A Kritikairoda
John Wick

John Wick kritika

 

 

 

 

SPOILERMENTES

 

 

 

    A John Wick egy 2014-es amerikai akciófilm, Keanu Reeves főszereplésével. A trailerek egy egész hangulatos, stílusos film képét vetítik a néző szeme elé, és aki úgy gondolja, hogy egy újabb remek Keanu Reeves mozi született, annak nagyon is igaza van.

A tehetséges színész az utóbbi időben nem sok filmszerepet vállalt, az idővonalon eggyel előtti filmje, a 47 Ronin, ha nem is világmegváltó, de remek szórakozást, valamint remek látványt biztosított, főleg  3D-ben. A Knock-Knock című filmről azonban ez már nem volt elmondható, sajnos az egész egy unalmas másfél óra volt, nem is nagy csoda hát, hogy itthon el is kerülte a mozikat, és rögtön DVD-n debütált.

Nem úgy, mint a kritika jelenlegi tárgya, mely itthon is szépen hozott a pénztáraknál, és most már bevallom, bánom, hogy nem szakítottam időt arra, hogy a moziban nézzem meg. Na de ha így lett, nincs mit tenni, de jó hír, hogy jövőre jön a második része, ahol a helyszín Róma lesz. Nekem már nagyon város, és eléggé valószínű, hogy nagyvásznon fogom megtekinteni, de addig is, várjuk az első előzetest.

Ami az első részt illeti, mert most mégis csak arról írok, le kell szögeznem, hogy itt most senki ne a story miatt várjon világmegváltást, azt fel lehet vázolni néhány mondat alatt, tehát rá is térek.

    John Wick egy ex-bérgyilkos, aki visszavonultan élt feleségével, egészen annak haláláig. Ezután csak az asszony búcsúajándéka, egy kiskutya maradt neki, akit egyre jobban megszeretett, éppen ezért nem nézi túl jó szemmel, amikor a volt főnök elkényeztetett fiacskája meggyilkolja az állatot, majd lelép az autójával. Ő pedig felölti az öltönyt, régi fegyvereit magához veszi, és ekkor egy véres bosszúhadjárat veszi kezdetét, keresztül egész New Yorkon.

Ugyanis amikor a szakmában volt, ő volt a legjobb, akit mindenki félt. Jaj, előre sajnáljuk azokat az embereket, akiknek holttestén át vezet az útja egészen a fináléig. Volt, aki megszámolta, hogy hány emberrel bánik el a főszereplő, és a végeredmény 84 lett, ami azt jelenti, hogy szinte minden percre jut egy áldozat. Ugyanakkor azt fontos kiemelni, hogy a férfi számára az a kutya nem csak egy egyszerű állat volt, hanem a felesége utolsó ajándéka, ami még egy kicsit hozzákötötte magához.

Éppen ezért tudja olyan rosszul feldolgozni az esetet, mert úgy érezheti, hogy újra elvettek egy darabot a feleségéből, még annak halála után is. És ezután valószínűleg nem lesz nehéz levonni azt a következtetést, hogy egy visszavonult, bosszúszomjas bérgyilkosnál nincs is halálosabb és veszélyesebb. Nem kímél senkinek sem, aki az útjába kerül, ezt igazolja a nemrég leírt szám is. De nem is ez a lényeg, hanem hogy hogyan is teszi ezt.

     Elárulom, hogy végtelenül stílusosan, de ennek ellenére is elegánsan, a filmet nézve könnyen arra a következtetésre lehet jutni, hogy visszatért egy kicsit a ’80-as évek akciófilmjeinek a hangulata. Ez így van, öröm nézni, ahogy a legjobbak legjobbja dolgozik, csak osztja a lövéseket, de még arra is van ideje, hogy közben tárat cseréljen, és még csak nem is egyszer.

A játékidő nagy része alatt árad belőle egy olyasfajta stílus, amit már ősidők óta nem láthattunk, pedig akartuk, nagyon is. Talán az Elrabolva első része volt az, ami utoljára ilyen  fokú szórakozást tudott biztosítani az akció kedvelőinek.

És nem kell ahhoz sokat számolni, hogy rájöhessünk, hogy az 2008-ban jött ki, ennyi idő óta várt a nép egy újabb akcióval teli, ugyanakkor ésszel is rendelkező filmre. Erre nem lehet mást mondani, mint hogy igazi oldschool akciójelenetek. Csak remélni tudom, hogy a második rész is hozza a szintet, akkor nem fogom rá sajnálni a jegy árát.

Ugyanakkor tény, hogy ez egy R-rated mozi, tehát nem való a kicsiknek, sok benne a headshot, meg a vér is előfordul olykor. Ennek ellenére sem tudok egyetérteni az itthon rárakott 18-as karikával, bőven jó lett volna rá a 16-os is, és nem én vagyok az egyetlen, akinek ez feltűnt.

 A színészekről is akarok írni pár mondatot, ami őket illeti, két embert tudok kiemelni, hogyha az alakításokat nézem. Az egyikük természetesen Keanu Reeves, aki most nagyon formában van, látszik, hogy örömmel és nagy lelkesedéssel csinálta végig a filmet, és el kell hogy mondjam, sokkal jobb teljesítményt nyújt, mint a legtöbb 20-as, 30-as éveiben járó akciósztár.

Ez bizony kiváló munka volt tőle, erre nem lehet mást mondani. A másik pedig Alfie Allen, vagy talán úgy többen felkapják a fejüket, ha azt mondom, hogy ő a Trónok Harcában Theon Greyjoy. Túl sokat nem szerepel, de amikor képernyőn van, akkor jól játssza az elkényeztetett, nagyképű gyereket. A helyszínek nagy része sötét, valamint zárt helyiségekből áll (kivéve a stílusos, végső leszámolást) , de ez egyáltalán nem zavaró.

  Végezetül elmondanám, hogy tényleg egyszerű a story, ugyanakkor Keanu Reeves remekel, az akciótól leesik az állunk (talán a 2014-es év legjobb akciómozija!) , és az egész, úgy ahogy van hangulatos. A John Wick tehát mindazok számára alapmű, akik szeretik a főszereplőt, vagy az oldschool akciót. Tűkön ülve várom a második részt!

 

 

Pozitívumok:

 

-Keanu Reeves

-oldschool akció

-stílusos

-pár humoros jelenet

 

Negatívumok:

 

-átlagos story

 

 

 

Értékelés: 80%

 

 

 
Nem akarsz lemaradni semmiről? Nyomj egy kedvelést!

 
Általánosságban

A Kritikairoda még 2016 februárjában indult, eredeti neve azonban még nem ez volt, hanem Critics Office néven találhattak rá a látogatók. Célom a honlap elindításával az volt, hogy én is kivegyem egy kicsit a részemet a filmek világából. 

 Mozis premier kirtikák várhatóak minden héten, ahogy csak időm engedi hogy eljussak a moziba. Értelemszerűen minden moziban futó filmet nem tudok hozni, de ami érdekesebb, azt semmiképpen sem fogom kihagyni.

Természetesen időnként a régebbi, vagy klasszikus filmek sem maradnak ki a tartalomból, sőt különböző toplisták is várhatóak majd. 

 

Kritikus tömeg adatlap: ITT

 
Figyelem!

A honlap 2017 márciusában blogos szerkezetre váltott az egyszerűbb és átláthatóbb működés miatt. Az ezen időpont előtti írások is elérhetőek, a Régi kritikák/tesztek menüpontra kattintva.

 
Továbbiak
 
CSS

CSS Codes
 

AemyDesign.hu teljes kódolt designek gportalra és wordpressre, kódok, tutorialok. képek - AemyDesign.hu - AemyDesign.hu    *****    SKAM - SKAM France - wtFock - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar feliratos tartalmak! - SKAM    *****    Kedves látogatóim! Március hónapban, minden születési horoszkóp megrendeléshez egy Biotérkép elemzést adok ajándékba!!!!    *****    Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu, Naruto rajongói oldal és Fanfiction Konoha.hu Naruto rajongói oldal    *****    Luxus házikedvenc prt lányokról szóló kis történet, egyéb cikkek.:)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Adóbevallás (Szja) - SMS-BEN KÉRHETI A BEVALLÁST!!! Kinek készít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)    *****    A horoszkópod olyan tendenciákra mutat, melyek ismerete, sokat segít az elõre jutásban, a fejlõdésben. Rendeld meg most!    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp 20-25 oldal + 3 éves elõrejelzés 20-25 oldal,e-mailben, utána ingyenes konzultáció.    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Nagyon kedvezõ asztrológiai megrendelés! Születési horoszkóp+3éves elõrejelzés+konzultáció,csak 3000 Ft. Kattints várlak    *****    Ajándékozz kézmûves terméket Marilona Ékszerekbõl. Biztosan találsz megfelelõt, Valetin, esküvõ, szüli és névnapokra.    *****    Gondolatok, vélemények, élménybeszámolók, tagek és egyebek (kpop, ajánlók, haul, blogtippek)    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBEAUTYSALON - A szépség és egészségteremékek, amiket használok, és kedvezményesek. - MYBEAUTYSALON    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    MYBOOKCLUB - KÖNYVEK, KÖNYVEK, ÉS KÖNYVEK - MYBOOKCLUB    *****    SKAM - Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és a remakeket! - SKAM - Egyre több MAGYAR feliratos tartalommal!    *****    Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan! Debrecen, befektetési ingatlanok várnak! Boldog Újévet kíván a Simonyi ingatlan!    *****    KÖNYVCLUB - VÁSÁRLÁS, OLVASÁS, AJÁNLÁS, KRITIKA - KÖNYVCLUB