A Kritikairoda
Tarzan legendája

Tarzan legendája kritika

 

 

 

 

 

 

 

 

SPOILERMENTES

 

 

 

Amikor először meghallottam, hogy új Tarzan film készül, még nem voltam túlságosan érdeklődő vele szemben. Azt gondoltam, hogy ez megint csak egy újabb lerágott csont lesz, melyet csak a pénz miatt készítenek el. Kicsit utána olvastam, és akkor tudtam meg, hogy ez nem egy szokásos történet lesz. Ugyanis nem az ezerszer elmesélt storyt kapjuk, hanem egy teljesen új megközelítésből láthatják a nézők Tarzan legendáját.

Aki abszolút nincs képben azzal, hogy mi az eredeti alaptörténet (vannak ilyen egyének errefelé?), az talán nem mindent fog teljes egészében érteni. A film nem fáradozik azzal, hogy elmesélje az alapokat, helyette rögtön a közepébe vág. Én ezt semmiképpen sem tudom bánni, jót tett ennek az univerzumnak egy nem megszokott megközelítés. A történet kezdetén főhősünk már nem is nevezhető Tarzannak. Immáron 10 éve elhagyta a vadont a majmok által nevelt férfi.

Látszólag minden teljesen átlagos és normális számára, a Viktoriánus Anglia jól beilleszkedett polgára már. Azonban aki a dzsungelben töltötte el élete nagy részét, az részben mindig oda fog tartozni. Így van ez vele is, egy napon különleges hírt kap George Washingtontól. Egy bánya megállíthatatlanul foglalja el a területeket, és régi barátai is veszélyben vannak. A férfinek nem kell ennél több, és rögtön Kongóba utazik, hogy megpróbálja rendbe hozni a dolgokat. Természetesen vele tart Washington és a felesége, Jane is. A történetről komolyabb spoilerek nélkül ennyit lehet elmondani. Számomra az egész egy érdekes kettőségnek tűnik. Egyrészt, nagyon tetszik az az ötlet, hogy egy új történetet kapunk.

Manapság igen divatos eredettörténetet készíteni, ezt most megúsztuk. Igaz, hogy jelen van néhány flashback, de azért annyira sok nincs belőlük. Ezek azt mutatják meg, hogyan került Tarzan a vadonba, és hogy hogyan nevelkedett ott. Visszaemlékezésben láthatjuk Jannel való első találkozását is. De, mint mondtam, ezekből igen kevéske van, 10 percet ha talán kitesznek összesen. Sok szükség ezekből nincs is többre, ennyi még éppen jó alaphangulatot adott a nagy egésznek. Főleg, hogy még viszonylag jól is vannak időzítve.

Az egész Angliából indul el az elején, bőven benne járunk a Viktoriánus korban. Ez az egyik kedvenc történelmi korom, és nagyon hangulatos kezdést ad a mozinak. Örülök, hogy nem rögtön a dzsungelben vette kezdetét a cselekmény, szerintem így sokkal jobban lett megoldva. Persze azért a nagy egészre nem mondhatjuk azt, hogy hibátlan lenne.

Sokkal egyszerűbb lenne úgy fogalmazni, hogy vannak olyan gyenge pontjai a filmnek, melyeket sajnos sehogyan sem tudott elkerülni. Mert szép és jó, hogy egy elég eredeti cselekményt kapunk, annak viszont már ne örüljünk annyira, hogy akadnak kifejezetten sablonos történések is. Mondtam, hogy az elején még nem igazán érdekelt a film, de az első előzetes is közre játszott abban, hogy később meggondoltam a véleményem.

Ugyanis nagyon jól összerakott, profi trailerről beszélhetünk. Akkor még azt is mondtam volna, hogy a nyár egyik legjobb mozija lehet Tarzan legújabb kalandja. Nos, a film végül szerintem nem lesz az idei szünidő legjobbja, úgy gondolom. Igaz, hogy a Függetlenség napja folytatása még gyengébb lábakon áll, de számos érdekes film jön még az évszak hátralevő részében. Nem is az zavar a nagy egészben, hogy ez egy rossz próbálkozás. Számos kritika túlságosan lehúzta az alanyomat, szerintem azért annyira nem rossz a helyzet. Továbbra is tartom, hogy a Tarzan legendája nem rossz film. Csak éppen mintha kicsit kapkodó és összecsapott lenne a végeredmény. Dolgozni kellett volna még rajta, és akkor még sokkal jobb is lehetett volna a végeredmény.

Nekem leginkább az eleje és az utolsó harmada tetszett, a közte lévő részekre kellett volna még több figyelmet fordítani. Az viszont nagyon is érződik, hogy nem a színészeken ment el a dolog.Alexander Skarsgard (True Blood) nem vall szégyent Tarzanként, más kérdés, hogy kaphatott volna több lehetőséget is a kibontakozásra. Ez csak az én véleményem, de a karakterét nagyon kevésbé ismerjük csak meg, ami nem feltétlenül pozitívum. Elvégre mégis csak ő a főszereplő, ha nem tévedek.

Margot Robbie Janet alakította, szerintem az ő alakítása is nagyon rendben van. Ugyanakkor nyáron még hátra van egy filmje, a Suicide Squad (Öngyilkos Osztag). Ha az apró hibákon nem fog elbukni, akkor könnyen a DC legjobb filmjét köszönthetjük majd, érdemes lehet a figyelemre. Viszont Jane karakterén is csiszolhattak volna még. Az elrablása után szó szerint csak egy eszköz lett, amit a kedves férje biztosan meg fog menteni. Komoly lehetőségek lettek volna a karakterében, csak meg kellett volna adni a lehetőséget. Samuel L. Jackson kevesebbet szerepel, de a stílusa szerencsére még mindig változatlan. Az utolsó harmad, amit már említettem, viszont személy szerint nagyon bejött. A főgonosz egész érdekes karakter lett, sokáig nem érthetjük a motivációit, de a végére mindenre fény derül. A végső csata és leszámolás nagyon epic lett, nálam már ezek a jelenetek is sokat javítottak a végső értékelésnél. Érdekes, hogy egy Tarzan filmtől nem vár komorabb hangvételt senki, itt megkaptuk. Ez megosztó volt, nekem inkább tetszett, mint nem. Tény, hogy most a végeredmény nem a gyerekeknek szól, minden ok megvan a 12-es karikára. 1-2 pillanatban kifejezetten bevállalós és kegyetlen alkotás lett. Persze szó sincs horrorról, de az eredeti alapanyagnál sokkal felnőttesebb ez a film.

A végső értékelés ideje is eljött, de nehéz helyzetben vagyok most. Egyrészt, mert nekem tetszett a végeredmény, a hangulata is átjött nagyjából. Másrészt, az előzetesek alapján sokkal, de sokkal jobb is lehetett volna. Talán épp a monumentalitás hiányzik belőle, amit ott még megvolt. A rendező, David Yates (Harry Potter 5-7) érezhetően valami egyedit, maradandót akart letenni az asztalra.

Az is más kérdés, hogy most félig beletörött ebbe a bicskája. Pedig látszik, hogy igyekezett, az olyan komoly témáknak is szentel egy kis időt, mint például a rabszolgatartás. Tényleg sajnálom, mert ez így félig egy hatalmas kihagyott ziccer.  A címével ellentétben, legenda nem lett belőle, de azért annyira nem vészes a helyzet, mint ahogy a legtöbben látták. Azonban én azt mondom, hogy egyszer érdemes bizalmat szavazni Tarzan legújabb kalandjának, már csak a jobb pillantok miatt is. 

 

 

Pozitívumok:

 

-a színészek alakítása

-új történetet mond el

-a vége nagyon jól lett összerakva

 

 

Negatívumok:

 

-a karakterek nem tudnak kibontakozni

-más story, de néhány sablon maradt

 

 

 

 

Értékelés:60%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB