A Kritikairoda
Green Room

Green Room (Zöld szoba) kritika

 

 

 

 

 

SPOILERMENTES

 

 

 

Akad szép számmal  olyan horror/thriller az elmúlt pár évben, mely pozitív fogadtatásban részesült mind nézői, mind kritikai oldalon. Azonban azt vehetjük észre, hogy ezek elég jelentős hányada természetfeletti elemekkel is bőven operált. Tudjátok, a szokásos: démonok, lidércek, szellemek, és a többi…

Ezekkel nincs is baj, de egy idő után akaratlanul is azt vehetjük össze, hogy szeretnénk a műfajban több, mindennemű misztikumot mellőző művet. Szerencsére egyet mindjárt tudok is ajánlani a Green Room személyében. Kezdetnek mindjárt indítanék egy érdekes, de érthetetlen ténnyel. A filmet sajnos nem mutatták be itthon a mozikban.

Valószínűleg egyik forgalmazó sem merte bevállalni, hogy egy különlegesebb darabot a szárnyai alá vegyen, és ez nagy hiba. Manapság sajnos a legtöbbek látványfilmeket, vagy eszetlen komédiákat (tisztelet a kivételnek, remélem hogy azért még vagytok) akarnak nézni, ha filmszínházba látogatnak. Arra még van esély, hogy a későbbiekben DVD-n ki fogják adni, ami nem lenne éppen rossz. Igenis kellenek hazánkban is az igényes művek, még ha nem is szólnak szélesebb rétegeknek.

A történet szerint megismerhetünk egy fiatalokból álló rock bandát. Érdekes látni, hogy az élet nem éppen tejfel nekik, benzinre is igen trükkös módon tesznek szert. E miatt nem nagyon válogatnak a fellépések közül. Mikor az egyikük unokatestvérének közbenjárásával kapnak egy ajánlatot, természetesen kapva kapnak azon. Már a helyen is látszik, hogy itt nincs minden rendben, nem is kicsit volt ijesztő.

Aztán a fellépés végén az egyikük visszamegy, mert ott maradt az egyik mobiltelefonjuk. Azonban tanúja lesz ahogy megpróbálnak eltakarítani egy brutális gyilkosságot. A kétes alakok azt állítják, hogy várják meg, míg hívják a rendőrséget, de a valódi tervük egészen más. Természetesen szépen, csendben akarnak végezni a kis csapattal, ők azonban nem idióták, így rájönnek erre. Megkezdődik a harc a túlélésükért, mely nem várt fordulatokat is tartogat. A további történéseket leírni enyhén nézve is spoileres lenne, valamint nem ez a kritikám célja.

Fontos lenne megjegyeznem, hogy a csata legalább annyira zajlik agyban is, mint fegyverekkel. Nem egy pörgős darabról beszélünk, az tény. Minden nagyon lassan, viszont okosan történik, ezért jól áll a filmnek ez a tempó. Szerintem a fenti leírás alapján sokaknak egy B, vagy ne adja ég C kategóriás horror jutott az eszébe, de ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Egyáltalán nem a gyilkosságról, a vérről szól mindez, közel sem.

Aki párját rikító öldöklésre, több liternyi vérre vágyik, az valószínűleg csalódni fog, ez nem az a mű. Nem mondom, hogy finomkodnak a képernyőn, de érezhetően nem ezen van a hangsúly. Hazánkban mint mondtam, nem mutatták be, de külföldön sok helyen megkapta a 18-as besorolást.

 

 

Igaz, ami igaz, a sok karakter miatt egyiküket sem ismerhetjük meg részletesebben. Örültem volna, ha több dolgot is megtudunk azon kívül, hogy csórók. A játékidő elég rövid, alig másfél óra, szóval pár flashback, visszaemlékezés nagyon is belefért volna. A színészekre viszont nincs panasz.

Ők egy kivétellel nem a hatalmas sztárok közül kerültek ki, de érezhetően kiválóan elsajátítják a szerepüket. A kivétel pedig Patrick Stewart. Az első X-Men trilógia X-Professzora most a gonosz ellenfél ravasz vezetőjét kelti életre.  Másba azonban nem tudnék belekötni, mert ritka összetett és profi alkotás lett. A mozis premiert már mindenképp elszúrtuk, de örülnék a DVD-s forgalmazásnak, valamint, remélem, hogy a TV is leadja majd.

Ez a film megérdemli, hogy sokan lássák. Nem mondható, hogy mindenkinek való, mert nem lett tucatmozi, de ez nem gond. Nincs más hátra, mint hogy végítéletet mondjak. Aki szereti az okos, nem a vérrel, hanem a feszültséggel sokkoló thrillereket, egy pár érdekes újítással, de alapvetően oldschool módon, annak nagy kedvence lesz a film.

A vérparádék és a tucathorrorok szerelmesei azonban ne merészkedjenek a közelébe, mert nem fogják megtalálni a mondanivalót. Pedig valójában csak meg kell érteni, nem nehéz felfedezni azt. Nem makulátlan a mérleg, mert vannak hibák, de nem sok, és nem is súlyosak. Agyafúrtabb, különlegesebb, egyedibb, mint a legtöbb, hasonló műfajú film. Ezt pedig nem titkoltan nagyon szeretem. Kis hazánkban óriási megfontolatlanságból be sem mutatták, pedig tény, ami tény: eddig 2016 legjobb thrillerével állunk szemben! Igazi ínyencfalat, mely ennek ellenére sem biztos, hogy mindenkinek ízlik, akinek viszont igen, az garantáltan nem fogja elfelejteni.

 

 

Pozitívumok:

 

-teljesen átélhető szituáció

-nem kegyetlenebb a kelleténél

-remek színészi alakítások

-végig érdekfeszítő és fordulatos

 

 

Negatívumok:

 

-kevésbé ismerjük meg a szereplőket

-rövid játékidő, 1-2 flashback belefért volna

 

 

 

 

Értékelés:85%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB