epizódjait is, azt kell mondanom, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa. Nem rossz, helyenként egész bátor és meglepő, de azért bőven lenne még hová fejlődni.

 

 

Pozitívumok:

 

-az elején bátrabb

-karakterfejlődések

-színészek

 

Negatívumok:

 

-megint csak az üresjáratok

-nem minden karakterre figyeltek

 

Értékelés:70%

 

Ha tetszett a kritika és szeretnél még hasonlókat, akkor nyomj alul egy kedvelést és kövesd az oldalt a Facebookon is!

 

 
 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

Sniffany felnõtt meséi, képei és aktuális posztjai a blogon:)    *****    Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)