A Kritikairoda
John Wick:2.felvonás

John Wick:2.felvonás kritika

 

 

 

 

 

SPOILERMENTES

 

Két évvel ezelőtt a John Wick első része berobbant az akciófilmek világába, szó szerint váratlanul. Jött, látott és győzött, így a siker sem maradhatott el. És ahogy az lenni szokott, ilyenkor folytatás is készül, hisz ki ne szeretné látni, hogy mit művel az a bérgyilkos, aki az első részben szeretett kutyája megbosszulása miatt több mint 80 emberrel végzett? Igen, ez nem elírás: ez egy akciófilm, így aki nem szereti a műfajt, az jobb ha futni, de minél gyorsabban. Minden akciófilmet én sem komálok, azonban alapvetően a műfajt kedvelem. S hogy milyen folytatás lett a második felvonás? Olyan, melyről minden igazi Wick fanatikus álmodott.

A történet teljesen egyszerű, azonban megállja a helyét. Ott folytatják, ahol előzőleg abbamaradt. John Wick sikeresen bosszút állt, sőt még egy új kutyát is vett. A film elején úgy gondolja, hogy itt az ideje visszavenni szeretett verdáját is. Ezután azonban már tényleg nyugdíjba vonulna, azonban kap egy megbízást, melyből semmiképpen sem tud kibújni. A két lábon járó elegancia, az egyszemélyes hadsereg pedig nem tehát mást, mint hogy Rómába utazik, hogy végezzen a célponttal…

Szerintem egy akciómozitól soha nem szabad Oscar díjas történetet várni, mert nem ez a legerősebb oldaluk. Ez most is így van, azonban a történet egyáltalán nem lett rossz, sőt. Nem egy sablonra épül, s van benne meglepetés, fordulat is. Nem kell Harcosok Klubja féle fejleményekre számítani, azonban én örültem, hogy erre is odafigyeltek. De igazából mit is szeretett a nép annyira már az első részben is?

Hát, szerintem egész egyértelműen a stílust. John Wick egy aránylag csöndes, ugyanakkor félelmet nem ismerő gyilkos, aki bárkit megöl, aki jön. De tényleg, egy hasonló mondatot még az előzetesben is lenyom. Ugyanakkor, rájövünk, hogy voltaképpen a gyilkosnak is van emberi oldala. Gyászolja halott feleséget, s erre vezethető vissza határtalan szeretete a kutya iránt is az első filmből. Most azonban nem egészen személyes célok vezérlik. Azt kivéve, hogy le akar lépni a szakmából, de nagyon. Szerintem viszont ez addig nem fog sikerülni neki, míg a fanok támogatják pár zöldhasúval a filmet… És miért ne tennék?

Ez egy tipikusan olyan film, amit megéri megnézni. Senki nem vár tőle megváltást, netalántán magasztos gondolatokat, azonban ez így van rendjén. A második felvonást azok a nézők választják, akik majd két óra színtiszta szórakozást akarnak. Mert az akció, az tényleg elképesztően látványos. Ebben a tekintetben a film még több, mint az előző, mert jóval kreatívabbak a csetepaték és a lövöldözések. Most is befigyel pár brutális és válogatott gyilkosság, tehát nem való a film mindenkinek. Határeset, talán valamennyire jogos is az a 18-as kör, amellyel hazánkban „megáldották” Wick második eljövetelét. Hiába, azért ez a gyilkolászás nem gyerekmeló, de mikor volt az…

Egyébként szerintem biztos, hogy lesz harmadik is. Jó volt az első, ez a második még jobb, s ha így folytatódik a sor, akkor bele sem merek gondolni, hogy milyen jó lesz a következő. Gondolom az is érdekel mindenkit, hogy mi lesz az eb sorsa. Az állatvédők már talán most élénken tüntetnek, ha eszükbe jut az első rész. Nézze meg mindenki, nem árulnám el.( Ne, ne, ne tagadjátok: már csak azért is megnézitek, mert kíváncsiak vagytok erre! Tudom ám! )

De visszatérve a komolyabb vizekre, a stílus az ami még nagyon megvan. Bérgyilkos rég volt utoljára ilyen laza anélkül, hogy 300 egysorost leküldött volna. Wick nem sokat beszél, azonban ahogy hozzááll az egészhez, az nem semmi. Ugyanakkor, az arcáról leolvasható bizonyos fokú szomorúság és magány is. Ez nem csak a felesége halála miatt lehet így, talán nem kevés dolog történhetett vele, míg aktívan gyilkolt. Ez lehetne akár a központi téma, ha lesz következő rész.

Vagy csinálhatnának TV sorozatot a fiatal Wickről, hát az valami nagyon jó lenne. Keanu Reeves természetesen csak úgy, mint előzőleg, most is lubickol a szerepében. Ez volt számára a nagy visszatérés az A ligába, reméljük hogy nem tér le erről az útról. Na, és ki szerepel még benne? Na ki? A Mátrix fanok már dörzsölik tenyerüket, hisz Reeves újra együtt szerepel Laurence Fishbournnel. Rég nem játszottak együtt, nosztalgikus volt az a pár perc, amíg egyszerre voltak a képernyőn. De komolyan, miért nem volt legalább egy Mátrixos utalás? Vajon miért nem?

Egyébként a befejezés ötletes lett. Ha akarják, ez megállja a helyét végleges befejezésnek is, azonban ha másképp látnák, akkor könnyen tovább tudnák vinni a storyt. Reméljük, hogy az lesz, mert ezen a színvonalon garantáltan lenne benne köszönet, nem is kevés. Mit is mondhatnék még? Róma, mint helyszín, szerintem egy jó választás. Mindig is tetszett a digó főváros, az előző rész úgyis Amerikában játszódott. Egyébként van benne egy kevés humor is, de nem eltúlzóan. Csak annyi, amennyi ahhoz kell, hogy az egyáltalán ne menjen a többi elem rovására. És még kutya is van benne! Azt meg mindenki szereti, nem? Lehet szorítani, hogy a blöki is ott legyen stáblistáig, én legalábbis azt tettem. 

Összegezném a dolgokat: a John Wick 2 egy bitang jó akciófilm. Története sem rossz, azonban elsősorban a zseniális, nem finomkodó akció miatt fogunk emlékezni rá. Ott van az utóbbi évek legjobb akciómozijai között szerintem. Annál nagyobb dicséret pedig tényleg nem kell, mint hogy egy hajszállal még az elsőt is túlszárnyalta. De mégis mi mást is várhattunk volna? Hisz ő a férfi, a mítosz, a legenda… Nem más, mint John Wick! Bizony, ez egy remek akciófilm, egyszerre elegáns, de kegyetlen, és végig übercool is egyben! Kérem, Wick, nagyon kérem, ne hagyja abba!

 

Pozitívumok:

 

-nem rossz történet

-remek, pörgős akció

-Keanu Reeves remekel

-az a nagy találkozás…

 

Negatívumok:

 

-… ahol azonban elmaradnak az utalások

 

 

Értékelés:85%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB